Monte Carlo analýza

P

pseudockb

Guest
Ahoj, našiel som návod na Monte Carlo analýzy http://www.ece.cmu.edu/ ~ # ee762/hspice-docs/html/hspice_and_qrg/hspice_2001_2-84.html marker-125887.Podľa sprievodcu, tam sú 3 druhov rôznych parametrov rozdelenia.Moje otázky sú:
1) Aké distribučnú funkciu máme zvyčajne používajú, a dôvod.
2) Koľko jázd Monte Carlo je postačujúce?
3) Aké parametre budeme zvyčajne líšia, aby získali predstavu, ako dobrý okruh funguje?napr.operačný zosilňovač

Vďaka.

1.Normálne rozdelenie je dobrá aproximácie pre väčšinu náhodné odchýlky.Všimnite si, že zmena niektorých parametrov (napríklad odporu rezistora) je výsledkom zmien v značnom počte fyzikálnych veličín (v našom príklade, hrúbka vrstvy a vedenie polysilikonových koncentráciu iontov implantovaných, atď, atď atď).
Aj keď rozdiely v týchto fyzikálnych veličín nemajú normálne rozloženie, štatistiky nám hovoria, že normálne rozdelenie je dobré priblíženie k výslednej varianty odporu (centrálna limitná veta).

2.V praxi 100-500 poskytuje prijateľné výsledky.

3.Všetky elektrické zariadenia náhodnej odchýlky: odpor rezistorov, v kapacitné kondenzátory, atď V tomto konkrétnom prípade tranzistorov MOS spravidla nesúlad v Vt a β (prúd faktorom zosilnenie).Pre viac informácií hľadajte "Pelgrom zákon" na google.

2) Koľko jázd Monte Carlo je postačujúce?
To závisí na mnohých parametroch, ako by ste sa štatisticky líši.

Ako orientačný pravidlo, počet MC beží, je 10 krát počet uzlov obvodu / tranzistory v obvode.Chodím na počet tranzistorov v mojej analýze nesúlad MC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back