min.

A

Analogworld

Guest
Zdravím všetkých,

Bol som zvedavý, ako môžem zistiť minimálna dĺžka brány L pre tranzistor na použitie v simulácii Spice (0.18um alebo 0.2um)?

Počul som, že od lambda = 0.1um pre 0.18um, takže musíme použiť 0.2um (2 * lambda) je minimálna dĺžka.Avšak som tiež pozrieť na webové stránky MOSIS, povedali lambda = 0,09 pre model SCN6M_DEEP.Na stránke odkaz je nasledujúci:

http://www.mosis.org/cgi-bin/cgiwrap/umosis/swp/params/tsmc-018/t58f_mm_non_epi_thk-params.txt

Áno, mohol by mi niekto pomôcť objasniť, aký je minimálna dĺžka brány, že by som mal / možno použiť pri simulácii tranzistory?Akýkoľvek pomôcť chcel by som byť celok ocenil.

NazdarMinimálna dĺžka brány je nič, ale v ktorom technológie ur desiging

na ex: 0.18 ur min brána dĺžka je u, 18

0.2u technolgy. Ur Min brána dĺžka je u, 2

Stráviť príjemné chvíleAdded po 3 minútach:NazdarMinimálna dĺžka brány je nič, ale v ktorom technológie ur desiging

na ex: 0.18 ur min brána dĺžka je u, 18

0.2u technolgy. Ur Min brána dĺžka je u, 2

Stráviť príjemné chvíle

Nazdar,

Vďaka za odpoveď.Ale zdá sa, min.dĺžka brány, ktoré môžem využiť v korenie simulácie nie je založený len na technológiu spracovania.Bol som videl veľa ľudí, že použitie 0.2um ako min.dĺžka v 0.18um procese.Len som premýšľal, prečo je tento.

Nazdar

Všeobecne dizajnéri zachovať ich dĺžka kanála nad ich minimálna dĺžka brány, aby sa zabránilo modulácia dĺžky kanála, najmä pri projektovaní súčasných zrkadlá ... atď

Theoritically / prakticky u môže mať 0.18 (basend na ur technológie) r, čo je brána dĺžka .. u by mali byť opatrní pri dimenzovaní ur dĺžka tranzistora .. ako som povedal, keď za ur navrhovaní Aktuálna zrkadlá ... Diferenciálna pár .. niečo takhle ..

so zreteľom

Ak navrhujete štandardné bunky v 0.18 procese potom ur min dĺžka je 0.18.Ale ako ur pomocou MM procese potom myslím ur navrhovaní analógové alebo zmiešaný signál bloku.V tomto prípade sa čas ur tranzistory aspoň dvakrát alebo trikrát v ur min dĺžky (0.18um).

použitie minimálne pre digitálne
a 4X za súčasnej referenčnej
a 2X ~ 3X pre analógové

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back