Mikropáskové antény rovnice

G

goo

Guest
Zdravím všetkých, som tu nový .. mám niekoľko otázok a dúfam, že sa dostanem nejaké odpovede tu. Díky moc .. Ako vypočítať zisk mikropáskové opravy a anténny systém? Potrebujem vzorce, rovnice, ako som potrebné porovnať namerané zisk mám. Díky moc ..

Ahoj vo všeobecnom prípade nie je žiadne theorical recept na to, ale pre obdĺžnikové a trojuholníkové štruktúry sú niektoré vzorce, ktoré si môžete ľahko nájsť v každej "antény" Kniha a ja vám sugest antény Dook slovom "Baule". Môžete si nájsť niečo, čo chcete vedieť o micristrip opravy antén. Ale prečo ste dont použiť číselnú Method? Najmä v mikropáskové štruktúry (z dôvodu nežiaducich účinkov), presnejšie resuls možno získať na numerickej methodes. softvér ako "HFSS".

Ahoj maryam.ha81 Vďaka za odpoveď .. Je tam všade môžete stiahnuť aj softvér "HFSS" u zmienka? Vlastne som si anténu knihu "anténa teórie" Konstantin A. balanis, ale nemôžem to nájsť rovnicu pre zisk Vzhľadom k microstrip.is nejaká jednoduchá rovnica môžem použiť na nájdenie získať? žiadne odkazy? Díky moc! na zdravie! [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 30 minútach: [/color] [/size] Dobrý deň maryam.ha81 Vďaka za odpoveď .. Je tam všade môžete stiahnuť aj softvér "HFSS" u zmienka? Vlastne som si anténu knihu "anténa teórie" Konstantin A. balanis, ale nemôžem to nájsť rovnicu pre zisk Vzhľadom k microstrip.is nejaká jednoduchá rovnica môžem použiť na nájdenie získať? žiadne odkazy? Díky moc! na zdravie! [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 2 minútach: [/color] [/size] Dobrý deň maryam.ha81 Vďaka za odpoveď .. Je tam všade môžete stiahnuť aj softvér "HFSS" u zmienka? Vlastne som si anténu knihu "anténa teórie" Konstantin A. balanis, ale nemôžem to nájsť rovnicu pre zisk Vzhľadom k microstrip.is nejaká jednoduchá rovnica môžem použiť na nájdenie získať? žiadne odkazy? Díky moc! na zdravie!

genaral vzťah, ako viete, že je "G = E. (2 * pi / lambda). AE". "E" je účinnosť antény a "AE" pre opravy mikropáskové je fyzická povrchu náplasti. "E", závisí na vstupnej impedancii a vstupná impedancia je závislá na napájacom bode. Ja neviem, žiadny odkaz na HFSS ale môžem nahrať, ak pre vás, ak budete chcieť.

Ahoj maryam.ha81 Vďaka za odpoveď .. je e = er * ES * ed kde ER = odraz efficinecy (1 - | r | ^ 2), r = (zin-zout/zin + vyzuť)), ES = vedenie účinnosť a ED = dieletric effieincy. alebo je len e = er? I dont naozaj vedieť, ako nájsť ES a ed. akýmkoľvek spôsobom / rovnice je nájsť? .. Som začiatočník v návrhu mikropáskové antény .. Ja používam FR4 s konštantným 4,6 dielectirc pre moje antény .. vďaka: D S pozdravom goo

e je účinnosť antény, E = (Rr. / (Rr + Rd)), RR = žiarenie Restance Rd = disspation odpor Rr sa vypočíta: (RR = Vin. / Vv) FR4 je špeciálne pre nízku frequencis aplikácie a pre vyššie frekvencie je to strata bude dominantný. Môže byť použitý až na 1-1.5GHz. pre vyššie frekvencie. Vyberte si jeden z vlákien RF. ER = 4,6, je dobré pre mikropáskové antény ale lepšie, keď si find vlákno s menšími Er. Menšie Er výsledky vyššiu účinnosť.

Ahoj maryam.ha81 Vďaka za odpoveď .. Vlastne som mal v pláne použiť Rogers4003c ale skončil s použitím FR4 kvôli rozpočtu. Je Rd = vedenie, dieletric odpor i? Existuje vzorec pre Rd? V mojom prípade, keď mám anténa s Zin = 200 Ako vypočítať e? Predpokladám, že do hodnoty Vin a Vv? Ospravedlňujeme sa za všetky otázky. Ja som práve čítate knihu "antény teória 3rd edition", Konstantin A. balanis a videl som, že Ecdsw = Qt / Qrad. sú dve "e" v spojení? vďaka .... Ide goo

[Quote = goo] Zdravím všetkých, som tu nový .. mám niekoľko otázok a dúfam, že sa dostanem nejaké odpovede tu. Díky moc .. Ako vypočítať zisk mikropáskové opravy a anténny systém? Potrebujem vzorce, rovnice, ako som potrebné porovnať namerané zisk mám. Díky moc .. [/quote] môžete použiť niektoré softaware ako CST, HFSS ...

Ahoj hans_mauritz, vďaka za odpoveď .. poňatia, kde získať software u zmienka? najlepšie, ak má rovnica cos by som treba ručne vypočítať zisk pre svoj projekt. vďaka .. S pozdravom goo

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back