MFŠ Návrh otázky ..... Prosím, pomôžte

A

amandeep_pec

Guest
Návrh MFŠ (Finite State Machine), bolo odhalené viac ako jeden "1" je v posledných 3 vzoriek. Napríklad: Ak je vstupná vzorky na okrajoch, je čas 0 1 0 1 0 1 1 0 0 1 potom výstup by mal byť 0 0 0 1 0 1 1 1 0 0 A áno, je potrebné navrhnúť túto MFŠ pomocou nie viac ako 4 štátoch ! Prosím, pomôžte mi vyriešiť tento problém ....... Vďaka vopred ....!!

Problém je jednoduchý ... Môžete mať 4 štáty ... S0 - Ak máte nulový 1 je S1 - keď máte jeden 1 "S2 - ak máte dve 1 a S3 - keď máte tri 1 je spočiatku začať od štátu, S0 ... ak narazíte na 1 "idete do ďalšieho stavu, tj s S0 alebo S1 S1 na S2, atď .. ak narazíte na 0 'idete do predchádzajúceho stavu, tj do S1 alebo S0 S2 S1, atď .. Môžete uviesť výstup ako jeden štáty S2 a S3 ...

Mám nejaké nejasnosti, ktoré som zhrnul tu: Vstup 0 1 S0: Úvodná S0 / 0 S1 / 0 S1 S2 / 0 S3 / 1 S2 S0 / 0 S3 / 1 X S3 S3 / 1 Mohol by niekto prosím, pomôžte mi vyplniť tento stav. S2 / 0 a S2 / 1 uvádza, hľadajú sa možné [za 101, malo by to stáť S2 / 0, 011 S2 / 1]. Môj názor je, že tento stav zariadenia nemôže byť navrhnuté s použitím 4states ... Opravte ma, či sa mýlim ...

Ahoj na toto nie je potrebné ísť na MFŠ dizajn. Ak sa u použiť jeden posuvný register u môže dostať veľmi ľahko

[Quote = mallikmarasu] Hele na toto nie je potrebné ísť na MFŠ dizajn. Ak sa u použiť jeden posuvný register u dostanete veľmi ľahko [/quote] Otázka je len pre MFŠ designu .....

Mám problém: Umožňuje mať vstupný reťazec 11001: Výstup 0 1 1 0 1 (posledný je zle) Q0 -> Q1 -> Q3 -> Q1 -> Q2 -> 1. štvrťroku

deh_fuhrer Máte pravdu. Čo o tomto novom stave diagram?.

Díky moc za túto MFŠ .....( Beriem svoje slová späť ...)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back