Metóda injekcia proti hluku z pulznou signály

R

rockycheng

Guest
Ahoj kluci,

Keď som sa navrhnúť obvode disku, našiel som drôty nesoucí pulznou signály sú pomerne dlhé a prejsť niektoré analógové bloky.Ja som sa snaží nájsť nejaký spôsob, ktorý má znížiť potenciálnu interferenciu.Mám teď 2:

1.Použitie tienenie.Ale nepáči sa mi táto metóda veľmi veľa, pretože som sa obávajú, že sa hluk mája dvojica na tieniace drôty blízko, a tak kontaminovať čistú zem.

2.Pridať paralelný drôty blízko na to, že vykonáva inverznou pulz.Vzhľadom k tomu, že pridanej drôtu má takmer rovnaký rušivého kapacitné, môže pôsobiť proti hluku injekcie pôvodné.Ale já nejsem jistý, ak to má reálny vplyv, dúfam,
že niekto bude dávať podnety k tejto metóde.Díky moc!

Ahoj!

V mojej mysli, shieding je najlepšia metóda.Ak máte obavy zo znečistenia GND, prečo nechcete použiť samostatný GND pre analógové a vodičských line.
Okrem toho, aká je frekvencia spínání disku líniu?Ak je dosť nízka (do 100MHz), pevné krajiny by mali predstavovať nízke impedancia, takže bude veľmi nízka hladina hluku mysleli tienenie.

Mohli by ste sa pokúsiť znížiť frekvenciu disku signálu a filter s nízkou priechodu filtrom ....Mali by ste sa pokúsiť umiestniť analógové linky pokiaľ možno na váš vodičský line, a urobte analógové linky prekračovanie digitálne jednom obdĺžnikový uhly.

Pomocou Inversed paralelné línie by mala byť rovnako účinný ako tienenie, ak ste si istí, že na výrobu presných inverzii impulz, ktorý je veľmi ťažké získať pre vysoké frekvencie ...

Vďaka raka200.

Táto frekvencia impulzov je asi 300kHz.Pridané po 2 minútach:Ak si jednoducho použiť invertor vytvárať opačný impulz, je druhá metóda stále efektívne?Nechcem, aby sa okruh príliš komplikovaný.

Ahoj!
Pre 300khz, mali by ste používať ochranné miesto také komplikované-na-metodu vykonávať.

Frekvencie sú nízke, je to ľahké štítom efektívne.Jednoduchý krajiny je postačujúce.
Používajte samostatný pozemné lietadla, alebo jediný dôvod rovine s hrdla fľaše.

Paralelnej linky sa používajú pre vysoké frekvencie (> 100MHz) (V skutočnosti sa jedná o diferenciálny riadok)
Ak si napriek tomu chcete použiť invertor,
nezabudnite uviesť nárazník z rovnakej technológie na disku linka, na kompenzáciu za invertor rozmnožovací časové oneskorenie.
Mali by ste tiež uviesť 2 riadky čo najbližšie, a to ako páskovým vedenia.
Ak je malé oneskorenie medzi signálom a jeho jednotka zrkadlo, bude mať za následok krátke impulzy s 2x rozsah vášho signálu, čo je najhoršie mechaniky položka sama.

Ok, zdá sa, že tienenie je ľahší spôsob.

Myslím, že tam sú dve okolnosti pre tienenie: 1.na zamedzenie hluku linky rušiť ostatné bloky, a 2.na ochranu citlivých liniek boli narušené.Takže by som mal použiť samostatné krajiny na dva druhy tienenie?

Je lepšie, aby každý štít citlivé alebo alarmujúci signál, ale ak máte citlivú 1 riadok a niekoľko rušivých línií, je jednoduchšie, aby chránili len citlivé položky.Ak máte jeden ruąivých línia a niekoľko citlivých line, je jednoduchšie chrániť ruąivých line.

Ak máte vícevrstvý PCB, mali by ste umiestniť ruąivých položka v vnútorné vrstvy, sa krajiny na vrchole, je krajina na dne, a jeden štít línie na každej strane vášho ruąivých riadok na rovnakej vnútornej vrstvy.Použite hodně cez pripojiť zem rovín s štít liniek.
Zdá sa obávať EM rušenia, takže pripojenie štít súlade s GND niekoľko bodov na vašom PCB, ale nie na analog GND.Použite fľašu krku, ak potrebujete pripojiť digitálne a analógové pozemné.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back