Meranie doby ustálenia PLL [hlp]

E

elec350

Guest
Ahoj, ako môžeme merať čas zúčtovania s PLL syntézou? tým, analyzátor spektra?

Áno. ako melón hovorí: Pozrite sa na riadenie sieťového napätia VCO, ak je napätie ustáli, to znamená, že PLL je uzamknutý. A v čase, keď je stále konštantná, je nastavenie času. Ryan

Navrhovaný spôsob je v poriadku, ale trpí nesprávnosti, nech mi to vysvetliť lepšie. Predpokladajme, že vaše KVCO je 100 MHz / V a chcete vedieť, kedy sa usadil jeho PLL whithin Frekvenčný rozsah 10 kHz. Napätie presnosť musí byť 1 ^ 4 / 1 ^ 8

Mazza je správne, ale môžete použiť o-pôsobnosti, aj keď Kv je vysoká. PLL vysporiada exponenciálne, takže ak budete zachytiť Vin môžete predvídať, vybavovanie na požadovanej presnosti.

Ďalším riešením by bolo použiť tieto fantázie novú real-time spektrálne analyzátory, ktoré sú schopné zobraziť uzatvárací proces sledovania frekvencie VCO a pozrite sa, ako sa posúvajú v čase

Spektrálny analyzátor môže byť použitý ak je k dispozícii. A som si istý, že ak ste vytvorili PLL s Kvco 100 MHz / V, PLL funguje GHz. Dobrý digitálneho osciloskopu bude lacnejšie, než GHz analyzátor spektra. A ak Kvco nižší, digitálny osciloskop sa veľmi dobre. A dobrý digitálny osciloskop vám presnosťou vyššou ako 16 bitov. Avšak to všetko závisí na dostupné zdroje.

Agilent VCO / PLL analyzátor E5052A môže merať prechodové frekvenčná charakteristika s veľmi vysokou presnosťou. Použil som ju na mieru 20us doby ustálenia (0.5us rozlíšenie) s + /-1kHz zamknuté.

1. Použite rozsahu zachytiť priebeh slučky filtra. Uvidíte pri prekročení frequneyc zmeny. 2. Použitie spektrálneho analyzátora pre meranie. Set SPAN = 0 pre požadovaný kanál. SA sa prepne do časovej oblasti. Môžete zmeniť freqeuncy a budete schopní zachytiť zámku dobe PLL

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back