Meranie AC napätie a prúd sa optočlen

E

ex4

Guest
Dobrý deň, je možné merať striedavé napätie a prúd pomocou bežných optočlen 4N35 páči?

Čo je problém, máte s týmto problémom? Myslím si, že vzťah medzi aa signál prúd (a / alebo napätie) na oboch stranách opticky by špecifikácia porvide tieto informácie. Ale potom, samozrejme, že budú musieť zaviesť obvodu pre meranie parametrov na druhej strane opticky, ako ADC v microcontroler. Dúfam, že to môže pomôcť, alebo aspoň poskytovať ukazuje.

optočlen na analógový signál je lepší spôsob, ako previesť napätia alebo prúdu na digitálne a optoelektronický digitálneho signálu pomocou populárnej protokol (example. .. PWM alebo I2C), môžete vyriešiť problém lacnejších MCU (1-3 EUR) s 4-8 analógové kanály

I dont vedieť, či sú k dispozícii dvoch optočlenov. Ak áno, môžete linearizovat optočlen charakteristické tým, že vrátane jedného z fototranzistory je negatívnej spätnej väzby na operačný zosilňovač. Druhý fototranzistory budú použité normálne, vybrať izolovaný signál.

V skutočnosti to môže byť si uvedomiť, o lineárne optočlen ako HCNR200. Linearita convensional opticky je veľmi nízka. A tak lineárne, ako je opticky HCNR200 možno v tomto prípade. Simulačný model je k dispozícii v Proteus 7.1.

zmeniť volatge a prúd na frekvencii a potom, to 4N35. Potom zmerajte frekvenciu späť a vypočítať vzadu volatge a aktuálne.

Ak pripojíte microconroller s analógovými vstupmi pre napätie a prúd a pohon MC s reťazcom bitov v PWM režime optočlen, na druhej strane optoelektronický môžete získať PWM a premeny všetkých dát na digitálnu hodnotu bez straty presnosti.

Ako viete, my môžeme vypočítať frekvenciu signálu pomocou optocoulpler. Takže prvý krok, ktorý musíte urobiť, je konvergencia napätia a prúdu na frekvenciu a meranie dát ...... u dostanete výsledok

Dobrý deň je možné použiť jednoduchý fototranzistory optočlen pre snímanie napätia, ale nie tak ľahko na meranie napätia. S 4N35 môžete nastaviť hranicu s delič napätia pripojený na vstup. Pre meranie úrovne by som srdečne odporúčam nejaké jednoduché aktuálnom zmysle optočlen (ako HCPL-7510). to je pomerne lacné, ďalšie riešenie a to, čo potrebujete je len skrat odporu s niekoľkými uzávery pre VDD kolíky. Analógový výstup môže byť dodávané do UC A / D port. Urobil som taký dizajn pre striedavé napätie snímanie v DC riadenia motora. Dúfam, že to pomôže. S pozdravom PS. Ďalším riešením je tiež HCNR200. Je potrebné v tomto prípade zosilňovač množiť fotodiódy prúdu v HCNR200. Existujú dva presné Photodiode # je v balení. Nemám design s takou úlohu, ale zdá zaujímavý a realistický.

V4, zabúdajú, že riešenie, pretože diódy optočlena je degradácia .. A tak pod vedením stratí jeho intenzita sa čas (pre dva alebo tri roky% 50) Vyhľadávanie Google-> Optočleny degradácie S pozdravom

Je to zaujímavé. Zhoršovanie vlastností diód LED, je fakt, ale moja skúsenosť mi hovorí, že je misperceived ľuďmi (aj čiastočne kvôli marketing vojny zo strany spoločností, ktoré ponúkajú iné technológie). Oceňujem zdroje na internete, ale niektoré z nich sú ovplyvnení marketingové účely. Moje myšlienky sú skromné: Výhody Optočleny: + LED degradácie je pravda, ale nikdy sa svetelný výkon klesá na 50% pôvodnej hodnoty po uplynutí troch rokov. V prípade údajov o rozložiteľnosti je niekoľko prameňov, ktoré sú testované podľa noriem (ako MIL-STD-883). Niektorí dodávatelia ukazujú niektoré accelarated testovacie dáta napr Strana 11 z designer príručke Agilent Technologies + Dobré CMR a EMI výkonu + ESD robustné Nevýhody: - pomerne drahé technológie (ale jednoduché photransistors nie sú) - Mnoho dodávateľov. Kvalita nie je pre všetkých rovnaká. Používajte dobré napr TOSHIBA, Agilent, SHARP Osobne som doska (DC motora, kde sú vysoké napätie, až do 600V a tvrdé podmienky, hluk) je 10 rokov. Je to stále funguje bez problémov. PS. Ak máte stále obavy, odporúčam vám dať 40% marže na svojej pôvodnej vpred aktuálne. S pozdravom

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back