meranie času btw interrups

F

farhatwael

Guest
Dobrý deň, som pomocou mikrokontroléru: PIC16F877 a chcel by som urobiť nasledovné: Pri prerušení dôjde na RB0 časovača musí začínať (v sekundách) a keď som došiel na určitý počet prerušení na RB0 (10 preruší napríklad) Potrebujem časovač zastaví a zobrazenie Doba ... môže ktorýkoľvek subjekt pomôcť? plzzzzzzzzz tak dôležité pre môj projekt

V ISR Len by som dekrementace pult zakaždým, keď sa preruší. Keď sa to počítadlo dosiahne nulu by som si časovač a displej (update) času.

mmmm ok, tak ako to mám urobiť ... Niekto mi hovoril, že by som mal urobiť v KSČ, ale i dont knw ako ...!! Ak som dekrementace pultu dostanem presný čas? plz môže u mi pomáhaj .. Používam Pic C "CCS", .. plzzz

Záleží na presnosť, ktorú potrebujete. Obvykle čas pre vstup do ISR je krátka a môže byť vybavený, takže si môžete opraviť zobrazené pod dobu, pokiaľ to je problém. Máte pravdu, v prípade, že ČKS je k dispozícii, môžete ho použiť. Pozri oddiel 8.1 na liste. Nastaviť do režimu, v každom nábežnou alebo zostupnou hranou, v závislosti na tom, čo budete potrebovať, a umožní ČKS prerušenia. V ISR stačí prečítať CCPRxH a CCPRxL, ktorá bude obsahovať, čo TMR1H a TMR1L ak obsahuje hrana nastala, pretože keď ČKS detekuje správny okraj, že "zachytí", čo znamená, že závory obsah TMR1 registra v ČKS registrov. Takže sa uistite, časovač 1 beží a nastaviť Prescaler podľa toho, čo môžete očakávať, že doba medzi prerušenia bude, tak to nie je TMR1 prevrátiť.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back