Meracie 220 AC s ADC

A

abahler

Guest
Potrebujem jednoduchý spôsob, ako merať 220AC s ADC s piatimi voltov rozsah.

Je treba použiť transformátor odstúpenie ex 220 / 5 potom použite ur ADC, ale to bude merať okamžité hodnoty je, že to, čo u potrebovať?

I dont Rozumiem vašej otázke správne ..... RU plánovanie na obvod, ktorý udáva hodnotu striedavého signálu v rozsahu 0-220V pomocou ADC obvod .........

Musíte byť veľmi opatrní. Vaša potreba zostúpiť transformátor (220VAC/5VAC), ale tiež je potrebné, aby sa zabránilo negatívnym napätie vo vašom vstupe ADC. Nájdete na: Systémy merania: Aplikácie a design Ernest Doebelin

[Quote = mr_byte31] je treba použiť transformátor odstúpenie ex 220 / 5 potom pomocou UR ADC, ale to bude merať okamžité hodnoty je, že to, čo u potrebovať? [/Quote] Čo myslíte tým, okamžité hodnoty?

tým, že okamžitá hodnota znamená, že hodnota na konkrétny časový okamih ..... Jednoducho znamená, že sa vzorka ADC striedavého signálu a dať číselnú hodnotu zodpovedajúcu každú vzorku, a je to, že to, čo u potrebovať ........

Tak tu je niekoľko vecí, ktoré som prišiel. Napätie je viac ako 240 ako 220 a je vyrobený z dvoch liniek 120 krajín. (Zem je stred vinutia v transformátora. Je to v USA 240, ak viete, čo tým myslím.) Tak ako som si prečítal napätie? Mám na mysli usmerňovač a delič napätia obvodu, aby sa to rozsah 5V a potom to trochu matematiky vo svojom softvér k získaniu hodnoty AC. Bude to fungovať? Presnosť len potrebuje byť v napätí alebo tak.

Zdá sa, že u chceme merať efektívne hodnoty vstupného sínusového .. spôsob usmerňovač nasledovaný napäťový delič a C filter bude fungovať .. raz u Prečítajte si jednosmerné napätie z usmerňovača z ADC, môžu využiť pri trochu matematiky dostať RMS ..... Pamätajte však, že nebude mať u oddelenie medzi obvodom napájania (220 V AC) a ur ADC okruhu .. .. tak to záleží na aplikácii u použiť pre .. a byť carefulll .... Za predpokladu, že ADC doesnt zaťaženie usmerňovače + C filter výstup, DC O / P (VDC) je rovný vrchole vstupného AC .... takže napätie rms vstupného AC .... Vrms = (zosilenie vypočítané z delič napätia) * DC / sqrt (2)

U redukčných musí transformátor napätie then.Dc výbava potom u môžete pripojiť k unipolárne ADC s ochranou transorbs a MOV.

abahler, že myšlienka vaša predstava o svojej práci určite .... starať o odstúpil napätie vstupu na požadovanú úroveň pod 5V a tiež starať o nápravu signálu, pretože ak to napraviť potom, čo odstúpil a krmív, na ADC úbytok napätia asi 0,7 V na bežnej diódové spôsobovať veľké chyby v získaných výstup ....

Takže to, čo je potrebné pre izoláciu? A tiež počujem dve možnosti, jedna je len beh cez usmerňovač a napäťový delič a druhý je použitie odstúpiť transformátor. Tak neviem, čo mám robiť. Má fungovať ako transformátor napäťový delič s pomerom?

požiadavka izolácie je, že 220 je trochu vyššia a od tejto doby žiadny problém v tom, že ako hrot, skratom a pod sa nebude spaľovať z vášho obvodu (polovodiče ).... Tiež vám zaistí bezpečia od úrazu elektrickým prúdom .... Transformátor môže jednať napäťový delič s pomerom, a je to v podstate zmení pomer .... Môžete spustiť vstup cez usmerňovač a potom použiť delič napätia, ale napätie je vysoké, a preto by bolo veľa stratový výkon znižuje účinnosť obvode ...

Ok budem používať transformátor. otázka, ktorá ma necháva sa však, ako mám vedieť, čo meria napätie vo vzťahu k čítaniu ADC. Povedzme, že mám všetko nastavené tak, aby vstup do ADC je 2.5VDC, keď vstup do transformátora 240. Teraz, keď ADC číta pri 2VDC ako mám vedieť, čo je vstup trans. Pozrite sa, čo tým myslím?

Ahoj odoberať vzorky medzi dva nula kríž vstupného signálu. pridajte všetky vzorky hodnotu a rozdelili je bez vzoriek medzi dvoma zerocross.

ADC je jednotné riešenie ... takže stačí zmerať výkon ADC, ak je vstupný transformátor je nula voltov .... Teraz tak, že sa rozdiel medzi výstupom a 0V na 240 deleno 240 ponúka rozlíšenie ..... Teraz rozdeliť výstup rozlíšenie na hodnotu svojho vstupného napätia ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back