MC35 GPRS modul ovládače?

X

xczms

Guest
aj wannna pripojiť MC35 k môjmu Embedded aplikačnú platformu, v ktorej je už uClinux, RS232 vodič, TCP / IP protokolu, a pod, ako chcem pridať PPP na uClinux, ale ja neviem, či som potrebné ovládač MC35? je tam nejaké zdrojové kódy?

Stačí len pridať inicializačný reťazec počas inicializácii modemu ako AT + CGDCONT = 1, "IP", "internet", kde "internet" je vaša GPRS Názov prístupového bodu. To by sa vrátiť "CONNECT", ak je možné pripojiť k sieti GPRS úspešne. Potom môžete začať PPP.

V GPRS pre mobilný telefón, budete musieť nastaviť niektoré parametre, ako je IP adresa, port 9207 (myslím), a niektoré ďalšie nastavenia. Niektoré spoločnosti mobilný telefón poslať tieto nastavenia pre príkazové telefónov sms. Musím nastaviť teh MC35 terminál pre tieto nastavenia alebo nie. Ak áno, potom ako.

Nie, nemusíte nastavovať žiadne iné veci v MC35. IP adresa je pridelená serverom siete GPRS, zatiaľ čo port Nie. z pripojenia TCP je vopred pridelené TCP / IP aplikácie, ako je HTTP.

Väčšina siemens mobilné telefóny majú rovnaké AT príkazov nastavený ako modul MS35i. Keď si kúpite nový mobil, musíte ho nakonfigurovať pre IP, port, APN atď Pre prístup k WAP funkcie, ktoré využívajú GPRS. To sa nazýva konfiguráciu profilu WAP. Takže to, čo som si z vášho príspevku je, že môžete používať telefón ako MC35 modemu pripojeného k PC bez confirguring tieto nastavenia len pomocou AT + CGDCONT príkaz.

Pre pripojenie k PC, inicializačný reťazec AT + CGDCNT = 1, "IP", "internet" bola nastavená na názov APN, "internet", ktorý závisí od operátora. Akonáhle nastaviť dial-up sieťového adaptéra, pridajte tento init reťazec všeobecný ovládač modemu, povedzme, "generické 33600bps modem driver" a požiadať ju, aby režimov do polohy "* 98 * 1 #", by sa pripojiť k sieti GPRS a začať PPP spojenie. Po úspechu, by sieť GPRS serveru priradiť dynamickú IP adresu do svojho MC35 (čo nie je pevná IP). Kým pre port TCP, nie. Do počítača, pre každý protokol, ako HTTP je stanovená. Pre vaše vlastné aplikácie TCPIP, môžete použiť vlastný. (Poznámka: Buďte opatrní, by niektoré služby GPRS balení len umožňujú používať preddefinované portu nie pre prenos dát, tak pls poraďte sa so svojím poskytovateľom služieb GPRS ..).

Ukázalo sa, že problém bol u poskytovateľa služieb konci. Celá rada spojov stretli podobné problémy.

Nevidím to ako problém na strane poskytovateľa služieb. Sú nejaká nastavenie musíte vedieť, ako budete môcť využiť služby GPRS od poskytovateľa. Pre vstavaného systému, jediné, čo budete musieť získať od poskytovateľa služieb sú APN, potom 1. Skontrolujte číslo pozície. ktoré závisí na tom, GPRS / GSM modul, pre MC35, to je * 98 * 1 # a súčasne pre ostatné, ako Cellon CMS91, to je iná. 2. Odoslať AT + CGDCONT ... reťazec k modulu 3. Voľte no. tj, ATD * 98 * 1 # 4. Akonáhle sa dostanete CONNECT, začnite PPP protokol a spojenie na dátovom porte. To je to! Pre úplnej dokumentácie com. GPRS servisný balíček, nemusíte obávať o tom, čo portu nie. je. Všetci sú otvorené.

Vaša pravdu o nastavení. Ale tentoraz, problém bol s poskytovateľom služieb. Po definovaní správneho APN pomocou AT + CGDCONT príkaz, telefón reagoval OK. Ale potom, čo AT * 99 *** 1 # príkaz, žiadna odozva do I tlačovej ČR, potom hovorí NIE oznamovací tón. Ans áno, servisné číslo * 99 *** 1 # je správne pre tohto poskytovateľa služieb, pretože to bolo v poriadku až do problému začala a to ešte funguje OK na druhej sérii SIM.

ATD * 99 *** 1 # je len žiada GPRS službu CID 1, ale mali by ste používať kód servisného menu 98 nie 99 požiadať GPRS IP služby, tj, ATD * 98 * 1 #, potom by ste mali dostať "CONNECT" odpoveď. Záleží na GPRS / GSM modulom, ktorý používate, nie je SIM karty. Pls. odkazujú na katalógovom liste MC35, "MC35i_ATC_V01.03" strana 258.

Nie je to takto, že používate ATD * 99, keď budete potrebovať CID, rovnako ako GPRS s IP atď A ATD * 98, keď budete mať GPRS už ON a chcú komunikovať. Nie som si istý. Dostal som * 99 *** 1 # od poskytovateľa služieb, a nie dátový modem. Poskytovateľa služieb instrcution používať telefón pripojený k počítaču hovorí, že musíte nainštalovať telefón ako štandardný modem, pridajte AT + CGDCONT reťazec a použite * 99 *** 1 # ako vytáčanie čísla. Funguje to OK.

Ja som prestal mätúce potom. Mohli by ste uviesť, čo to nefunguje? Na čo nastaviť, môžete sa pripojiť k GPRS?

Áno, ja viem, že to je mätúce. Dovoľte mi, aby som describle znovu. Kúpil som si nový telefón Siemens C55 (kompatibilný s MC52 terminálom), dostal nový mobilný telefón pripojenie SIM a pripojiť všetko. Všetko fungovalo v poriadku asi 2 týždne. Potom náhle ATD * 99 *** 1 # Príkaz sa nepodarilo získať CONNECT správu. Zmenil som telefón A65, ale problém bol stále rovnaký. Potom, keď som oznámil záležitosť poskytovateľa mobilných služieb a dali mi inú SIM. To SIM tiež nefungovalo. Potom sa všetko začalo znovu pracovať. Myslím, že tam bol nejaký problém s poskytovateľom služby systému.

V takom prípade by malo byť sieť GPRS problém v tej chvíli. Áno, niekedy služba nemusí byť k dispozícii. Môže byť, môžete otvoriť HyperTerminal a pošlite AT + CGREG? skontrolovať dostupnosť registrácia GPRS je v poriadku, alebo nie!

Dobrý nápad. Edawflee, vo vašich skúseností, čo je spoľahlivosť GPRS vo vašej krajine. Koľkokrát sa stane, že je služba GPRS je dočasne nedostupná. Je to rovnako spoľahlivé ako hlasový obvode. Hlas okruh na GSM veľmi zriedka má problémy becuase bunkových spoločností sú veľmi opatrní o tejto službe. Ako o GPRS.

Ahoj, ja čelím podobný problém, mám modem MC35 a ja sa snažím pripojiť GPRS pomocou HyperTerminal Heres, čo mám robiť, mám dve verzie pre nastavenie pripojenia, žiadna z nich práce: 1. verzia: Príkaz: AT Response: OK Príkaz: ATE0 Odpoveď: OK Command: AT + CPIN = 1234 Odpoveď: OK Command: AT + CGATT = 1 Response: OK Command: AT + CGREG = 1 Response: OK Príkaz: AT + CGDCONT = 1, "IP", "IPPUBLICO . TMN.PT "Odpoveď: OK Command: ATD * 98 * 1 # Odpoveď: Connect -> po niekoľkých sekundách som si -> NO CARRIER Command: ATD * 99 *** 1 # Response: Connect -> po niekoľkých sekundách som si -> NO CARRIER 2. verzia: Príkaz: pri odozve: OK Príkaz: ATE0 reakcie: OK Príkaz: AT + CPIN = 1234 Odpoveď: OK Command: AT + CGATT = 1 Response: OK Command: AT + CGREG = 1 Response: OK Príkaz: AT # GPRSMODE = 1 Response: ERROR Command: AT # APNSERV = ippublico.tmn.pt Odpoveď: ERROR Command: AT # APNUN = TMN Odpoveď: ERROR Command: AT # APNPW = TMN Odpoveď: ERROR Command: AT # APNUN = TMN Odpoveď: ERROR Command: AT # CONNECTIONSTART odpoveď: ERROR Žiadna z týchto prác a ja jednoducho nemôže pripojiť máte nejakú predstavu o tom, čo mám robiť zle? Vďaka vopred

Som začiatočník. Práve kúpil MC35 pre účely sledovania siete. Nemám tušenie, kto začať komunikáciu s modulom. Mám príručku so všetkými príkazmi, ale nič iné. Je inštalovaný na počítači Windows XP na COM1

Ahoj, ja som pred sebou podobný problém ... ale v mojom prípade to je to na + CGACT = 1,1 Oznámiť chybu ... Neviem, prečo? ATH OK ATZ OK AT + CGDCONT = 1, IP, internet, 0.0.0.0 OK AT + CGQREQ = 1,0,0,0,0,0 OK AT + CGATT = 1 OK AT + CGREG? + CGREG: 0,1 OK AT + CGATT? + CGATT: 1 OK AT + CGACT = 1,1

Ak chcete byť úprimný ... Ja sa nepodarilo ani s odoslaním príkazu na zariadení. Snažil som sa pripojiť k 2 počítače s 2 rôznych káblov a ja som stále un môcť skutočne komunikovať so zariadením

takže ... nemáte riešenie ... môj problém je, mám jeden počítač a jeden modem GSM / GPRS Siemens MC35 ... Potrebujem až GPRS conecctio ... ja neviem ... Ako to urobiť, že?? :?:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back