MAX232 výstup problém? (Rieši sa)

R

rprodrigues

Guest
Ahoj všetkým, mám čelia niektoré problémy s výstupmi z MAX232 IC. Snažím sa používať MAX232, PIC (18F2620) a niektoré ďalšie veci v obvode prijímať dáta z GPS pomocou software USART (pri 4800 baudový). Ak to chcete, som pripojil jeden z pinov PIC v prevádzke do detekciu H-k-L variácie signálu do dostane. To H-k-L variant je použitá na spustenie procesu init prijímať sériová dáta. Problém je, že som si uvedomil, MAX232 výstupný pin, ak tam je napätie 0 až-12V na súvisiace vstupe PIN, osciluje s frekvenciou asi 43 kHz. Je to normálne správanie MAX232N IC alebo to môže byť iný problém so svojím obvodom? Už som vyskúšal niekoľko jednotiek MAX232N IC, a to aj z môjho obvodu, a výstup vždy osciluje pri použití vstupy 0 až-12V. Podľa môjho názoru to nie je problém môj okruhov, pretože som podľa údajov výrobcu "typického prevádzky obvodu". Akýkoľvek pomôcť chcel by som byť ocenil, Rodrigo

Podľa môjho názoru to nie je problém môj okruhov, pretože som podľa údajov výrobcu "typického prevádzky obvodu".
S najväčšou pravdepodobnosťou nie!

Dajte kondenzátor v celom dodávateľskom Max 232 linky. Hodnota okolo 10U mal urobiť. Spomínam si, to je odporúčanie v dátovom liste.

Z pozorovaní, kondenzátor na 12V, chýba alebo nie je pripojený správne.

Za to som pripojil jeden z pinov PIC v prevádzke do detekciu H-k-L variácie signálu do dostane. To H-k-L variant je použitá na spustenie procesu init prijímať sériová dáta. Problém je, že som si uvedomil, MAX232 výstupný pin, ak tam je napätie 0 až-12V na súvisiace vstupe PIN, osciluje s frekvenciou asi 43 kHz.
Ako to súvisí s sériová dáta z GPS modulu, aby sériový int vždy aktívny, keď prídu nejaké dáta prídu na to, že automaticky goto int vektora rutina. je to len možné, môže byť zle!

Dobrý deň, pozri prílohu, ktorá je aplikačná poznámka na MAX232. Skontrolovať vykonanie tohto. Ak potrebujete viac informácií, kontaktujte ma. S pozdravom, N. Muralidhara CRL-BEL

[Quote = muralicrl] Dobrý deň, pozri prílohu, ktorá je aplikačná poznámka na MAX232. Skontrolovať vykonanie tohto. Ak potrebujete viac informácií, kontaktujte ma. S pozdravom, N. Muralidhara CRL-BEL [/quote] Ahoj všetkým, ďakujem Vám za každý, kto mi dal ľubovoľnom smere. Vážení davidgm, uvedomil som si, že by som dal kondenzátor medzi piny 2 a 6 MAX232 IC. rprodrigues

Dobrý deň! Mám otázku ohľadom MAX232N ..... Keby som dal +10 V (-10V) s pinom R1IN mám aspekt 0V (5V) na pinu R1OUT? ? ? ..... pretože som čítal 1V (0,7) ... , Ktorý nie je v dôsledku úroveň PIC ... thx.

Ak som si +10 V (-10V) s pinom R1IN mám aspekt 0V (5V) na pinu R1OUT? ? ?
Áno, presne tak. Vidíte-li strednej napätie, R1OUT možné nakladať nevhodne, MAX232 dodávky chýba alebo je poškodený čip.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back