Matlab riešenie pre nájdenie konkrétnu pozíciu, kedy dôjde k zmene vo vnútri znamení vektor

A

Andrew8611

Guest
Má niekto vie, príkaz v MATLAB, ktoré mi umožňuje nájsť konkrétnu pozíciu, kedy dôjde k zmene vo vnútri znamenie vektor? Napríklad som napísal t = 0:0.01:10000 a potom som napísal y = sin (t), ktorý príkaz umožňuje mi pozíciu na vektor y, kde sa mení z pozitívnej na negatívnu alebo z negatívnej na pozitívnu? ?

Neviem, či je príkaz nájsť pozíciu, ktorá znamení zmien. Ale môžeme napísať, že funkciu sami. Myslím, že to nie je zložité. môžeme overiť každú y v slučke, ak je y (n)> 0 & & y (n +1)

Možno, že tento malý príklad vám pomôže. Generuje frekvenciu sínusového priebehu zákruty a potom pozemky a tabulates priebeh pozitívne, nulový sklon prechodoch.
Code:
% Frekvencia sweep F0 = 10;% počiatočnej frekvencie, Hertz F1 = 100% koncový kmitočet, Hertz T = 0,5,% trvania sekúnd FS = 1000;% vzorkovacia frekvencia, Hertz N = koleso (T * FS); t = T * (0: N-1) "/ (n-1), y = sin (2 * pi * (F0 + (F1 - F0) / 2 .* t / T) .* t) subplot ( 2,1,1), plot (t, y); xlabel ('sekúnd'),%% Pozitívne sklonom detektora priechodu nulou a z = ((y> 0), nie (circshift ((y> 0), 1))), z (1) = 0; subplot (2,1,2), plot (t, z); xlabel ('sekúnd'),%% nájdete miesta s nulovým prechodoch crossing_points = find ( Z),
Pre detekciu pozitívne aj negatívne prechody, zmeniť logiku riadok takto: [color = hnedá] z = xor ((y> 0), circshift ((y> 0), 1)), z (1) = 0; [/color] dávam prednosť použitie metód, ako je pole, pretože MATLAB spúšťa je oveľa rýchlejší ako "pre" slučky.

Ahoj, ja som v núdzi k simulácii nulou detektor sínusový priebeh ako vstupné .. a potom konvolutu výsledok s sínusový .... môže niekto poskytnúť mi kód pre túto ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back