malý Peltierov riadenie

M

mdamdam

Guest
Ahoj všetci, bude to existovať, ľahko implementovateľné, Peltier regulátor IC? Cieľom je stabilizovať na 5 ° C + - 0,1 ° C 5x5mm fotodiódy. Sila Peltier je malý (q <2 W), som zistil, Maxim MAX1978 IC, ale v skutočnosti k dispozícii :-( Ak niekto vie, podobné IC ... Vďaka MDamdam

Tam je veľa TEC regulátory Skúste hľadať "hytek" HY-5650 čip, alebo "thermooptics" (nepamätám si ich čip číslo). ale vziať do úvahy, ako sú čipy sú drahé ako pravidlo. Môžete si Bild vlastné bez problémov, bude to väčšia, ale cheapper.

Existujú aj iné faktory, aby zvážila v návrhu. 1. Ako možno merať teplotu diódy? Je vaša senzor bude priamo na obale, alebo budete robiť, a tesne za tým, že drží chladič pri konštantnej teplote? 2. Tam je kontrola stability slučka ohľady na tepelné masy. Ak sa tam bude malá zmena v vonkajšej teploty nie je žiadny problém. Urobíte dominantný pól dostatočne nízka, aby silou stability. (Tepelná mäsa chladič je vhodný dolného pólu. Potom Uistite sa, že všetky ostatné póly sú veľmi vysoké frekvencie.) Ak je toto zariadenie v otvorenej a môže mať vietor fúkať na neho slučky bude musieť rýchlejšie reakcie. 3. Išiel som pre prípad vedenie chladiča pri konštantnej teplote a majú diódu v dobrom kontakte s drezom a chránené proti prúdeniu vzduchu priamo.

mdamdam by ste mi povedať, čo sú aplikácie, ktoré vyžadujú presnosť, ako stabilizáciu teploty diódy foto? Môžete kalibrovať fotodiódy proti teplote, merať teplotu a kontrolovať zisk zosilňovače kompenzovať vplyv teploty? Týmto spôsobom by sa nemusíte drahé Peltier a ovládač. maranaza

Ďakujem všetkým, za jourval, som požiadal o ceny moduly, ktoré ste spomenul, je presne to, čo potrebujem, dúfam, že ceny sú príliš vysoké .... ale včera som mal odpoveď Maxim, Max1978 je opäť k dispozícii .... Takže teraz môžem porovnávať. pre nafukovacie: I zmerať teplotu SMD PT100 prilepené k diódy špeciálne (a drahé), lepidlo. Je to dobrý nápad použiť malú μC pre riadenie PID slučky. určite najlepšie v oblasti nákladov a pomerne ľahko, pretože som už PID postupy pre AVR μC. Samozrejme máte pravdu, tepelnej izolácie a hmotnosti sú dôležité faktory. a maranaza, to je dobrý nápad pre kalibráciu fotodiódy, urobil som to pre podobné aplikácie, ale aj ohrev dióda so stabilizáciou, ale v tejto kritické aplikácie, na povrchu diódy je 25 mm2, a kvôli tomu temný prúd je pomerne vysoko (rastie s T °) s menšími diódy s nižšou temný prúd spôsobí problém so zosilňovačom (odpor> 100MR a ďalšie problémy s hlukom ...) a vyššiu povrchom diódy mi proporcionálneho zosilnenia citlivosti a ... hluk :-( takže žiadny S / N zlepšenie pre celý príbeh:. ja sa tiež pokúsi chladenie FET vstupného zosilňovača k zníženiu offset vstupného prúdu na niekoľko fA MDamDam.

Dobrý deň, na problém hluku Navrhoval by som znížiť šírku pásma na minimum, fázu používania uzamknuté AMP (Integrovaný vstupný signál * referenčného signálu) vyššia integrácia, nižšiu priepustnosť. Existuje niekoľko riešení, na internete s MCU. Teplota, predpokladám, jeho presnosť nie je kritická. Ak je, Analog má niektoré naozaj pekné čipy pre spracovanie signálu, neviem part # myslím, že je AD7703 alebo niečo takého. Existuje niekoľko častí. Tiež si to na tých, majú pekné riešenie pre riadenie Pt100 na iba 100μA AC znížiť selfheating chýb.

Pre mdamdam. Ak môžete upravovať svoj zdroj svetla, možno prekonať všetky problémy so SNR a temný prúd a 1 jednoduchým čipom rovnováhy detektora. V tomto prípade budete potrebovať TEC nie je vôbec. To je vlastne to, čo Sinisa navrhol, ale bude fungovať len s modulovaný signál, 400 Hz stačí spravidla tak pomalý dióda nie je problém.

Ďakujeme, že to všetko si myslím, že hovoríte o zosilňovač fázy zámku, máte pravdu, je to silný, som zažil detekcia signálu až 60dB v šumu. Bohužiaľ nemôžem v tomto prípade modulovať signál. : (Temný prúd pri 25 ° C je asi 50 Pa a len 5pA pri 0 ° C a 250p pri 45 ° C som sa merať signál BW o 0,5 Hz a rozlíšenie 0.5pA Takže keď som sa stabilizuje ohrevom .. (okolité môže byť až 35 ° C) pri 45 ° C + -0,1 ° C, zmena mi 5pA variácie, je príliš vysoká. ochladenie na 0 ° C mi len 0.1pA (100F) variácia na + -0,1 . ° C variácií návrh Sins myslím, že je použitie vrtuľníka, ako je zosilňovač LTC1050 Je vynikajúcou voľbou 0.01μV / ° C offset drift, ale bohužiaľ tento typ zosilňovače majú vyrovnaný prúd o 20pA:.? nie je dobrá .... som sa urobiť malý výpočet simultions, ale dajte mi lepší výkon s OPA111, alebo LMC6001 s vynikajúcou 5fA offset aktuálne. Ak niekto má skúsenosti v simulácii PIN fotodiódy spolu s operačný zosilňovač je dobre, že 8) Ak je špeciálne teploty sú v cene. MDamDam

Dobrý priateľ je tu pic micro vychádza ako PID regulátor pre moduly Peltier nádej pomôcť plné

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back