malé rotačné senzor pre veľmi malé chodiaceho robota

M

MathGeek

Guest
Ja som robil výskum v microrobotics, a to je chodiaci robot (veľkosť cca 4 cm x 4 cm x 3 cm). Urobil som veľký pokrok ako rok, a ja som prepracovanie nohu. Musím mať rotačné snímače (bezkontaktné preferované), ktoré môžu byť ako malý ako 3 mm x 3 mm. Senzor bude na kolená na meranie uhla flexia nohy. Mám na mysli HMC1501 (4mmx5mm), ktorá meria smer magnetického poľa. Takže budem mať aj magnet, ktorý sa otáča s nohou. Ale ja by som menšiu verziu. Nejaké návrhy? Vďaka.

Na výber máte 3 rovnaké Ø3mm PCB s otvorom pre "kolená" hriadeľa a snímač paternov na zvyšku povrchu PCB. Mali by byť čo najtenšie. Dajte všetky 3 dohromady, jeden by mal v stredu otáčania sa na jednej strane nôh a ďalšie dva s druhou stranou. dve PCB, ktoré sa pohybujú spolu treba otočiť o 90 ° od seba. Čo vám je kapacitný resolver, enkodér. Dáte AC sínusový priebeh budenie do centra PCB a čítať SIN a COS signály z ďalších dvoch. Hrúbka dosky a stopových riešenie bude závisieť na výrobcovi PCB a že bude diktovať budiaci frekvenciu a rozlíšenie merania uhlov. Čítanie tohto snímača je rovnaké ako "sínusový encoder", kde je každý krok kodér rozbité na požadovaný počet resolver čiastkové kroky. Pokiaľ ide o snímač haly myslím, že najmenší je SO-8

Dobrý deň, viem, že absolútny snímač polohy (s obmedzeným rozlíšením), by bolo vhodnejšie, než inkrementálny snímač, ktorý tiež potrebuje ďalšie index senzora a inicializácia postup. Tak povedal, xy Hallov snímač nevyzerá zle, execpt pre jeho veľkosť. Ostatné varianty by boli diferenciálnej kondenzátor alebo indukčné, obaja mohli byť znížený na mikro PCB. Bol som pomocou tohto princípy čas od času - v pravidelných "makro" úrovni. Ale AC spracovanie signálu by naznačoval v oboch prípadoch (ako s navrhovaným capacitve enkodér, i), tak to nie je povedané, že celková form factor bol menší než sála riešenie. Jedným z rozmerov haly analógové senzory sú k dispozícii v prípade menších, ale bude potrebovať zložitejšie kalibrácia a ponúkajú menej než stabilita senzora xy. S pozdravom, Frank

S rizikom, že budú jasné - potenciometer môže byť váš senzor. Získate jeden signál pre uhla, namiesto toho, cos a sin. Na druhej strane by sa pot kontaktu senzora. Mimochodom, rád by som pozvať vašu otázku do skupiny Yahoo venované senzory: http://tech.groups.yahoo.com/groups/sensorforum Ako vedľajší poznámku - ľudské telo doesn "T si snímačmi otáčania. Namiesto toho je každý sval má senzor. Ak nahradíte "koleno", snímače otáčok sa senzor v "stehná", by to nejaké výhody?

Ďakujem za Vašu odpoveď. Po prečítaní vašich návrhov, mám záujem o kapacitné snímače. Som nikdy predtým. Existuje dobrý príklad, alebo tutorial na výstavbu a prevádzku? (Nevyzerá to príliš zložité pre mňa, aj keď), som zvažoval možnosť potenciometer, ale nemohol som nájsť potenciometer dosť malý a stále dobrý život (+ 10.000 cyklov). Senzor je rozhodne vítame, ale neviem o žiadnej vhodné z nich. To má tiež byť malý. Máte nejaké návrhy? Ďakujem mnohokrát.

Obaja MKO a šotek mal dobrý bod. Pokiaľ ide o kapacitné resolver, snímač sám o sebe je malý, ale bude vyžadovať rozsiahle signálu. Ako MKO poukázal, aby nedošlo k enkodéra proti nulling postupy, mali by ste mať resolver konfiguráciu. To je jediný povrch, ktorý by pokryl 180 º a na konci PCB sú otočený o 180 ° vo vzťahu k sebe navzájom. Signálu by mali byť začlenené, takže sa zjednoduší obvody a udržať rozmery malé. Existujú resolver na digitálne prevodníky IC je, že ste mali byť schopní používať (napr. AD2S1200). K dispozícii sú kapacity na digitálne prevodníky, ktoré by mohli byť použité na tento účel aj tam, kde MCU urobí všetko pozíciu výpočet kapacity z nespracovaných dát. Na druhú stranu šotek veľmi dobré miesto pre "stehná senzor", ktoré by mohlo byť vykonané jednoduchšie a menšie. Gitarovú strunu alebo rybie linka by mohla vytiahnuť otvor sa nachádza na hlavnom tele, keď kolená sú ohnuté. Clona môže prerušiť svetelný lúč v malých vidlice izolátora opto a môže mať tiež otvorenie tvarované tak, aby produkcia lineárny výstup na kolená uhla. To by vám prakticky najmenší snímač možné na kolená a veľmi jednoduché prepojenie s MCU. S pozdravom, tam sú tiež potenciometre, ktoré používajú vodivé plastové a sú dimenzované pre dlhú životnosť a vysokú mieru cyklu. (20e6 + cyklov)

MathGeek, ak to nie je tajomstvo, aké ovládače používate pre tak malú nohu?

Ospravedlňujem sa za neskoré odpoveď: e-mail oznámenia nefungovalo. Producent Sinisa - to sú veľmi dobré stránky. Tiež, ak máte odporúčanie pre konkrétny typ potenciometra ste sa zmienil, pokojne príspevok je tu. Šotek - som pomocou SMA pružín pre ovládanie nôh. Sú nádherné, okrem extrémne neefektívne (80%), ale vyžaduje niekoľko kV. Ako ste si možno predstaviť, vytvorenie niekoľkých kilovoltů nie je triviálne, zvlášť keď elektronika je by mala byť veľmi malá - som vyslaný na túto otázku na analógové časti fóra EDAboard.

Tu je aktualizácia: Vytvoril som malý plastový robotických kĺbov (~ 3mmx4mm) a dať magnet na jednej strane a dať čidlo AMR na druhej strane. Funguje skvele, ale je príliš veľká na čip a príliš ťažký magnet. Som naozaj hľadá do kapacitné resolver, enkodér metódy. Všetky základné pomoci by ocenili. Vďaka.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back