Môžete odstúpiť napätia pomocou operačný zosilňovač?

R

Reborn718

Guest
Ahoj všetci, dnes som sa ísť cez operačný zosilňovač uvádza, zrazu tu je niečo, čo príde na myseľ. Pretože operačný zosilňovač je zosilňovač vstupného napätia, môžeme znížiť vstupný signál tým, že zosilnenie menšie ako 1. Môžeme použiť operačný zosilňovač pre krok hore alebo odstúpiť striedavé napätie? Z toho, čo viem, operačný zosilňovač je lineárny systém. Pochybujem, že Wen nemôže zvýšiť alebo odstúpiť striedavého napätia pomocou operačný zosilňovač ... Musím vás myšlienky na to ...= D

Vy ste trochu stratený ma, ale áno, ak je Rf je menšia ako Rin, potom zisk bude nižší ako jednota a výstup bude úmerne menšia ako vstupné. Je to to, čo sa pýtaš?

Chcel by som vedieť, či môžem použiť operačný zosilňovač ako transformátor, aby zvýšili alebo odstúpiť napätie ...

Transformátor, v závislosti od pomeru Jedlo, môže step-up či step-down napätia po výkone (energie) zachovanie koncepcie, ktorá je: U [vstup] * I [vstup] * účinnosť => U [výstup] * I [výstup ] *** Inými slovami, môžete previesť málo prúdu vysokého napätia vstup silnoprúdové, slaboprúdové, silnoprúdové, slaboprúdové na nízke prúd vysokého napätia, a tak ďalej .. Operačný zosilňovač je možné použiť na zníženie napätia alebo zosilnenie napätia (vzorec *** neplatí), ale výstup je obmedzený ponuky lišty operačného zosilňovača, ak používate tzv "rail-to-rail" operačný zosilňovač vás možno očakávať, že výstupné napätie prúdu v blízkosti železničnej do-rail napätie, ale nie viac! A nezabudnite na to, že opamps vyžadujú externé napájanie, transformátory nie .. S pozdravom, IanP

[Quote = Reborn718] Ahoj všetci, dnes som sa ísť cez operačný zosilňovač uvádza, zrazu tu je niečo, čo príde na myseľ. Pretože operačný zosilňovač je zosilňovač vstupného napätia, môžeme znížiť vstupný signál tým, že zosilnenie menšie ako 1. Môžeme použiť operačný zosilňovač pre krok hore alebo odstúpiť striedavé napätie? Z toho, čo viem, operačný zosilňovač je lineárny systém. Pochybujem, že Wen nemôže zvýšiť alebo odstúpiť striedavého napätia pomocou operačný zosilňovač ... Musím vás myšlienky na to ...= D [/quote] Ak chcete získať menší ako jeden stačí použiť odpor .

Ahoj! Ak chcete, môžete vyhrať 1 connectt svoj vstup na neinvertujúci vstup operačného zosilňovača a potom Vout = (1 + G). Vin, ale nezabudnite, že operačný zosilňovač je navrhnutý tak, aby práce na signály, nemali by ste ich použiť na vytvoriť napájací zbernicu. Výstupný prúd OZ sú väčšinou obmedzené na + /-15mA, a sú lineárne zariadenia. Všetky sily, ktoré nepoužívate, je rozptýlená v operačný zosilňovač. Zbohom

GAIN je pomer spätnej väzby REG a rady REG. SELECT FREEBACK REG MALÁ SÉRIE. Útlm MÔŽE BYŤ ACHIEVD.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back