môžeme použiť ADC ako komparátor napätia ??????????????????

S

s3034585

Guest
Ahoj Lidi ja som s použitím MCF5282 mikroprocesora pre môj projekt. Tento mikroprocesor má vstavaný ADC s 8 vstupných portov, referencie vysoké a nízke. Možno použiť tieto piny ADC realizovať Komparátor v softvéri. Doska má 3,3 a 5V napájanie. potrebného na realizáciu Komparátor musím nastaviť rozhodca vysokú a nízku hodnotu pre porovnanie. Ale to ADC má len 1 rozhodca vysoké a nízke port. Takže v tejto Ako implementovať toto. Môžem použiť zvyšok analógových vstupov ako vstupy rozhodca vysoké a nízke, a aby softvér súborné rozdiel napätia interne. V takom prípade môže niekto pls navrhnúť, ako to urobiť ... Vďaka vopred Tama

Potrebujete len jeden odkaz. Ak sa chystáte používať externé referencie, a odporúčam vám, pripojte ho medzi VREF + a VREF-. Vlastne VREF-je základ, ale uistite sa, že pripojenie k zemi priamo na zem pin váš odkaz, aby odstránila všetky stopy po poklese napätia v krajine. Uistite sa, že nastaviť registre ADC použiť externý referencie. Porovnanie sa robí úplne v S / W: Zmerajte jeden kanál. Porovnať výsledok (číslo) s hornou a dolnou hranica (opäť čísla). Rozhodnite sa, čo robíte v každom jednotlivom prípade. Porovnanie sa zvyčajne vykonáva odpočítaním jedno číslo od druhého a kontrolu vykonávať bit, ak je nastavená, alebo nie. To vám povie, ak je výsledok odčítania bol pozitívny alebo negatívny, čo znamená, že vstupné ste sa pozerali na to buď pod alebo nad prahom. Prejsť na podprogram alebo iné časti kódu na základe výsledku porovnanie, alebo to, čo je potrebné. Pokračujte na ďalšie kanály rovnakým spôsobom. Je ľahšie urobiť odčítanie iba 8 bitov, ak nie sú splnené požiadavky umožňujú nižšie rozlíšenie. Ak je to možné, nastavte ADC na ľavej ospravedlniť výsledok.

Ahoj VVV Díky moc za ur odpoveď. ur názor je veľmi užitočný ... ešte raz vďaka Tama

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back