Môžem použiť Náhodné veličiny v Cadence ADE?

T

terryssw

Guest
As názvom.Napríklad, chcem simulovať výkon ideálny rezistor s odporom sledovať Gaussova rozdelenie (Chcem sa len sebaovládanie štandardná odchýlka R, nie parametre procesu).Tak som priradiť aritbrary ukazovatele R0 v schéme, a môžem nastaviť R0, ako náhodne ADE (Analog Design Environment) rozhranie?Pokiaľ viem, môžem len zadať deterministické hodnoty ADE.Vďaka za všetky vaše pomáha v predstihu.

Nemal by ste byť schopní, tj vytvoriť súbor s náhodnými hodnotami a potom tie zdroje do ADE?

Môžete použiť monte-carlo voľby, ale to funguje len na predspracovanie korenie netlist vo Spectre.Takže v ADE ste nemohli spôsobiť rôzne monte-carlo beží.Myslím, že v ADE nie je postavená náhodné jednotnej / gaussian zdroj.Ale mali by ste byť schopní je postavený s Skill.

Pravdepodobne som nemusia byť spustený v Monte Carle analýza (Ja tiež dúfam, že to, že).Existuje nejaká metóda nastaviť náhodné variácie na R0, potom použite parameteric analýzu, aby bežal mnohokrát?Znie 1 minúta:Teddy napísal:

Nemal by ste byť schopní, tj vytvoriť súbor s náhodnými hodnotami a potom tie zdroje do ADE?

Dam ...ste ma premýšľať.

Já nevím, jestli to dokážeš.
Správnou cestou by bolo využitie Montecarlo - Ak je to možné.Budete potrebovať procese zmeny modelu pre daný súbor.
Tiež si môžete skúsiť nastaviť R ako premenné a potom použite nástroj optimalizácie - tam si môžete nastaviť min, max, štart a podobne
Optimalizácia je podľa môjho názoru najjednoduchšia metóda.Môžete zadať cieľ (tj prúd cez resistor0 a spustite ho. Je to jednoduché, ale je lepšie Montecarlo

Iným spôsobom by bolo vytvoriť si vlastný model, ktorý by to urobil.
V Upraviť-Vlastnosti forma:
R1: odpor = res (1k) Ohm
R2: Resistance res = (2k) Ohm
Vytvoriť ~ / models / myFunction.s súbor s obsahom:
FUNCTION res (r) = r * (1 (teplota-25) *. 01)
nastavenej teploty = 125
V simulácii okna:
Nastavenie prostredia init = ~ / models / MyFunction (přestat. Y) - myslím, že to funguje na CD 4.3!!
Simulátor by mal ukázať: R1 = 2k a R2 = 4k

To by malo pracovať s analógovým dovoľte povedať, lib odpor.

Veľa šťastia

Hi Teddy:
Tiež som naozaj chcete použiť, Monte Carlo, analýza (v skutočnosti žiadna analýza môže urobiť cieľom je v poriadku), ale majú vplyv len na náhodné premenné špecifikované procesu.Chcem mať náhodné veličiny, ktorá je určená pre používateľov.Napríklad, chcem sa štatistickým simulovať účinok operačný zosilňovač vyrovnať na mojom výkone systému.Ak môžem použiť túto metódu, môžem dať jednoduchý zdroj napätia vo virtuálnom dôvodu "ideálny" operačný zosilňovač a nastaviť náhodnej veličiny na zdroj napätia, to je všetko.To je veľmi jednoduché a ušetriť oveľa viac dizajnu a počítanie času.

Avšak teraz môj jediný prístup je skôr stavať celý operačný zosilňovač (s mnohými tranzistorov), potom do Monte-Carlo simulácia na simuláciu to podľa jednotlivých tranzistorov (ktorá je daná procesom, nie seba).Aj týmto spôsobom Ja tiež neviem, koľko sigma (offset) je dosť pre svoje aplikácie.Furhtermore, veľa návrh a simulácia čas je envoloved čo je dosť drahé.Teddy napísal:Iným spôsobom by bolo vytvoriť si vlastný model, ktorý by to urobil.

V Upraviť-Vlastnosti forma:

R1: odpor = res (1k) Ohm

R2: Resistance res = (2k) Ohm

Vytvoriť ~ / models / myFunction.s súbor s obsahom:

FUNCTION res (r) = r * (1 (teplota-25) *. 01)

nastavenej teploty = 125

V simulácii okna:

Nastavenie prostredia init = ~ / models / MyFunction (přestat. Y) - myslím, že to funguje na CD 4.3!!

Simulátor by mal ukázať: R1 = 2k a R2 = 4kTo by malo pracovať s analógovým dovoľte povedať, lib odpor.Veľa šťastia

ako funkcia môžete dať, čo chcete - (Nie som si istý, ale myslím, že je v oddiele 3 ASE manuáli) nájdete tu.

V simulátore jazyka existujú niektoré náhodné príkazy ako Gauss (opäť si istý - nahliadnuť do manuálu)
ale verím, musíte spustiť MC pre tento jeden.
Inými slovami - môžete určiť odpor (alebo akékoľvek iné zariadenie) model funkciu, ktorú chcete.

Ďalším spôsobom, ako by mohlo byť použitie Verilog - ak je funkcia rnd.Ale nie som si istý, či je možné spustiť bez re-netlisting ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back