Low Pass Filter design

J

JiL0

Guest
Povedzme, že keď chcem navrhnúť LPF vstupného signálu v rozsahu od DC do 1 kHz. V tomto prípade by som navrhnúť LPF s rohovou frekvencii 1 kHz vpravo? Ale tým, že fáza poklesu v blízkosti rohového frekvencia problém, pretože na rohu frekvencia, fáza už klesnúť najmenej o 45 stupňov.

Všeobecne používanou metódou je, aby sa prenosové pásmo dostatočne široké, aby fázový posun, ktorý chcete, prečítanú, že skupinové oneskorenie) a potom sa zvýšil počet pólov dostať útlm, čo potrebujete na zastavenie kapely. Nenechajte sa obmedzovať v klasických tabuliek. Softvérové ​​programy môžu navrhnúť Chebychev a eliptické filtre s 0,001 dB zvlnenie v priepustnom pásme. To bude degradovaný Q zložiek na asi 0,01 dB.

Je správne povedať, že fázový posun naruší signál? Existuje nejaký limit na množstvo fázového posunu tak, že signál je doteraz viditeľný?

Fázový posun spôsobí oneskorenie. To je dôvod, prečo sme obavy o skupinové oneskorenie na filtri.

[Quote = JiL0] Je správne povedať, že fázový posun naruší signál? Existuje nejaký limit na množstvo fázového posunu tak, že signál je stále rozpoznateľné? [/Quote] Účinník je oneskorenie. Všetkými prostriedkami všetky filtre oneskorenie. Fázový posun neznamená, že signál je skreslený v predvolenom nastavení, ale to znamená, že ak fáza je lineárna vzhľadom s frekvenciou signálu je neskreslené a nie je narušená vôbec. A ak nie je lineárny fáze potom signál je skreslený. To tiež znamená, aj pre vyššie uvedenom prípade narušenia nemala byť chápaná ako zmena amplitúdy.

Myslel som, že signál sa skladá z mnohých sínusovej vlny rôznych frekvencií a rôzne amplitúdy pridať dohromady. Takže keď je meškanie niektorých sínusoidy (ako napríklad u vyšších frekvencií ty) ... nie je to znamená, že keď sa spočítajú ... to nebude pôvodné signál? Je mi ľúto ... Nešla som do matematiky v detaile (nie v tom dobrý) .... ale len sa snažia si to laicky podmienok.

Skupinové oneskorenie charakteristika prenosu uvádzajú meškania danej frekvencii v prenosové pásmo. Tvar obdĺžnikového signálu je skreslený, keď všetky zložky signálu nemá rovnaké oneskorenie na výstupe.

Jeden spôsob, ako predstaviť, že rôzne fázové posuny v rôznych frekvenciách nenarušovali je myslieť na kuse ideálne prenosové linky o dĺžke L. si môžete predstaviť, že všetky signály sa objaví na výstupe z linky po dobe oneskorenia D a krivky nebude narušená. Doba oneskorenia je L D / V, kde V je rýchlosť. Z tohto oneskorenia je možné vypočítať fázový posun na akejkoľvek frekvencii a uvidíte, že v radiánoch alebo stupňoch je to iné pre každú frekvenciu. Potom môžete spočítať, že rozdiel fázový posun fázy delta / trojuholník frekvencie pre nejaké dva kmitočty si spočítate, je rovnaká hodnota. Ak je fáza bola vypočítaná v radiánoch a frekvencia v radiánoch za sekundu, bude výsledok tohto výpočtu je v sekundách oneskorenie a mali by zodpovedať pôvodnej výpočet oneskorenia.

Ideálne prenosová funkcia má lineárnu fázu characteristis s frekvenciou. Rovnaké skupinové oneskorenie je konštantná. To znamená, že všetky frekvencie zložka signálu má rovnaké oneskorenie na výstupe. Zloženie komplexného signálu (Fourierova) nie je ovplyvnený fáz charakteristiky. Kompletný signál je len oneskorenie a má originálny tvar. Reálne prenosové funkcie (filtre) nemá lineárny charakteristiku fázy, najmä na okraji prenosové pásmo. Jednotlivé komponenty frekvencia má iné oneskorenie na výstupe, takže tvar je skreslený. O nápravu týchto chýb z fázy vlastnosť na filtre fázy ekvalizéry sú používané. Absolútne bezchybný výsledok nemožno acheived.

Ahoj všetkým. Ako sa o digitálny filtre. Medzná frekvencia je potrebný pomerne nízka (1 kHz). Ja thnk SAD môže vykonávať digitálny filter pre jednoduché tomto frekvenčnom pásme. Filter FIR má, keď som nič zlé, lineárne fázy reakcie a mohol potom robiť túto prácu. Problém by bol, že pre dobré tlmenie FIR by vyžadovalo oveľa viac spracovanie (vyšší poriadok) ako IIR ods nie je lineárny fázy, podobne ako analógové filtre). Možno PIC beží na 20MHz by tiež túto prácu za to, že tak vysoké objednávky. S.

[Quote = JiL0] Je mi ľúto ... Nešla som do matematiky v detaile (nie v tom dobrý) .... ale len sa snažia si to laicky podmienok. [/quote] OK tu je, ako budete vizualizovať. Predpokladajme, máte 800Hz sínusoidy. Za predpokladu, že ideálny filter výstup bude sinusoide sin (800-30), povedzme 30 ° fázy oneskorenia. Tak to zaostáva vo fáze. To je oneskorenie verziu toho, čo bol do filtra, ale s 30 stupňov zaostávajú. Teraz sa ďalší hriech * 600 sinusoild 600 Hz. Výstupné z filtra by bol jeden sinusoide, ale má o 25 stupňov oneskorením. Ak si môžete urobiť jednoduchý lineárny vzťah medzi týmito fáze zaostáva, pokiaľ ide o frekvenciu, ktorú možno predvídať presne fázové oneskorenie iného sinusoild napr sin400Hz, čo by bolo oneskorenie fázy tohto 400Hz signálu. tak to znamená, že filter, ktorý nie je určený skresliť signál vôbec. znamená to, že výstup z filtra blokuje nežiaduce signály, ale zároveň to, čo pochádza z filtra je rovnaký signál, ktorý vstúpil do filtra a oneskorené ale aj s predicteable fázy oneskorením. chears, zanove.

ach musím spomenúť, amplitúda signálu prichádza z filtra je iný príbeh.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back