LO v dBm v mixe vzorov

S

STOIKOV

Guest
v prevedení miešačky "som čítal v knihách a dokumentoch, že LO je uvedený v dBm. To znamená, že dB vo vzťahu k miliwatts na 50Ohm nákladu alebo dB vzhľadom k milivoltov? Predpokladajme, že LO je obdĺžnikový.

dBm je moc, a my sa nestaráme o impedancii. Takže, telefónne techniky si 0dBm zodpovedá 0.775Vrms za 600 ohm systémy, zatiaľ čo RF inžinieri si 0dBm zodpovedá 0.225Vrms pre 50 ohm systémy. Môžete ľahko previesť do dBm výkon: 0dBm = 1mW 10dBm = 10mW 20dBm = 100 mW = 30dB = 1W 2MW 3dBm 4mW = 20 mW = 13dBm 6dBm Dúfam, že chápete môj názor. SH Woo

U sínusových signálov v systéme 50 Ohm, P (dBm) = 10 * log (Vrms * Vrms * 1000-1050), kde Vrms = špička / √ 2

Teraz je mi jasné, že dBm je vztiahnutá k výkonom 1 mW pri zaťažení 50Ω v systémoch RF. Ale teraz mám pochybnosti, je vo štvorci vlne VCO som sa, že zásoby mixer. LO prístavu tento mix nie je 50Ω, je vyššia impedancia, pretože je kapacitný (brány MOS). Takže v tomto prípade, ako môžem určiť silu svojho VCO?

Zaujímalo by ma, či ste zadali LO výkon, na nákup VCO, alebo ste navrhovanie / buidling jeden. Ak sa LO je vedený na veľmi vysokú impedanciou port, môžete pridať 50-Ohm skrat odpor, aby sa ubezpečil vstupná impedancia zmiešavača je kontrolovali takmer pevnú hodnotu. Samozrejme, že sila námestí vlna je odlišný od sínusoida. Ako čistý je pravouhlý? Je ťažké, aby sa vysoké frekvencie obdĺžnikového. Ako by ste chcel merať sily námestí vlny? Power Meter? Spektrum Analyzer? RF sonda? Ako chcete určiť optimálnu úroveň LO? Ak je nízka frekvencia, povedzme 10 kHz, môžete zadať špičkami napätia merať s vysokou impedanciou sondy rozsahu. Mimochodom, ste spomenuli vaše frekvencia? SH Woo

Vodovodné batérie nepracujú dobre obdĺžnikový priebeh ako signál LO. To je preto, že mix je v podstate analógové sampler, a ak nechcete dať sínusové vlny v prístave LO, ako by chcel vidieť, dostane vzorkovacia funkcia podelal. Takže vaša otázka je Orignal podobné otázkou: "Čo míle na galón nie je moje auto, ak sa používa kukuričný sirup namiesto plynu v nádrži"! Odpoveď je len, kto vie, či dokonca môžete dostať autom začal, nieto konkrétny detail ako km / galón.

No, ja som si istý, že si myslím, námestie vlna je ideálny pre prepínanie, pretože poskytuje maximálnu svahu a teda aj väčšie ideálny prechod, kde takmer ideálny prepínanie dáva aspoň lepší šum a lepší linearity

Mixer porty zvyčajne radi videli dobré impedančné prispôsobenie, 50 Ohm alebo inak. Pokiaľ ide o priemerný výkon ide, môžete sa vrátiť späť k definícii priemerný výkon, Pavg = [1 / (T * R)] * ∫ | f (t) | ^ 2dt, integrované v priebehu obdobia t, a delí R. port LO, pri jazde s sínusoidy, by odstránil LO signál a, v procese, vytvárať harmonické LO. Ak máte začať s obdĺžnikový ako pohon LO, pretože námestí vlna je bohatý na harmonické, môže dôjsť k zníženiu výkonu v IMD a harmonické odmietnutie mixu.

Ak máte pochopiť, samplery, mali by ste si uvedomiť, že ste vzorkovanie sínusového priebehu s dlhým pulsewidth (vaše obdĺžnikový), čím došlo k zrušeniu väčšinu z napätia sínusového priebehu. Musíte vzorky s hrotom, ktorý je niečo, čo vrchole vlny sine LO je.

Mixer nie je sampler. Obdĺžnikový priebeh môže teda byť skvelým LO - v podstate prepína polaritu signálu RF. To poskytuje vyššiu konverzie zisku, nižší hluk a nižšie LO priechodka, než keby ste použili sínusového priebehu LO. To je dôvod, prečo vysokej úrovni dióda-ring miešačky tak dobre. LO sínusovej dostane pripnutý na obdĺžnikový priebeh.

vlastne sinsuidal LO nie je vzorka, a výsledok prechodu s sinosoidal vlna by mala byť IFout = SGN (LO) * RF, čo znamená, že sa množia sa u obdĺžnikového už ale dávať miernom svahu v sinosoidal doesn " t dokonale spínač a tým dáva väčší hluk a nižšie linearity [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 2 minútach: [/color] [/size] a o viac harmonických, to tiež nie je pravda, ako pre dokonalú spínanie u sínusového priebehu sa SGN (LO), ktorá je už obdĺžniková vlna, a preto majú rovnaké harmonické, ak používa u námestí vlna z prvého miesta

Opravené sínusový dokonca harmonické, pravouhlý, ktorá stúpa a klesá čas aj párne a nepárne harmonické.

biff44: vrátiť sa do školy!. Uvedenie námestí vlny do miešačky je v poriadku. Všetky zmiešavača pracujú v nasýtenej oblasti diódami alebo FET to tak obdĺžnikový to len pomôže, a nie dať ťažkosti. Normálne ľudia nepoužívajú námestí vlny od jeho ťažké urobiť dobrý obdĺžnikový pri vysokej frekvencii. Bude fungovať, ale znížiť výkon 2 dB a vaše poriadku!. Paul.

Ahoj, h ** p: / / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=132888 odkaz nefunguje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back