LM7805 výstupné napätie príliš vysoké

P

Peema

Guest
Len postavil svoj prvý napájanie po LM7805. Stene Rokfort vstup bol 9 Voltov voltov, ale teraz je to okolo 12, výstup = 12,4 voltov. Mám 100 UF čiapky na vstupnej strane a 10 UF SPP na výstupnej strane. LM7805 teplý na dotyk. Čo je happenning! Vďaka!

Máte 7805 zahnutý dozadu? Vstupu na výstup? Je normálne, že 7805 zahreje, nie naozaj horúce!

Nemyslím si, že je späť, nebude mať možnosť kontrolovať až neskôr večer. Budem to brať z obvodu a skontrolujte, či sám. Vďaka!

Dobrý deň, uistite, že máte invertovať vstup a výstup. Buďte opatrní, 78L05 a 7805 majú ouput a invertovať vstup. Čelný pohľad -------- | o | |------| | | |------| | | | | | | V OUT GND

Bez akéhokoľvek nákladu 7805 IC by mal byť kameň chladný. Ak jeho zahreje, potom je trochu problém, ktorý budete musieť opraviť, takže sa po 1. Odstráňte 10uF kondenzátor na výstupe a skontrolujte, či za 2. Môžete použiť digitálny merač skontrolovať, či vaše 7805 je v poriadku, mal vstup aj ouput čítať ako dióda vo vzťahu k spoločné, ak je to inak, potom máte defekt na 7805. tak zmeniť

Ak je zaťaženie je pripojený k it.check s výstupným prúdom od regualtor zaťaženia. môže byť teplo, pretože stratový výkon cez regulátor. Ak je vstupné napätie je 9 V. Stratový výkon (9-5) X prúd do záťaže, kedy je vstup VTG 12V je stratový výkon (12-5) X prúd do záťaže --- čo je vysoké, keď v porovnaní s previoius prípadu.

cherukukeshav keď tam žiadny prúd, aby zaťaženie a 7805 je dodávaný s 12, stratový výkon podľa svojich formular by bol (12.5) X 0 = 0 je, že keď stratový výkon je 0 7805 by mal byť kameň chladný. To bol dôvod, prečo navrhujem 10uF kondenzátor na výstupe byť odstránená, môže to byť len chybný a predstavujú sa zaťaženie (alebo skrat) na výstupe 7805 jasotom

Ultrabrains, dobré matematiky. ale ja som hovoril o tom, kedy je zaťažovací prúd a snažil sa vzťahujú prebytok tepla, pretože vstup VTG zmeny od 9V do 12V. Môže u vysvetliť, čo s ohľadom na kondenzátore, prosím .........: D - Keshav

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back