LED

W

wilson82

Guest
Môžem otázku, ak by som mal pripojiť až 15 LED ktorých 10 je 5 mm, 5 z nich je 3mm.Potrebujem pripojiť pomocou paralelného metóda pre podobe určitého tvaru.Môžem to urobiť, alebo mám použiť iný spôsob.

Musíte sa pozrieť na listoch pre LED
je
Tam by nemal byť problém miešania LED to.VUT.

Rôzne LED majú rôzne požiadavky súčasných čerpať.
Pozrite sa na listoch určiť
max foward a zvrátiť súčasný.

Odtiaľ si môžete zistiť, aké aktuálne stroskotanie odpory, ktoré budete potrebovať.

Dúfam, že to pomôže k úspešnému designu
wa

Môžete to urobiť, ale v závislosti na používaní svojho obvodu, a charakteristiky LED, budete pravdepodobne chcieť upraviť LED lesklý,
a to z dôvodu diferencie v impedances a budete musieť pridať nejaké rezistory do svojho obvodu .

Ne-li ho pripojiť paralelne, máte na riziko, že niektoré dióda s vyšším napätím postúpil nie sú rozsvietiť.

Aký je váš LED
na farbe.Ak je farba sú rovnaké.môžete pripojiť.Vzhľadom k tomu, že rovnakú farbu ako rovnaké napätie.

V zásade sa môžete pripojiť LED paralelne, ale musíte pridať rezistor v sérii s každou z týchto LED.Don't pripojenie LED priamo paralelne, každé jednotlivé LED potrebovať odpor.Else, niektoré LED nebude ľahké-hore.

Takže, kravatu každú LED, jednotlivo, s odporom, a potom to pripojiť paralelne.

Ak chcete poznať odpor hodnoty, ktoré potrebujete poznať pokles napätia na LED (postúpil napätia) a súčasné hodnotenie týchto LED.Teda, ak:

Vcc - je vaše hlavné napätie
Vf - je vaša LED postúpil pokles napätia
Ak sa - je LED postúpil aktuálne rating

Vtedy sa hodnota rezistory, čo potrebujete, je

(Vcc-Vf) / Ak

Napríklad, veľa LED majú 1.7V postúpil fortage drop, s ratingom 10mA (mnohé z pravidelných 5mm LED).

Potom,
Res = (Vcc-Vf) / Ak
Res = (5V-1.7V) / 10 mA
Res = 3.3
V / 0.010
Res = 330 ohm

A vy tento výpočet pre každé diódy.

Lakmon => im pomocou zelenej LED pre súbor a červenou pre ďalšiu sadu design.takže rovnakej farby pripojiť až na rovnakom okruhu.
napriek tomu vďaka chlapci za ur odpovedí.=)

Dajte všetky zelenej LED diódy v sérii a vypočítať ich sériu rezistor pre riadne súčasný limit (asi 10-20 mA).Do rovnaké pre všetky Red LED.
Ak budete dodávať aj červené a zelené od rovnakej napätie, potom sa séria odpory by mala byť počítaná na toto napätie, acconrding k Vf každej farby a súčasný procházející.
Príklad: 10 červených LED diód s Vf = 2V a požadované prúdom 15 mA dať celkom 10 * 2V = 20V (potrebujeme dodania viac ako 20V.
Predpokladajme, že 24V dodávok.
Tento pokles napätia v sérii rezistor sa ramenní 24-20 = 4V
Za 15 mA prejsť throough musíte R = W / I preto
R = 4/0.015 = 266,6 ohmov
Najbližšie štandardná hodnota je 270 ohmov.
Pozdravy
Platonas

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back