LED bliká na 16F877A?

A

ami-89

Guest
Zdravím všetkých, práve som začal s mikrokontroléry .. Ja som experimentoval s PIC16F877 \, blikajúca LED programu .. Program beží bez problémov na 877, ale keď som to skúsiť na 877A LED iba "ON" a nemajú blink! Som kódovanie s MikroC .. a stiahnutie programu pomocou PICkit 2 Má niekto tušenie, čo by mohlo byť zle? Ja by som ocenil akúkoľvek pomoc v súvislosti s týmto:)

Ak používate porty RA0-3 pre LED diódy, budete musieť zakázať komparátory. Pozrite sa na § 12 listu.

Dobrý deň, pozrite sa na porovnávacie a ADC sekcie v manuáli a ako ich zakázať. Rozdiel medzi 16F877 a 16F877A je prítomnosť analógového komparátora v 16F877A, a to je potrebné zakázať, ak príslušné piny sa majú použiť ako digitálny IO.
Code:
 ADCON1 = 7; / / ADC off CMCON = 7; / / Comparator off
Dúfam, že to pomôže. Tahmid.

Pab10S a Tahmid .. Som pripojenie LED na port B, snažil som sa svoj návrh však nefungovalo incomlete_jerin .. void main () {TRISB = 0; for (;;) {PORTB = 0xFF; Delay_ms (1000), PORTB = 0x00; Delay_ms (1000);}}

Ahoj, Ak používate PORTB, malo by nemal byť problém. Aké sú vaše konfiguračné bity? Predpokladám, že používate MikroC kompilátora.

Je to už funguje .. Som pridal 1 uF kondenzátor na napájanie DC a funguje:) Díky moc všetkým za pomoc:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back