LDO regulátori v nízkych konštrukcií hluku rf

B

Bagster

Guest
Všimol som si, problém s ohľadom na používanie regulátorov LDO vo veľmi nízkych konštrukcií hluku rf. Zdá sa, že regulátor LDO od povedzme Rohm alebo NJRC za normálnych podmienok (oddeľovanie čiapky sú výrobcovia Odporúčanie) dávajú veľmi nízke zvlnenie (alebo možno tlmené oscilácie) ak sú uvedené v náklade, teda 100 - 300 mA. Zvlnenie je okolo 150mV pre zaťaženie 200mA. Ak sa aj zvýšiť čiapky (nie je dobré, pretože palube oblasti je pevne) znižuje zvlnenie málo. Ja používam X7R keramiky, takže FW je veľmi nízka. Keby som nahradiť reg so štandardným lineárnym typu zvlnenia ide úplne. Viem, že to musí byť spôsob, akým je regulátor bol navrhnutý, ale niekto vedieť, prečo tomu tak je? Zvlnenie 50kHz pre ROHM LDO a 100kHz pre NJRC typu. RGS Bagster

Hluk sa seing je skutočne s najväčšou pravdepodobnosťou spätná väzba oscilácie vnútorným LDO je op-amp obvodov. Už ste skúšali tantalums na vstupe aj na výstupe? Keramika sú skvelé, ale niekedy je potrebné trochu hovädzieho mäsa vo vašej ponuky, a to najmä, ak máte nejaké výrazné špičky v záťaži. Som narazil na podobný problém s lineárnou LDO Tech pár rokov späť a jediná vec, ktorá pomáhala sa pridá 100uF oddelenie na * vstupom * svorku regulátora.

Je ťažké používať tants, ako táto aplikácia je veľmi, veľmi obmedzený priestor, a to v rozsahu, kde je 0603 problém zapadnúť Myslím, že riešením je zvýšiť svetlú výšku napätie a ísť na štandardné reg, alebo dokonca skrat reg ! Vďaka tak Bagster

Môžete byť schopní len zvýšiť napätie a robiť problém "zmizne" s LDO ods som nevedela, že je voľba pre vás). Ak používate LDO u low drop-out (obvykle 1 - 2 volty), potom sa zvýši výstupné oscilácie, ak nemáte zodpovedajúce oddelenie na vstup aj výstup.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back