Lítiová batéria - napájanie

A

Audette

Guest
Mám otázku týkajúcu sa batérií a koľko energie ukladajú. Pozerám sa na použitie lítiová batéria pre prenosný prístroj - dve možnosti mám, sú 14,8 4.4Ah 11.1V 4.4Ah alebo. Napätie s ktorými pracujem, sú 5V a 3,3 V a všeobecne nástroj bude používať asi 400-500mA pri normálnom používaní. Moja otázka znie, či to napätie mať vplyv na to, koľko cyklov má batérie môže prejsť? Niekto mi raz povedal, napätie je veľmi malý rozdiel sa energia v batériách a že je Ah špecifikácie, na čom záleží. Ale nikdy som dostal správne vysvetlenie, prečo tomu tak je a ja som ešte zmätená, či tomu tak je. Dúfal som, že môj nástroj by mal byť schopný cyklu asi 200 iterácií s využitím 14,8 4.4Ah batérie. Ako by to byť ovplyvnený, ak idem do 11.1V 4.4Ah batérie - alebo dokonca nižšie napätie, ale rovnako Ah. Vďaka vopred

Je watthodinách nie ampér hodín, na ktorých záleží. Watt hodín = energie. Takže, ak budete používať spínacích regulátorov 14,8 batéria vydrží dlhšie, než je 11,1. Počet cyklov nie je závislá na napätie. Rozdiel je len to, že 11,1 má 3 články, 14,8 má 4 bunky. Musíte definovať, ako je súčasný rozkol medzi 5V a 3.3V počítať, ako dlho vydrží batéria. Práca sa na moc a predpokladajú, možno 80% účinnosť pre spínanie regulátora. Keith.

Keď robíte napájací výpočet pre batériu, som nepoužil watt hodín - ale Amphours. Ak by sa tak zmeniť? Použil som vzorec, ktorý vypočíta aktuálny čas x - pridá 20% navyše za 80% účinnosť a rozdeliť batérie mAh hodnotu výsledku. To som myslel, že počet cyklov. Avšak, toto neberie do úvahy napätie vôbec. Mal by som sa teda nahradiť to s, prúd × napätie x čas? [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 10:13 -------- - Predchádzajúci príspevok bol o 10:13 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Keď robíte napájací výpočet pre batériu, som nepoužil watt hodín - ale Amphours. Ak by sa tak zmeniť? Použil som vzorec, ktorý vypočíta aktuálny čas x - pridá 20% navyše za 80% účinnosť a rozdeliť batérie mAh hodnotu výsledku. To som myslel, že počet cyklov. Avšak, toto neberie do úvahy napätie vôbec. Mal by som sa teda nahradiť to s, aktuálne napätie x x čas?

Je potrebné vziať do úvahy napätie získať moc (a energie). Výkon = volty x ampéry. AMP doba je v poriadku, ak viete, že váš obvod má určitý prúd a napätie je pevne stanovená. Ak začnete meniť napätie a obvod používa spínacie regulátor potom prúd bude tiež meniť, takže je potrebné vziať do úvahy, že. Pri použití aktuálny / čas / napätie a pridať 80% účinnosť, čo by ste mali skončiť s je množstvo času, že okruh bude trvať na jedno nabitie. Napríklad, ak okruh trvá na 5V 1A užívate 5V. 80% účinnosť regulátor by sa 6.25W vytvárať 5V (nie je 6W, ako si možno myslíte). Ak sa vytvára to z 14,8 batérie, potom 6.25W funguje tak, ako 422mm. Takže, vaše 4.4Ah batéria vydrží 10,4 hodiny. Ak si znovu urobil výpočet s 11,1 batérie, ktorú by sa 563mA a tak, aby batérie by trvať len 7,8 hodiny. Počet cyklov vydrží batérie závisí na značke a kvalite batérie, ale je zvyčajne 500 až 1000 kompletných cyklov. S LiIon čiastkové výboje nemajú tendenciu k zníženiu životnosti, rovnako tak vypúšťanie 1000 pol je pravdepodobne zodpovedá 500 plných obvinenia a to z hľadiska životnosti batérie. Keith

Ďakujem za Vašu odpoveď detailné Keith. Môžete mi prosím potvrdiť toto výpočet na základe toho, čo ste povedal - ale aby obsahovala behu. 5V linka, 0,3 s 80% účinnosťou vyžaduje 1.88W. 3.3V 0.3A linky, spolu s 80% účinnosťou vyžaduje 1.24W. linka 5V bude použitá na 30 sekúnd a 3,3 po dobu 60 sekúnd na každom odbere cyklu. takže ak si myslíme, že z jedného 60seconds cyklu, ktoré sú transportované na Watts použité počas tej doby, 5V výstup = 1,88 * (30/60) = 0,94 3,3 riadku = 1,24 * (60/60) = 1,24 teda celkový výkon treba za 60 sekúnd = 0,94 + 1,24 = 2,18 Ak je batéria 14.8V, 4.4Ah batéria, priemer prúdu z batérie používa = 2.18W/14.8V = 150 mA Preto počet hodín batéria vydrží = 4400mAh/150mA = 29 hodín môžem previesť tento na počet cyklov slovami = 29 * 60 * 60 (prevádzať na sekundy) / 60 (vzorkovanie doba cyklu) = 1740 teda možno predpokladať, že v najlepšom batérie mi 1740 o 60second cyklov?

Vy výpočty sú v poriadku až do 29 hodín. Vaše ďalšie kúsok je vlastne správne, ale zložitý spôsob, ako bude od 29 hodín na 1740 minút. Môžete počítať až do sekundy a potom previesť späť na minúty (* 60/60), ale odpoveď je správna. Tieto cykly sú tu nemožno zamieňať s životnosti batérie, tj počtu cykloch nabitia / vybitia pred batérie drží náboj dobre a je potrebné vymeniť za novú. To by bolo zvyčajne 500 až 1000 nabitia / vybitia. Keith.

Vďaka. Teraz budem mať batériu a skúste a uvidíte, ako presný výpočet je :)

Preto možno predpokladať, že v najlepšom batérie mi 1740 o 60second cyklov?
g.gif

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back