Ktoré Crystal?

J

Jack / / ani

Guest
Zdravím všetkých,

Čo je diffrence bwtween tieto dva kryštály?Videl som oba sú určené pre hodiny až uC, ktorý z nich je viac lepšie?

Vďaka
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť do zobrazenie túto prílohu

Naozaj nie je veľký rozdiel, pokiaľ ide o procesory sa týka.Dávam prednosť nízkym profilom kryštálov ..

Ktorejkoľvek z týchto dvoch môže robiť tak dlho, kým ich špecifikácie s ohľadom na funkčnosť je rovnaká.

Ak sa môj príspevok pomohol, namiesto toho, riekol: ďakujem vám tu v Edaboard, môžete stlačením tlačidla mi pomohol.

Potom malý, je oveľa lepšie, pretože je kompaktný!Vie niekto, skutočný dôvod, prečo mať tieto rôzne pakages?

Nazdar,

Ako každý hovorí, ako sú rovnaké.Balík sa volá HC-49 pre oboch.Obaja majú rovnaký materiál.

Z nich je veľký: HC-49 / U balíka, 1,8432 MHz - 200 MHzMalý je: HC-49/US Low-Profile Package, 3.6 mm vysoké, 3,5 MHz - 70 MHzA ešte menšie: HC-49/US Low-Profile Package, 2.5 mm vysoké, 8,0 MHz - 70 MHz

Takže vidíte, že tá väčšia, môžete si to v širokej škále frequancy a ak máte projekt, ktorý budete musieť zmeniť OSC potom by ste mať na pamäti, aby výbehu dost vysoko.
Viac informácií o tom, ako je postavený Crystal nájdete tu:
http://www.4timing.com/techcrystal.htm

Veľa šťastia.

Hi Jack / / ani,

Nezáleží na tom, tvar a veľkosť, ako dlho, ako to zapadá do vašich projektov.
Viac frustating je, keď váš krištáľ nespustí oscilating a vaše mikro zdá byť mŕtvy pri pripojení napájacieho napätia.Prečítajte si túto žiadosť na vedomie, z miesta Atmel, ktorý vysvetľuje, ako oscilátor funkcie a metódy, ktoré môžu byť použité na overenie, či sú splnené podmienky kmitov s cieľom zabezpečiť dobrý start-up, keď je použitá sila.

Sorry, zabudol som na post odkaz:
http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc4363.pdf

Pozdravy,
Silvio
Naposledy upravil Silvio dňa 20 marca 2005 7:57, upraveno 1 celkom

Čím väčšia je len na artefakt z minulosti a v nasledujúcich rokoch sa (kryštály), bude mať ešte menej ..
Nazval som to "jedna väčšia", ale ak ste sa vrátiť 5 alebo 10 rokov, táto "jedna väčšia" bol vlastne "menšie", ako sa balíčky boli oveľa, oveľa viac ..

Tha isté sa stalo s takmer všetkými prvkami ..

V piatimi rokmi, HC-49 / U je najlacnejší.Teraz to nie je žiadny rozdiel medzi HC-49 / U a HC-49U / S.

Pre upresnenie, vidím, že sa žiadny rozdiel.

jeden z nich bude pracovať, ale doporučuji aktívne oscilátory pre nováčikov.Niektoré skúsenosti je potrebné, aby mikrokontrolér a krištáľovo okruh pracovné stabilné.Myslím, že pripojenie štít kryštálu na GND je dobrý nápad, rovnako ako uvedenie 2M odpor paralelne s kryštál.

mike

--------------------------------
www.ezpcb.com

nazdar,

Videl som dva druhy pripojenia kryštálu [serial] a [paralelne], potom v čom je rozdiel?

Hi wolfheart_2001,

Tu je odpoveď na vašu otázku.

Citácia:

Sériové alebo paralelné rezonancie.Ak je kryštál popisovaná ako mimoriadne frekvencie radu alebo paralelné rezonančné, je analogický k žiadnej inej časti sú uvedené pri teplote 20 až 25 stupňov.
Časť je rovnaký, ale frekvencia bola stanovená v rámci týchto definovaných parametrov.
V sérii rezonancie, krištáľ javí ako séria rezonančný RLC obvod s 0 fázový posun, tak použiť v oscilátora je potrebné zadať v rozsahu 360 stupňov fázového posunu potreba.
V paralelnej rezonancie, kryštál je prevažne induktívny a s externými kondenzátory, poskytuje 180 ° fázový posun v stanovenej frekvencii.
Ďalších 180 stupňov zabezpečuje invertujúci zosilňovač poskytované v mikro.
Rozdiel v početnosti medzi rady rezonancie a paralelné rezonancie je približne 0,05%

V tu menšie z nich je ťažšie nájsť a trochu drahšie.Mám rád menšie lepšie, len kvôli kompaktnosti ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back