kryt krúžky dokumentácie

A

alecsander

Guest
Dobrý deň! Mám otázku ohľadom layouting stráž krúžky v CMOS technológii. n + alebo P + kryt krúžky sú pripojené na napájanie a zem. Hastings iných kníh hovorí len všeobecne o týchto krúžkov. Ale mám drobné problémy, ktoré nemožno nájsť v knihách: - Ako si môžem rozmer stráž prstenca, nemusí byť príliš tenké, ale nie veľký? - Kovový kryt z kruhu, musí rezať? Niektoré prúdy sa objaví, a prúdové slučky môže sa tvoriť. Všeobecne platí, že niekto pomoct s nejakým pokročilým dokumentácie na stráži krúžky? THX, Alex.

Alex, May viem, že sa pýtate Kliknutím alebo Guardring? Potom môžeme diskutovať o tom podrobnejšie.

Dobrý deň! Nie, nie som pýtal prstene kohútiku stráž. Pýtam sa na stráž prsteň obklopujúce digitálny bunku, ktorá je naozaj hlučný a musí byť izolované. Čítal som, že narušiteľa musí byť obklopená n + krúžok kryt pripojené k jeho vlastné napájanie, a že narušené bunky mult byť obklopený P + krúžok kryt pripojený na GND. Ale nemôžem nájsť nikde niektoré podrobnosti o konštrukcii chrániť krúžky, mám na mysli ako široká, koľko riadkov kontaktov, prečo a kde by kovové rezať ... a možno aj viac. Jednoduchá: make 3 rady kontaktov, namiesto 'em v nwell a nakrájajte ich na protiľahlom rohu od napájacieho nespĺňa mňa. To môže byť pravda ... Ale prečo? D

Ahoj alecsander pri stavbe P + guardring To sú vrstvy, ktoré budete potrebovať PP/OD/M1/CO To isté platí aj pri vytváraní N + guardring NP/OD/M1/CO. Najjednoduchší spôsob, ako si guardring napr P + vybudovanie jednotného P + kontakt na základe Vašej Design potom môžete urobiť riadok alebo stĺpec toľko, koľko chcete.

Predstavte si túto ok. Môžete nakresliť n-i stráž pri minimálnej šírke, ktorá by vám stupeň izolácie. Existuje pár vecí, Layout Engineer dokáže izolovať hluk. Jedným z nich je vzdialenosť, získať čo najviac vzdialenosť medzi modulom a pokojné hlučné jeden. Budúci je šírky, širší ochranný kryt nwell krúžok môže byť hlbšia a širšia nwell bude nútiť žiadny hluk hlboko do podkladu, ktorý je veľmi odolný. Pozrite sa na základy, ako je to oveľa jednoduchšie prejsť potok, než je cez rieku? Aby stráž prsteň je ďaleko a rovnako široká ako die umožní Pamätajte si, že vždy budú náklady buď zomrie oblasti alebo výkon nájsť správnu rovnováhu. Aj minimálna strážnej miesto prstence okolo všetkých hlavných modulov a za celý pôdorys, kedy v prvej fáze projektu, a my sme nikdy nemali problém.

Jo, ako na to K_90 Layout Engineer povinnosť vyrovnať náklady, výnosy a práce. Pridanie k K_90 konceptu Chcem pridať ďalší v oblasti hluku blokov oddelenie b / w. Ak váš technológia / projekt umožňuje používať aj trojité proces, odporúčam použiť vrstvy Deep_Nwell pre úplnej izolácii. Ak by sme dicuss o guardring konceptu, čo vlastne robí ostrahu. Keď sme niekedy tvorí guardring, dávame negatívne ponuku na to. tj pre nwell guardring AVDD a P-Guardring AVSS. To znamená, že robia, že jeden vzad zaujatosť a tvorí bariéru b / w dva bloky. Takže ako na stream K_90 a rieka príklad je to vždy prefred použití viacerých šírky pre lepšiu izoláciu proti hluku. Ale spomenúť, či ste sa zvyšuje tiež widhts chcete vytvoriť bariéru z bočníc iba. Ak vidíte, že z prierezový pohľad dostanete ho. Stále si nie ste úplne izolačné vášho bloku s hlukom jeden. Pretože váš hluk z podkladu hlbín. To je koncept pre N-MOS zariadenia len. Ak chcete úplnej izolácii, v niektorej z mojich predchádzajúcich projektov som DEEP_NWELL ako pochovaných vrstvou. Je možné, keď sa naše technológie / projektu nám umožní len:. D Ak akékoľvek pochybnosti o pochovaný vrstvou ... Vitajte. Môžem vám dať nejaké ans ...!!!: D

Veľmi dobré informácie. Thankx veľmi užitočné ....

Ahoj všetci! Vďaka za odpovede, naozaj mi pomohol s niektorými nápadmi. Stále mám 2 otázky: - strážca prstenec obklopujúci bunky musia byť čo najbližšie k bunke, alebo na určitú vzdialenosť? - Viete, niektoré dokumenty sa skutočnými experimenty stráže krúžkov? Mám na mysli výsledky testovacie čipy s širokým alebo úzkym krúžky, blízko alebo ďaleko krúžky, a ďalšie? To by bolo naozaj užitočné, aby ste videli, ako vlastne reaguje kremíka. Vďaka! : D

1 .- stráž prstenec obklopujúci bunky musia byť čo najbližšie k bunke, alebo na určitú vzdialenosť? Skladujte pri minimálnej vzdialenostiach Design. 2 .- Poznáte niektoré dokumenty reálnych experimentov strážnej krúžkov? Mám na mysli výsledky testovacie čipy s širokým alebo úzkym krúžky, blízko alebo ďaleko krúžky, a ďalšie? To by bolo naozaj užitočné, aby ste videli, ako vlastne reaguje kremíka. Mám PDF @ home budem po Phillips z polotovarov. Zobrazené skutočný fyzický experiment. Budem kopať to!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back