krokového motora pomocou ovládača UCN5804

Y

yazid

Guest
každý subjekt môže pomôcť, aby som obvodu a informácie pre vodiča krokového motora pomocou UCN5804? Vďaka ...

ale ja nepoužívajte časovač 555, ja používam PIC16F877 a UCN 5804

Jeho pomerne veľmi jednoduchý. Pripojte krokového motora na piny menoval výstup (AD). Od vás PIC môžete ovládať smer a krok vstupy. Stačí nastaviť smer 1 / 0 a potom krok pulz PIN Zakaždým, keď chcete, aby vaše krokového motora na pohyb. Môžete si tiež urobiť to isté v polovici krokoch tým, že pol kroku PIN vysoká. Nájdete v manuáli k podrobnejšej schém zapojenia.

Vďaka Kishore .. Už som si schému zapojenia .. Môj krokového motora je 4volt 0.95A.how a chcem sa dostať na 4 volt supply.is tam regulátor napätia pre 4 napätie?

Použite LM317 alebo ekvivalent pre výrobu elektrickej siete.

[Quote = Yazid] Vďaka Kishore .. Už som si schému zapojenia .. Môj krokového motora je 4volt 0.95A.how a chcem sa dostať na 4 volt supply.is tam regulátor napätia pre 4 napätie? [/Quote] Ako melón navrhol, môžete LM317 (Čo je variabilná regulátor napätia), ale zabezpečiť riadne odvádzanie tepla, inak bude fúkať alebo roztaviť. Ďalšia vec, ktorú môžete urobiť, je použiť akékoľvek napätie, ktoré ste ako 5V alebo 12V so sériovým odporom. To zlepšuje L / R therby svoje krokové motory vám umožní rýchlejšiu reakciu bez preklzu kroky pri vysokých rýchlostiach. Si môžete vypočítať predradené odpor hodnotu Ohmov zákon. Povedzme, že ak používate 5V potom 5-4/0.95 = ~ 1,05 ohmov, takže 1 ohm/1watt rezistory bude stačiť.

ok .. thnks melón a kishore2k4 ... pre programovanie Chcem, 2 nastavenia rýchlosti a polohy .. Wat musím urobiť?, ktorý z nich musím si vybral? C + +? Základná pre? alebo assembler?

Ak máte kompilátor C potom rozhodne ísť na to, aké ďalšie postupy bežať pozdĺž kód kontrolný stepper? Dajte si stepper kontrolný kód do ISR (prerušenie služieb Bežné) tak, že bude viac predvídateľné. PIC16F877 je PWM modul, môžete jednoducho nastaviť požadovanú rýchlosť krokovanie v tomto module a vaše mikrokontroléru môže pracovať na iné postupy.

Navrhujem, choďte na bežný digitálny logiku. Avšak, učenie mikrokontroléry je dobrý nápad. Môžete tiež použiť port tlačiarne na PC pre riadenie krokových motorov. Hľadať informácie o EDABOARD.

Pozrite sa na aktuálne požiadavky na motor a potom zvoľte 317. 317 by mal byť schopný zvládnuť všetky aktuálne požadované motor, riadiacim obvodom, digitálne (aj analógový) elektroniky.

Ja som olready obvod krokového motora, ale motor nemožno spustiť .. tam hav úbytok napätia na výstupe z LM7805 na motor.the skutočné napätie pre motor je 5 voltov, ale výstup z Lm7805 je 2,35 V. iba

UCN5804B sa nevykonáva po dobu 3 rokov. Veľmi nákladné z brokerov, ktoré majú stále skladom. Desaťkrát staré ceny. Použite ULN2003 alebo ULN2803 s pic a do poradia na pic. 2803 je 50 krát menšie náklady, než 5804.

Môžem ovládať rýchlosť krokového motora, ak môžem použiť ULN2003 ako ovládač pre krokový motor?

i olredy robiť PWM kódovanie v assembleri v PIC16F877 sa hýbať stpper motora .. ako by som chcel preniesť z hex hodnotu otáčok?

Ahoj .. je vaša krokového motora vodiči už pracujú? preto, že som si tiež bude robiť ovládač krokového motora. Môj krokového motora ovládač 3V, 0.85 čo je takmer podobné tej vašej. Už som sa snažil pomocou uln2003, ale ja neviem, čo sa nepodarilo, pretože krokový motor sa netočí, aj keď je v práci, pretože počujem zvuk motora. Potom som zistil, že uln2003 výstupný prúd je len 500 mA, takže možno to je ten problém. Ale môžem naozaj použiť pre uln2003 0.85ma krokový motor?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back