[Kondenzátor] rozdiel medzi hodnotou, typ, čas odozvy

J

jack_yls

Guest
V súčasnej dobe mám nejaké problémy designu. Analógové konštrukcia, napájanie. 1 z dôležitých súčastí napájacieho napätia kondenzátora. Tak, ako všetci vieme, kondenzátory majú aspoň 2 základné funkcie, ukladanie poplatku a filtrovania šumu (najmä frekvencie). Kondenzátory majú rôzne kapacity, čas odozvy a impedancia. Pre blokovací kondenzátor, ja používam "Try a omyl" a základné výpočet impedancia (kondenzátor). Našiel som niekoľko alternatívnych kondenzátor k výmene (za cenu dole / pridaná hodnota). Avšak, tam sú niektoré pojmy si nie som istý. S pozdravom. Nižšie uvedený graf je úbytok napätia, ak je okruh "ON". Keď je obvod na, napätie VCC obvodov drop trochu a potom, kondenzátorové a poskytujú poplatok (aktuálne) do obvodu a napätie sa stane stabilným po určitej dobe. Tu sú otázky, ak môžem použiť väčšiu hodnotu (kapacitný), by pokles napätia lepšie (ani nie tak pokles napätia), vo veľkej hodnoty kondenzátora je možné uložiť viac náboje? Ako o dobe odozvy rôznych kondenzátora? ECAP kondenzátor je odozva rýchlejší ako keramický kondenzátor?
9_1180506365.gif

Z môjho chápania, zdá sa, že len pomocou jednoduchého napájanie pwer nejaké komponenty. Ak používate to len preto, aby sa moc aktívne zariadenia bez časového obmedzenia, potom je rýchlosť prechodu nie je významný. Použitie vyššiu hodnotu kondenzátora je najlepšou možnosťou, ako minimalizovať pokles. Ecaps majú vyššiu kapacitu, než hodnoty, keramiky, ale majú vyššiu parasitics. Pre počiatočné fázy napájanie, Ecaps sú tie používané. Tiež by bolo lepšie použiť regulátory, aby sa minimalizovalo pokles počas zapínania. Jednoduchý Zenerova dióda vám pomôže, ak nie je aktívny regulátor nie je k dispozícii.

19_1180599159.jpg
Áno, máte pravdu. Len som použiť kondenzátor (2 kondenzátor paralelne) začať jednoduchý motor. Avšak z grafu (experiment), zistíme, že keď sa vnútorný odpor zdroja zvyšuje na určitú úroveň, bude výsledok nie sú paralelné. Takže, moje myslenie, keď vnútorný odpor nie je tak vysoká hodnota, kombinácia malej hodnoty kondenzátora dá lepší výsledok, pretože t = RC, keď C je menší, T bude menšie. Doba odozvy je malý. Avšak, keď vnútorný odpor sa zvyšuje na dostatočne veľké hodnoty, bude kombinácia veľkej hodnoty kondenzátora prinášal lepšie výsledky, pretože 1uF | 1uF nemožno uložiť toľko energie. Ale stále nedostatok tohto druhu informácií, alebo technické správy k podpore svoje myslenie. [/Img]

jack_yls, Ecaps majú veľmi vysokou objemovou účinnosťou. To znamená, že poskytuje veľkú kapacitu napätie produktov v malom objeme. Avšak, oni tiež trpí vysokým ESR (Equivalent Series Resistance). Na prekonanie tohto problému, dizajnéri zvyčajne používajú ECAP alebo tantal kondenzátor pre "bulk" filtrovanie a posypeme nižšie hodnoty keramické kondenzátory okolo plošného spoja. To vám dáva výhodu veľké akumulácie energie v ECAP a schopnosť poskytovať krátkodobé prúdovej impulzy do záťaže s veľmi malou úbytok napätia z dôvodu nízkej ESR pre keramický kondenzátor. S pozdravom, Kráľ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back