konštantnej Gm obvodov

D

Deep

Guest
Ako získať stálu Gm circuits.can niekto analyzovať takéto okruhu a post ho tu.

Deep Napísal:

Ako získať stálu Gm circuits.can niekto analyzovať takéto okruhu a post ho tu.

Nižšie sú 2 okruhy, ktoré sú používané ako dlhodobá zkreslenie Gm obvodov Môže mi niekto povedať, že rozdiel medzi oboma, ako to funguje, alebo je jeden lepší ako druhý
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Ak chcete moje chápanie, vyzerá len (a) diela.
Hoci obe čísla vyjdú na byť Vgs1 = Vgs2 IR.

V (a) Predpokladajme, ľavej pobočke som náhle zvyšuje, je negatívny spätnú väzbu, že VGS práva pobočka bude zvyšovať a nakoniec zdrojový uzol ľavého horného pMOS zvyšovať a nakoniec bránu uzol pMOS klesá, ktorá stabilizuje okruh.

V (b) Predpokladajme, vpravo vetva som náhle zvyšuje, brána vľavo nMOS zvýšiť, čo znižuje zdroj uzol vľavo pMOS, a ďalej zvyšovať I v odbore právo, je to positve názor.

hung_wai_ming (at) hotmail.com wrote:

Ak chcete moje chápanie, vyzerá len (a) diela.

Hoci obe čísla vyjdú na byť Vgs1 = Vgs2 IR.V (a) Predpokladajme, ľavej pobočke som náhle zvyšuje, je negatívny spätnú väzbu, že VGS práva pobočka bude zvyšovať a nakoniec zdrojový uzol ľavého horného pMOS zvyšovať a nakoniec bránu uzol pMOS klesá, ktorá stabilizuje okruh.V (b) Predpokladajme, vpravo vetva som náhle zvyšuje, brána vľavo nMOS zvýšiť, čo znižuje zdroj uzol vľavo pMOS, a ďalej zvyšovať I v odbore právo, je to positve názor.

len ((a) stavebné práce, vlastne, je to pozitívnu spätnú väzbu s zisk menší ako jedna, pretože zdroj degenaration.

nxing Napísal:

len ((a) stavebné práce, vlastne, je to pozitívnu spätnú väzbu s zisk menší ako jedna, pretože zdroj degenaration.

Obidva obvody majú pozitívnu spätnú väzbu, rozdiel je, že jeden má slučku zisk o viac ako 1 a iný má loopgain menej ako 1.since obvod bude stabilný, aj keď je v pozitívnu spätnú väzbu, ak sa jej zisk je menší ako 1 .

Ak súčasný loopgain je považovaná okruhu (a) vedie k pozitívnym loopgain že <1, ktorý je stabilný v teórii.

Ak si nie ste pohodlný s pozitívnou spätnou väzbou slučky, môžete skúsiť študovať tieto obvody iným spôsobom porušoval dióda pripojenie na Mb4 v (a) alebo v Mb3 (b),
tj štúdium napätie loopgain vo / vi (pozri priloženom obrázku.).Získate-loopgain som pre (a) som pre (b).
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Môžete vysvetliť, že v malom detaile, ako to u dostať negatívne slučky gain.and, ako sa dá u zlomiť dióda súvislosti sa tat právo?

Niektoré komentáre o pozitívnu spätnú väzbu:

Jednoducho nie je potrebné báť pozitívnu odozvu.

Vlastne je to veľmi časté u ckt design:

Widlar používa v jednej zo svojich prvých OPAMPs k zvýšeniu zisku, závora (statické pamäte) ckts sú všetky pozitívnu spätnú väzbu; najviac bandgap zkreslenie ckts sú pozitívne feedbacks (tie vyššie).

Teraz prichádza úlovok: 'stability'.Nie je to v tom zmysle, miestne stability, ako je zrejmé v malom analýza signálu.Skôr je to veľký problém signál stability.Je-li porucha, je príliš silná, je ckt nemusí vrátiť do svojej pôvodnej op pt.Memory ckts mať 2 stabilné op pt, ktorá závisí na tom, ako ste ho riadiť.Band rozdiel ckts často start-až ckt, aby sa predišlo nežiaducim latching do op pt (závora-hore stave).

Fundamenally Ale prečo?Becas pozitívna spätná väzba znamená viac operačných bodov (vďaka Nielsona a Willson, pre viacnásobné op pt ckts, musí existovať závora štruktúry).

Niektoré op bodov sú stabilné - ak je kladný zisk menší ako jedna (prísne, že to nie je úplne presné,
napríklad ako definovať zisk pre viac slučky systém), je to stabilné (je to vždy stabilné bez ohľadu na to, L / C sa využívajú v ckt -- je to s názvom D-stabilný kontrolu, fyzicky je to jednoduché), ak je kladný zisk> 1, ckt je nemožné byť stablized by L / C alebo iné dynamickej zložky (je to s názvom D-nestabilná v kontrole).Pridané po 9 minútach:Niektoré komentáre o konštantnej Gm ckt:

Poďme si definovať 'konštanta' tu.Je to z hľadiska temp?alebo dodávky?alebo procesu variácie?alebo ako jedna upozornil, pokiaľ ide o skreslenie signálu (ktoré nebudu říkat konštantnej Gm problém)?

V nemusíte starať o absolútnu presnosť, dobrý bandgap založené skreslenia možno zvyčajne generujú konštantnej gm byť do 5 ~ 10% chyba počas procesu / temp / dodávky.Ak chcete nižšia, že môžete:
a.trimovat
b.navrhovaní určitých kontrolných ckts (napr. PLL / DLL založené master / slave štruktúry, ktoré sú široko používané v Gm-C filter-chip ladenie).

a) je preferovanom obvode.Jakobovu Baker odkazuje na to ako Beta Násobiteľ pre ovplyvnenie.by ste mali vyskúšať cmos.edu viac info

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back