Kompenzácia EA v súčasnej prepínač režimu napájania

H

huojinsi

Guest
Ahoj všetci:
V súčasnej prepnúť do režimu nízkej spotreby, všeobecne náhrady EA je konfigurácia obrazu.Účelom kompenzácie EA je maximalizovať zisk a nízka frquency minimalizovať vysokofrekvenčné zisk.Mám určité pochybnosti o odškodnenie EA v súčasnej prepnúť do režimu nízkej spotreby:
1.Maximalizácia zisku nízka frekvencia sa získava z pomeru Rf / Ri, nie od zavedenia nulovej, je to?
2.Z niektorých dokumentov, viem, že účelom tohto poľa Fp = 1 / (2πRfCf) je zrušiť nulovej filtra kondenzátora výstupu ESR.Ako minimalizovať vysokofrekvenčné zisk?
Pls ma opravte, thks vopred!
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Váš vzorec je v Laplaceovho doméne.Výstup / vstup bude:
H (s) = Vo (y) / Vi (y) =- (Rf | | XCF) / Ri
H (s) = - (RF * (1/CS)) / RF (1/CS)) / Ri
H (s) = (-Rf/Ri) * (1 / (1 sRfC)

vo frekvenčnej oblasti tohto vzorca bude:
Vo / Vi =- rf / (Ri * (RfCf * ω 1)
V tomto vzorci, kedy ω = 0 (DC zisk)
Vo / Vi = -Rf/Ri
a pre ω = (nekonečno) Vo / Vi = 0Pridané po 46 minút:Chcem pridať presné vzorce s prítomnosťou Rd a Vref je:
Vo = [(-Zf/Ri) * vi] [((R1Zf ZfRd R1Rd ) / R1Rd) * Vref]
kde ZF je impedancia spätnej väzby cesty (Rf | | CF) = Rf / (SCRf 1) alebo RF / (ωCRf 1)

Videl som transkonduktančních zosilňovač (GM) používa častejšie ako napätie zosilňovač pre kompenzáciu aktuálne-Mode meniča.Pre ľahké sledovať návod, ako kompenzovať pomocou zosilňovača Gm, môžete použiť nasledujúce Maxim datasheet:

hxxp: / / pdfserv.maxim-ic.com/en/ds/MAX1566-MAX1567.pdf

Pozri pg.28 pre step-up konvertora a pg.29 pre step-dole prevodník.

Dúfam, že to pomôže.

-John

Tento typ chyby zosilňovače nebola nikdy moje preferencie, aj keď niektoré osobnosti obhajujú jeho používania.Dávam prednosť typu 2 EA, ktorá zavádza nulu a pomáha zvýšiť bezpečnosť vo fáze.

Mimochodom, odpoveď na vašu otázku, pozrite sa na obrázok grafu Bode a vedomie, že výsledný zisk (v dB) je len pridanie prvých dvoch.Zisk nad crossover frekvencia je "high-frekvencie" zisk.Ako vidíte, znamená to zníženie podania Rf, pozri pole bližšie k ESR nulu.To umožní získať začnú klesať rýchlejšie po crossover frekvencie a vyústiť v nižšej zisk pri vyšších frekvenciách.
Uvedenie Rf, pozri pole blízko nule ESR skutočne ruší, že nula, ale skutočný cieľ pól je, aby vysokofrekvenčné zisk drop.Ak tieto polia neexistovala, zisk by byť plochá z ESR nuly roku.(Vlastne, ďalšie pole je určite dôjde, aspoň z operačný zosilňovač sám, ak nie z iných parasitics, ale jej frekvencia by mohla byť príliš vysoká a nekontrolovateľné.)

Low-frekvencia zisk môže byť zlepšená zvýšením zisku EA, že sa zvyšuje Rf / Ri pomere, ako je vidieť z obrázku.Byt časť charakteristický EA je zisk EA a je len ovplyvnená Rf / Ri.

Všimnite si, že som si nie sú zahrnuté žiadne informácie o fázové vzťahy.To môže byť pomerne ľahko pridané, len tým, že po stanovení fázový posun na určitej frekvencii f, v prítomnosti poľa alebo nula na frekvenciách fp, FZ, resp.Ak to urobíte, nezabudnite, že EA má-180deg fázový posun pri nízkej frekvencii, vzhľadom k invertovanie konfigurácie.

Thks VVV
Z ur obrázok, môžem jasne pochopiť vplyv poľa "Fp = 1 / (2πRfCf)".Myslím, že tento pól EA Cann't fastly pokles zisku vysokej frekvencie (nad crossover frekvencia).Bez ohľadu na pól je zrušiť ESR nula, alebo nie, Konečný výsledok, zisk krivky vždy kvapky na "-1" svahu.

Je môj názor v poriadku?

Ahoj VVV:
Z ur presúvať obraz, som zistil, že ESR nula je malý, než pole s EA.Ale já nejsem jasné, ktoré z ESR nuly a pól EA je veľký.Ak ESR nula je veľký, ako polia s EA, výsledný zisk je zakreslený na obrázku dole, je to správne?
Pls povedz mi!Thks vopred!

Áno, tvoj obraz je úplne správny.
Pól EA bude HF characterisitc odídu na -1 svahu, ale v prípade, že tyč je na veľmi vysokej frekvencii, potom nebudete mať moc útlm po crossover, až sa budete blížiť ku poľa EA, pretože vaše svahu je nulové ( vzhľadom k ESR nula), a nie veľa dB nižšie ako 0dB.Takže budete mať veľkú časť pomerne vysoký zisk na vysokej frekvencii, aj keď nakoniec svahu je -1.
Mimochodom, sklon by byť -1 iba na crossover, nie na vysokej frekvencii.Na HF môže byť -2 pre stupňa, ktorý zvyčajne sa stane, pretože tam môže byť tyče pri frekvenciách vyšších ako pole EA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back