A
achilles09
Guest
V niektorých dokumentoch, ktoré sa týka vo fáze, kedy zisk je 0 dB, ale keď keď loopgain neprišiel na 0, vo fáze nie je dosť, nie je to dôležité?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ja som za predpokladu, že z otázky, ktoré vo fáze je v poriadku na 0 dB. Pri zosilnenie je> 0 dB Preto sa vo fáze vyšší (ak to má veľmi zvláštne fázy reakcie). Takže jediný čas, kedy vo fáze by mohlo byť ešte horšie, je na vyšších frekvenciách, ako 0 dB zosilnenie. To je to, čo som sa snažil povedať, Keith.
OK, ale -. Na môj názor - že to znie trochu mätúce, pretože vo fáze je definovaná len pre 0 dB bodu. U slučky zisky menšie alebo väčšie ako 0 dB žiadny fáza "marža". LvW
Hele Keith, termín "vo fáze" je definovaný parameter. To je definované len na zosilnenie v dB 0 (rovnako ako zisk marže je definovaná na nula stupňov). Preto sa nesmiete používať termín "vo fáze" pre zisky ako 0 dB. Ale môžete povedať, samozrejme, slučkový zisk fázy je 15 °. od 0 °. v zisku hodnotu 20 dB. Ale to nie je "okraj" - napríklad preto, že pri 0 dB okraji, by mohlo byť ešte vyššie (napr. 30 °). To je celkom normálne, že vedenie kompenzované siete. Asa Pokiaľ ide o pôvodné príspevok sa týka, som sa už zmienil, že som nerozumel ("margin nie je dosť"?)
Samozrejme, môžete to urobiť (pre osobné účely). Ale myslím, že - aby sa predišlo nedorozumeniam - by nikto nemal používať termín "vo fáze", keď to je odvolával sa na hodnotu slučkový zisk, ktorý nie je 0 dB (kvôli jeho definíciu!). Dôvod je nasledujúci: Ak je veľkosť odozvy kríža 0 dB linky niekoľkokrát (ako je v príklade), zjednodušená Nyquistova kritériá neplatí už nie. A: Definícia a význam stability marže je pripojený k zjednodušenému Nyquistova kritériá (ako napríklad aj kritérium stability z zisk svahu).