Keď sme si o tom porozprávať vo fáze?

A

achilles09

Guest
V niektorých dokumentoch, ktoré sa týka vo fáze, kedy zisk je 0 dB, ale keď keď loopgain neprišiel na 0, vo fáze nie je dosť, nie je to dôležité?

Ak je vo fáze je v poriadku na 0 dB potom to bude lepšie, keď získajú viac ako 0dB. Pri zisku menej ako 0 dB potom je vo fáze nie je dôležité - to nemôže kmitať s zosilnenie menšie ako jedna. Keith

[Quote = achilles09] V niektorých dokumentov, ktoré sa týka vo fáze, kedy zisk je 0 dB, ale keď keď loopgain neprišiel na 0, vo fáze nie je dosť, nie je to dôležité? [/Quote] I don ' Nerozumiem otázke. Každý zosilnenie klesá s rastúcou frekvenciou nuly dB a menej! Komentár k odpovedi Keith ": Ak je slučkový zisk nikdy vyššia ako 0 dB celú spätnú väzbu nedáva zmysel. Alebo som sa zle niečo? LvW

Ja som za predpokladu, že z otázky, ktoré vo fáze je v poriadku na 0 dB. Pri zosilnenie je> 0 dB Preto sa vo fáze vyšší (ak to má veľmi zvláštne fázy reakcie). Takže jediný čas, kedy vo fáze by mohlo byť ešte horšie, je na vyšších frekvenciách, ako 0 dB zosilnenie. To je to, čo som sa snažil povedať, Keith.

OK, ale -. Na môj názor - že to znie trochu mätúce, pretože vo fáze je definovaná len pre 0 dB bodu. U slučky zisky menšie alebo väčšie ako 0 dB žiadny fáza "marža". LvW

Čo by ste zavolať fáza "margin" na 20 dB potom? Pôvodný príspevok bol ", ale keď keď loopgain neprišiel na 0, vo fáze nie je dosť", tak som sa odpovede na túto otázku. Keith.

Hele Keith, termín "vo fáze" je definovaný parameter. To je definované len na zosilnenie v dB 0 (rovnako ako zisk marže je definovaná na nula stupňov). Preto sa nesmiete používať termín "vo fáze" pre zisky ako 0 dB. Ale môžete povedať, samozrejme, slučkový zisk fázy je 15 °. od 0 °. v zisku hodnotu 20 dB. Ale to nie je "okraj" - napríklad preto, že pri 0 dB okraji, by mohlo byť ešte vyššie (napr. 30 °). To je celkom normálne, že vedenie kompenzované siete. Asa Pokiaľ ide o pôvodné príspevok sa týka, som sa už zmienil, že som nerozumel ("margin nie je dosť"?)

Aj za normálnych okolností ide vo fáze ako minimum fázový rozdiel od -180 °, zatiaľ čo zisk je vyšší ako 0 dB. To sa bude starať o prípadoch, kedy rozsah odpovedí prekročí 0dB linky niekoľkokrát, a keď sa "rany" sa nachádza vo fáze reakcie. Takéto scenáre sú možné, ak sú použité LHP nuly na náhradu škody.

Samozrejme, môžete to urobiť (pre osobné účely). Ale myslím, že - aby sa predišlo nedorozumeniam - by nikto nemal používať termín "vo fáze", keď to je odvolával sa na hodnotu slučkový zisk, ktorý nie je 0 dB (kvôli jeho definíciu!). Dôvod je nasledujúci: Ak je veľkosť odozvy kríža 0 dB linky niekoľkokrát (ako je v príklade), zjednodušená Nyquistova kritériá neplatí už nie. A: Definícia a význam stability marže je pripojený k zjednodušenému Nyquistova kritériá (ako napríklad aj kritérium stability z zisk svahu).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back