Kde nájdem pozrieť do tabuľky pre sínusový a cos vlna?

V

Victory1981

Guest
Ahoj, všetci. Kde nájdem pozrieť do tabuľky pre sínusový a cos vlna? Chcem, aby funkcia (vlna) generátora. Používam Flex10K10 (má 6144bit RAM), a 8 bit DAC. Ale problém je, kde môžem získať LUT pre sínusový a cos vlna? Môžete mi pomôcť. Vďaka vopred.

Dobrý deň Victory1981, prečo si vytvárať tabuľky sám? Môžete to urobiť napríklad s Mathlab alebo C-kompilátor. Potom môžete vložiť tabuľku do HDL ako pole. Sythesis nástroj dať do tabuľky LUT v FPGA, alebo do vstavanej pamäte RAM / ROM. By, cube007

Tam sú niektoré efekty druhého rádu podieľajú. Zaokrúhlenie na počet bitov pre DAC je dôležité. Chyby bude vyrábať ďalšie rušivé výstupy. Mali by ste sa pozrieť na knihu o DDS nájsť podrobnosti o tom, ako sa zaokrúhľovania a ako testovať v počítačovom programe pre Spurs.

Prečo sa chcete generovať lookuptable pre sine a funkcie cos. preto, že sinus a kosínus sú rovnaké funkcie len phaseshift 90 °, ktoré potrebujete len jednu LUT pre obe strany. -> Sin (x) = cos (x + pi / 2) Ďalší sin (x) = - sin (x + pi) znamená, že stačí uložiť pozitívnych hodnôt halfwave a vynásobte je -1, ak vaše etapa v roku určitý interval. A konečne nemusíte ukladať druhej polovice pozitívny vlne eigther. pre hodnoty x = [0, pi] je to pravda: sin (x) = sin (pi-x), jediné čo potrebujete hodnoty pre x = [0, pi / 2]. To sa vykonáva v žetónoch DDS. takže ak vaša aplikácia je naozaj časovo kritické by ste mohli myslieť na záchranu pamäť pre tabuľku kosínus. Ak máte trochu času, môžete ušetriť 7 / 8 ročník v pamäti alebo zvýšiť rozlíšenie faktorom 8 s rovnakým robiť pamäte. Pre zlepšenie signálu, mali by ste si plávať okolo hodnoty z genrating program do šírky cieľovej bit. Po tomto môžete noiseshape quantizated signál. A chvieť sa navyše zlepšila kvalita. tieto techniky techniky sú popísané v mnohých audio systémov.

Aj generovať LUT s Turbo C, je to veľmi jednoduché. Ja som príliš zaneprázdnený, takže včera požiadať o pomoc, a ja som teraz voľný a tak som urobiť program sám. Vďaka všetkým rovnako. Tu je môj kód, ak niekto potrebuje, upraviť ako budete chcieť. Kompilátor Turbo C 2.0 je to na 8 bit DAC. a 256bytes RAM pre kosínus vlny 256bytes pre sínusový priebeh, 256bytes pre trojuholníkové vlny. # Include "stdio.h" # include "math.h" # define PI 3,14 main () {int sinwave [256], coswave [256], triwave [256], int i; FILE * sinmif, cosmif *, * trimif ; sinmif = fopen ("sinwave.mif", "w"); cosmif = fopen ("coswave.mif", "w"); trimif = fopen ("triwave.mif", "w"); for (i = 0; i

Chcel som odstrániť cos a tri vlny diely, ak som chcel len sínusoida? Tiež, ako by som potom na realizáciu tohto VHDL? Už som vytvoril RAM a 8 bit DAC rovnako. Vďaka. Mám 44 kmitočtov definované v MATLAB sa šíri cez 4 samostatné oktávy.

... Kde nájdem pozrieť do tabuľky pre sínusový a cos vlna
Tu si môžete stiahnuť tabuľku, že som vyslaný tu? + + +

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back