Jednotný Balancované Mixer design: potrebujú pomoc v ADS

H

haizal

Guest
Vážení priatelia ..

Potřebuju pomoct s mojím návrhom ... To je moje informácie o mojej design:

1) Mám navrhlo 90 ° hybridné väzobné na 2.4GHz, ktoré sa skladajú zo 4 port.The izolácie medzi port 1 a port4 je o-3dB.
-> S21 = 231 = 3 dB
-> S11 = S41 =- 40 dB
-> Rozličné fázy medzi 2 portu a port 3 je 90 °
A možno by to fungovať aj keď je integrovať s RF / LO a diódové zmiešavače (HSMS8101)

2) Mám integrovanú všetkých týchto components.At
Port 1: Mám RF signálu predstavujú zdroj energie na 10dBi na 2,4 GHz a na
Port 4:
Mám predstavujú LO s napájacím zdrojom na 10dBi na 2,4 GHz.Since aj potrebu vykonávať za nula-AK prijímač frekvenciu, že jsem je rovnaký.

Port 2 a 3 prístavu: aj pripojené to jediné diódy, že súbežne so sebou a zastavila na 50ohm na každom konci.3) Môj problém je .. keď som urobil s obvodom simulácie s harmonické vyvážané,

i) Keď som meaasure výstupnej úrovne, ktoré vyjdú formou RF / LO na port 1 a 4 portu nie je 10dB anymore.What dôjsť k zdroju? Mám asi 5.8dBm zďaleka nie je generované vstupné zdroj 10 dBm .. Je to merania je v poriadku?

ii) Ďalší problém je ... aj keď merania pripojenie diódy na druhý koniec .. rôzne fázy výstupu z diódy 1 a 2 nie je dióda 90 ° už .. Môže mi niekto pomôcť a navrhujú mi ako riešiť túto vec a je to simulácia je platná?

iii) Mojím cieľom tohto projektu je získať I & Q simulácie Výsledky na úrovni konca ... takže i'think, že je dôležité mať k dispozícii 90 ° fázy líši od pása do diodový zmiešavač.Môže mi niekto pomôcť s návrhom na môj projekt.

ide haizal
-děkuji

Problém je možná v dôsledku ktoré nie sú správne impedančne úrovne.
Informujte sa na parametre S impedances s diódami pripojený.
Možno máte nejaké sily odraziť, takže opatrenia nižšiu hodnotu.
Tento väzobné dobre uzavreté, ak: i fázového rozdielu možno vysvetliť týmto spôsobom.
Dávajte pozor, aby z RF portu vášho systému by mala byť lineárna,
a tak zachovať RF signálu na nižšej úrovni ako P1dB v mixéri (asi 10 dBm, je príliš vysoká).
Dúfam, že to môže pomôcť.
Mazza

Mám skúsiť dať RF LO moc a moc pri 0 dBm .. ai napriek tomu
doesnt dostať 0dBm na vstupnom .. keď aj to, že ide o simuláciu-7dBm .. čo sa stalo?

Myslím, že môj návrh hybridné väzobné je v poriadku ... aj keď pripojenie portu
č 3 a 4 do mixéra diódy jeho vzhľad niečo divné .. že je potrebné získať výstupné rôzne 90 ° .. Len som sa zamieňať s mojím výsledkom simulácie .. môže pomôžte mi niekto ..pre ur informácie priamo spojený i so 2 diódy (hsms8101-od Agilent), ktorý z nich každý výstupný port hybridné väzobné a ukončiť je s 50 ohm terminátorovým.Je to v poriadku s mojím nastavením? A je potrebné, aby som urobil impedancia zhoda? Pretože
som potrebu vykonávať v nule-IF. (RF Freq = LO = frekvencia 2.4GHz)

Myslím, že Mazza je správne.Malo by byť vzhľadom k zamysleniu.Môžete mi ukázať, ako ste "meaasure výstupnej úrovne, ktoré vyjdú formou RF / LO na port 1 a 4 prístavu".Máte MASURE napätia a prúdu v týchto prístavov a vypočítať pomocou rovnice moc rád: 0.5xreal (V x conj (I))?Tento výkon je výskyt moci, nie zdrojom napájania.Myslím, zobrazujúci graf váš návrh je oveľa lepší.

Nazdar,

Myslím, že vaša nesúlad pochádza z diód, ktoré sú cousing nerovnováhu na väzobné.Je navrhnutý pre 50 Ohm prostredím, takže žiadne závažné rozdiel dióda impedancia od tejto hodnoty môžete Couso väzobné správať zle.Ak chcete, aby zodpovedali diódy by ste mali urobiť na 2.4GHz, pokiaľ ide o frekvencie vášho RF a LO, že je dôležité, aby maching.Prípadne si môžete vybrať iný dióda, ktorá má blízko k impedanci 50 ohmov.

Zakončovací diódy na 50 ohmov na AK strane nemusia byť príliš optimálne, možno niektorí transformátor je potreba tam predstaviť optimálne AK impedancia na dióda.Samozrejme, že je takmer allways výhodné mať AK filter (aj keď je váš AK 0), pretože to môže zablokovať vyššiu miešanie výrobkov a zlepšenie celkovej výkonnosti zmiešavače.

flyhigh

Vážený pane flyhigh a Yolande ...

thanx za obe ur radu ..

Jen jsem check out my zmiešavače diódy list ...
Konštatovala, že ZIF = 150 Ω .. to je pravda, že chcem impedancia zhoda, pretože to tento ZIF ≠ 50Ω? A je to ZIF predstavujú diódy impedancia sama? Len otázku a potrebujete pomoc pre všetky .. a keď je potreba Pre mňa to zhoda .. čo sa hodí vyhovujúce technikou .. je pahýl zhody alebo quarterwave?mr Yolande ..

Myslím, že pre
1. stupeň i len pri pohľade na výkon a frekvenciu, kde ak sa pred ďalším poklesom .. simulácia na základné pásmo signálu ... budu vložiť diagram mojej simuláciu po tomto .. teraz som vybrala moc pomocou akej sú k dispozícii v dqata displej (napr.: dBm), môžete mi dať pripomienky a návrhy na to, čo
mám robiť ..
thanxPridané po 43 minútach:to je môj simulácia obrázok ...

ešte jedna vec, som požiadal o môj asistent ZIF impedancia .. on mi povedal, že ZIF je len výstup na diódy na frekvencii .. keď to možno vplyv na frekvencii ak .. a od AK objaviť na nižšej frekvencii .. impedancia zhoda na Ak nie je tak dôležité, pretože i len potrebujú získavať základné pásmo signálu .. povedal, že normálna RF diód je impedancia je 50 ohmov .. a táto dióda je testovaný pred a bežne používa pri 50 ohm .. akýkoľvek návrh s mojím návrhom ?
Ospravedlňujeme sa, ale musíte prihlásiť a prezerať túto prílohu

Chápem vaše popísať o vašom projekte.
a is't stalo s vašou S41 ..
Mohli by ste, prosím, povedzte to svojmu rozdiel výsledku merania a simulácie?
môj projekt sa líši veľa.

Ahoj všetkým,

Myslím, že AC teréne (na 2,4 GHz) je potrebné pridať na koniec každého dióda a potom pomocou filtra lowpass získanie IF.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back