Jednofázové na 3 fázy prevodník

A

ahz

Guest
Má niekto nejakú predstavu, alebo viete o vysoký výkon jednej fázy do 3 fázové meniče. Problém je v tom, že máme 3 fázový motor asi 3 kW, ale naše zdroje elektrickej energie je jednofázový? Môj nápad je navrhnúť niečo ako spojenie Scott. Vďaka vopred Ali

Mám podozrenie, že je veľmi ťažké. Jedným spôsobom je koncepčné tri transformátory v celej jednofázové line. Dvaja z nich majú rad kondenzátorov a indukčných cievok na primárnej strane, aby sa 120 stupni posuny fázy. Tieto zmeny budú v závislosti na zaťažení motora, a preto nie je presné. Transformátor výstupy sú potom umiestnené v delta Y pripojenia. Snáď lepší spôsob, ako dostať 120 smien stupňa fáze sa dolná priepusť a horná priepusť filtre na vstupe. Poistky sa mimo frekvencie. Prvok hodnotenia by mali byť veľmi vysoká. Motor bude čerpať 1 kVA z každej transformátor, ktorý je 5 na 200 V.

Pozrite sa na nemeckom webe h ** p: / / www.e-plan.josefscholz.de/page6.html obvod sa nazýva "Steinmetzschaltung"

Jednoduchý spôsob, ako vyriešiť svoj problém sa pripojiť neutrálne a fázy vášho jednofázové napájací adaptér na dve z troch drôtov motora a nie polarizovaný kondenzátor medzi ostatnými vodiče motora a fáze svojho napájania. Kondenzátory 100 mikro FARAD môže byť užitočné spustiť motor. Len si myslím, že ma nechať nejaké pochybnosti, je vysoký výkon motora (3 kW), ale môžete skúsiť, nakoniec vzbudil kondenzátora (je možné pripojiť ďalšie kondenzátor, paralelne) ... Zamyslite sa nad napätie motora a tipology z connectio (hviezda - trojuholník), ak je to 380, a môžete ho pripojiť ku 220 Vac máte menej energie z neho ..

Môžete použiť VFD (variabilný frekvencie drive) pre pohon motorov. Tam sú tiež VFDs, ktoré sú navrhnuté tak, aby v normálnom 1-fázový elektriny a dať na tri fázy s rovnakým napätím, ako vstupné a typické frekvencia 0 ... 110 Hz, nastaviteľné cez potenciometer a / alebo pohone na ovládacom paneli. Stačí pripojiť trojfázový motor od Y Delta získať požadované napätie na požadovanú hodnotu (napr. 380 -> 220 V). Môžete tiež riadiť väčšie, trojfázové VFD s jednou fázou jediný, ale budete musieť de-rate výkon asi o 60%. Milujem VFD je, aby sa mi, že sa musí v sústruh, stĺp vŕtačky, frézy, atď a sú bežne dostupné v súčasnosti s affodrable cenu. Hobbie

Na vyššie uvedený odkaz ukazuje tak, že môže fungovať, ak váš motor nie je zaťažený príliš mechanicky. Je to neefektívne a môže dôjsť k prehriatiu vášho motora, takže sledovať teplotu na chvíľu.

[Quote = ahz] Má niekto predstavu, alebo viete o vysoký výkon jednej fázy do 3 fázové meniče. Problém je v tom, že máme 3 fázový motor asi 3 kW, ale naše zdroje elektrickej energie je jednofázový? Môj nápad je navrhnúť niečo ako spojenie Scott. Vďaka vopred Ali [/quote] Ahoj, ja nie otestovať s 3kW, ale abaout 1kW vyskúšať pripojenie delta fázy R v U - Z N v W- Y a kondenzátor V - X kondenzátor s 450V a na 200uf Ak chcete invertovať rotaction môžete zmeniť N V W pre N V V

pl pozrite sa na projekt článok bol publikovaný v ELEKTOR elektroniky koncom roka 1990 "single fázy na 3 fázy Converter" 8)

Ahoj Môže byť, že je hlúpy, ale tam sú tri fázy jednej fázy. Ak je jeho výstup bude dodávaný ako vstup, mali by ste si 3 fázy výstupu na vstupe transformátora. Transformácia musí pracovať v oboch spôsobom. Ja som použiť capasitor získať tretej fáze motora pracovať ale musíte použiť 180 stupňov postupne napätie na 2 vstupy, mohlo by byť problém so stratami v motore, čo vedie k poklesu efektívnosti výroby tepla a to najmä, keď je motor o 3 kW.

aj hľadanie práce o "Zmenil viac PWM na otáčky asynchrónneho motora ovládanie pomocou mikroradiče Atmel" môže niekto poskytnúť pomoc. vďaka

Som narazil na tento skvelý stránky na webe www.phaseconverter.com Zdá sa, že títo ľudia vedieť, že veci, cenách vyzerá dobre, dať im zavolať, že by mali byť schopní pomôcť.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back