Jednoduchý dotykový senzor problém

L

lonerpl

Guest
Dobrý deň, snažím sa vytvoriť projekt z webu: [url = http://elm-chan.org/works/capsens/report_e.html] ELM - jednoduchý dotykový senzor [/url] (skopírovať a vložiť ručne, ak ste mať problém otvoriť web) Mám problém, pretože neviem, akú hodnotu kondenzátor Cx mal? (hore vpravo obrázok) Myslím si, že je spojená s veľkosťou povrchu "dotykové plochy". Keď sa dotkneme 'tlačidlo' na pridáme ďalšie kapacitné (1-10pF) a automaticky zmeníme RC čas. Ako môžem tento problém vyriešiť bez toho, aby osciloskopu? A druhá otázka: môžem postaviť toto zariadenie na 1 MHz? Zmenil som OCR0A = 1000000UL / 1024/75, takže hodnota OCR0A je rovnaká ako u 8 MHz. vďaka

Cx je reprezentácia kapacity, ktorá je vytvorená pri dotyku. Neexistuje ako fyzické zložky. Ako som pochopil, nemusíte starať o skutočnej dobe, môžete urobiť kalibráciu spustiť získať referenčné čítanie, a potom prevzorkovať znovu a znovu, a porovnať.

Môžete merať kapacitu s nejakým multimer ak možno zistiť hodnoty v rozsahu 0 .. 200PF. Odhadujem na kondenzátora hodnoty okolo 10-15pF a zmeny v hodnote od 1.5pF max Budete môcť vyriešiť problém bez osciloskopu podľa opatrení časy. Ak zvolíte príliš veľkú R potom čas bude veľmi dlhá, budete mať nejakú zmysluplnú času, aby sa okolo 500-1000 hodinových cyklov čas, ktorý bude mať za následok počas kontaktu v ~ 50-100 počíta delta. Nezabudnite dať dielektrikum v hornej časti elektród - inak nič nebude fungovať.

Nemôžem pochopiť, ako to urobiť kalibračný beh? Takže musím použiť kondenzátory s 'tlačidlo' okruhu, alebo nie? Na schéme nie sú žiadne kondenzátory.

luben111 vám dal dobrú radu budem len dodať - výstup nameraných časov na LCD alebo sériový port pre pocit časových rozdielov s a bez dotyku. Týmto spôsobom môžete hrať s rôznymi hodnotami RC žiť. To, čo som výrazu "kalibračné 'run je ochutnať tlačidlo na začiatku, kedy sa nedotkol získať referenčné hodnoty, na ktoré si porovnať. Pre viac tlačidiel, každé tlačidlo má svoju vlastnú hodnotu skladovať oddelene. Tiež nezabudnite vybitia kondenzátora pred každým odberom vzoriek.

Na >> schémy nie sú žiadne kondenzátory ste vlastne meria kapacitný elektródy priestoru vzhľadom ku GND (vyzerá to, že jedna elektróda kondenzátora, ale GND je druhá elektróda). Meraný kondenzátor nie je zobrazená na diagrame jednoducho preto, že to nie je súčasťou elektrického schémy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back