Jedna otázka na reproduktora

C

chang830

Guest
Ahoj, ja som návrh triede D audio zosilňovač. Mám dotaz na loadspeakers. Vidím, že niektorí tvrdia, ako je uvedené nižšie dokumenty: ............. Reproduktory sú často modelované ako odpory, ale v skutočnosti sú veľmi reaktívne. Typický 8, reproduktor môže mať impedanciu minima ako minimum ako 4 a tiež sa správajú nelineárne. ............. Neviem, či je reproduktor 4 ohm, potom si myslíme, že minimálna impedancia je tak nízke, ako na 2 Ohm? Môžeme si tento záver? Ktorýkoľvek reproduktor expert vrhnúť trochu svetla na to? Vďaka

Nie som žiadny expert reproduktor, ale konvenčné reproduktorové systémy majú veľký odpor variácie s frekvenciou. Napríklad som sa meria dve rôzne domáce reproduktory. Oba modely majú jeden reproduktor, jeden stredový, a dve rôzne výškové reproduktory. Myslím, že typ A-III bol "4 ohmy" nominálny a typu C bol "8 ohmov" nominálna, ale nemám pôvodné brožúry.

Áno, môžete vidieť, že to "Bassreflex" design, má dve rezonančné frekvencie namiesto jedného. Uzavretá skriňa by mať iba jednu nízkou frekvenciou rezonancie. Pokiaľ ide o pôvodnú otázku, sa menovitá impedancia prevažne definovaná vodičovi odporom vinutia. Hodnoty nižšie než nominálna impedancia sú spôsobené crossover obvode, by povedal, polovica bude realistický odhad, ale spodná hranica sa môžete spoľahnúť.

Je to už veľa rokov, čo som mal typu C, ale som tak trochu pripomínajú malý prístav ladil s relatívne nízkym výkonom. Typ A-III je uzavretý - len jeden basový rezonancie hrb. Frekvencia miesta s nízkou impedanciou a veľké fázový uhol je stresujúce pre lineárne zosilňovače s BJT výstupných rozhraní. Môj starý Heathkit zosilňovač má rad párov BJTs k zníženiu sekundárne poruchy stres. To je menej znepokojenie so spínacími zosilňovačmi.

[Quote = echo47] Je to už veľa rokov, čo som mal typu C, ale som tak trochu pripomínajú malý prístav ladil s relatívne nízkym výkonom. Typ A-III je uzavretý - len jeden basový rezonancie hrb. Frekvencia miesta s nízkou impedanciou a veľké fázový uhol je stresujúce pre lineárne zosilňovače s BJT výstupných rozhraní. Môj starý Heathkit zosilňovač má rad párov BJTs k zníženiu sekundárne poruchy stres. To je menej znepokojenie s prepínaním zosilňovačmi. [/Quote] Ahoj echo47, vďaka za odpoveď. To je veľmi užitočné pre mňa. Vzhľadom k tomu, impedancia rôzne frekvencie vs. V simulácii a navrhovanie D amolifier, vždy som vymodeloval 8 alebo 4 Ohm reproduktor ako 8 OT 4 Ohm resostor v simuláciu. Nebolo obsahuje frekvenčnej charakteristiky. Je tam nejaké riziká v tom? Vďaka

Nemám moc skúseností s triedou-D zosilňovače, sorry. Dúfajme, že niekto iný s väčšie skúsenosti, môže ponúknuť svoje rady. Avšak sa zdá, ako dobrý nápad urobiť nejaké simulácie s použitím ťažkej reaktívne záťaže (nízka impedancia na veľkom fázový uhol), aby sa uistite, že zosilňovač je stále šťastná a stabilné, aj napriek tomu, že výstupné napätie a prúd sú von fázy spolu navzájom.

Class-D pracuje s reaktívnymi záťaži (výstupný filter) a rovnako by sa úplne ignorovať záťaž. Uvedené impedancia sú skôr nekritický, spôsobujú, že nemajú žiadne poklesy impedancia je niekedy pozorované u crossover. Majú v podstate cievky odpor minimálne, priateľský zaťaženie zosilňovača. Mohli by byť nanajvýš otázka pre overdriven poddimenzovaný a triedy AB zosilňovač.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back