Je vhodné kombinovať logické rodiny?

V

vsmGuy

Guest
Chlapci, je to vhodné rozhranie rodiny LS digitálny logické časti s UC ako AT89C52 alebo PIC, alebo mám použiť HC diely miesto? Napríklad, že by bolo dobré spojiť 74LS74 vyššie uvedených UC kolíky alebo by bolo lepšie pripojiť 74HC74? Anekdoty a nápady / návrhy?

nie je vôbec žiadny problém pomocou LS a je v oboch prípadoch u niektorých časoch je potrebné použiť vyrovnávacej pamäte integrované obvody, ako je 74245 znovu 74LS245 väčšinou používajú

ATMEL rady 89 a PIC zdá sa, že TTL IO. Preto by LS nemal byť problém. Bol som ľúto, že som sa nezmienil to, lebo som mala myseľ blok s hodinami frekv. To, čo som sa pýtať na to, či niekto problémy speed sync. LS logiky hit max na ~ 25MHz HC zatiaľ čo u ~ 65Mhz, ak sa nemýlim.

to môže vytvárať problém, ak používame vysoko frekvencia signálu, ale nemôžeme použiť až 20 MHz v prípade 8951 8952. Myslím si, že teraz môžu ľahko dostať svoje miesto

Áno, naozaj. Máte veľmi dôležitý bod. Pre takéto pomalé rýchlosti UC, nepotrebujeme vysokú rýchlosť lepidlom. Nie? To si nemyslím. Ak robíme hardware spomaľovať rýchlejšie, zariadenia pre komunikáciu s pomalším UC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back