Je to programovanie PIC projekt? [Noob]

J

jpfx

Guest
Dobrý deň všetkým, mám malý PC projekt, myslím, že by mohli byť dosiahnuteľné s programovaním PIC. Neurobil som žiadne programovanie PIC skôr, ale keby som sa mohol dostať nejakú radu, kde sa výskum, ktoré by samo o sebe užitočné. S projektom na mysli, je vždy dobrý dôvod začať sa učiť niečo nové. Musím vyfotiť používať niečo ako webová kamera zakaždým, keď je v polohe. Díval som sa na VB pri pořizování snímok vo Windows a že sa zdá možné. Len je treba zistiť, ako je vonkajšia udalosť prešiel na program. Táto udalosť by mohla nastať dvakrát za sekundu, pre 1000s výskytov na zasadnutí. Prepínač mám na mysli, je použitie svetla. Táto akcia bude spustená x milisekúnd po svetelný zdroj je zablokovaný. PIC je dokonca nutná? Predpokladám, že je na rozhraní svetla obvod bežiaci program. Všetky návrhy by ocenili.

V skutočnosti nemusíte používať PIC mikrokontrolér (alebo iný UC). Všetko, čo potrebujete, je počítač s nejakou vstupný port paralelný alebo sériový port a vytvoriť rozhranie pre pripojenie je k prepínaču / snímača. PC ako teraz prichádzajú bez sériové alebo paralelné porty a USB porty sú dominantné I / O port, v tomto prípade PIC s možnosťou USB (napr. 18F2550 alebo 18F4550), bude dobrou voľbou, pretože uľahčuje implementáciu.

PIC pomocou USB (napr. 18F2550 alebo 18F4550) všetky nástroje, slave strane USB protocol.To si obraz z webovej kamery potrebujete zaviesť zvládnuť side.So PIC zvyknutý byť dostatočne realizovať master.You by sa mala zaoberať ďalšie ovládačov, ktoré môžu implementovať master.CYPRESS má USB master a Maxim Majster USB rozhranie ICS.

PIC s USB (napr. 18F2550 alebo 18F4550) všetky nástroje, slave strane USB protocol.To si obraz z webovej kamery potrebujete zaviesť zvládnuť side.So PIC zvyknutý byť dostatočne realizovať master.You by sa mala zaoberať ďalšie ovládačov, ktoré môžu implementovať master.CYPRESS má USB master a Maxim Majster USB rozhranie ICS.
On nepotrebuje obvod pre pripojenie webovej kamery a prenos obrazu na PC. Len potrebuje prepínač / spúšťacie zariadenia a jeho rozhranie pre PC a jeho software vyberie / sa obraz priamo z fotoaparátu. Takže v prípade, že nemá sériový alebo paralelný port k dispozícii vo svojom PC, alternatíva je použitie PIC 18Fx550, že nie je USB Host Controller, ale to môže robiť prácu (ako HID a funguje ako rozhranie k počítaču senzor / vypínač). Pozrite sa na stránky Microchip vidieť príklady.

Jo, ako hovorí, rkodaira nepotrebujete mikroprocesor. Odporúčam použiť starý počítač s paralelným portom, môžete ľahko urobiť ľahký povolený spínač s ním. dahem0n

Vďaka za námety. Myslel som, že úloha môže byť príliš triviálne pre PIC. Som hľadal a našiel asi phidgets.com ktoré rozhranie USB a rôznych analógových snímačov. Existujú postupy, ktoré možno použiť v VB tak som naklonený skúsiť. Použitie už existujúce port na počítači zvuk užitočné, ale nájsť všeobecné informácie o zapojení sa senzor je ťažké. Som stále zvažuje PIC tak ako som nájsť celú prototypovania, dev & Building to veľmi zaujímavé. Vďaka!

To nie je vôbec banálne. Je len potrebné navrhnúť jednoduchý obvod rozhrania pre pripojenie senzora k USB PIC a použiť PIC ako slave USB.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back