Je GNU C pre 51?

E

eltonjohn

Guest
Potrebujem nástroj GNU reťazca pre 51 .. ale zatiaľ som sa ešte nachádza prekladač C! K dispozícii je aa GNU AVR, GNU MSP430 .. Ak má právnická osoba so GNU C kompilátor a assembler sú k dispozícii pre 51 aj?

Neviem, o GNU, ale skúste toto .... Je to zadarmo a vyzerá, že niečo o histórii sdcc.sourceforge.net robotman

Vďaka robotman.But Potrebujem reťazca gnu .. Chcem do prístavu systému GNU s 51 .. Tam sú niektoré beží na 51 100 MIPS teraz .. Teraz môžeme mať viac zábavy!

Nie je port gcc pre 8051 a to asi nebude jeden príliš skoro, je to moje pochopenie, že architektúra 8051 jednoducho nemá mapu na stroji GCC popisu modelu. Neviem, aký veľký je váš systém, ale ak je to nízka / stredná, že by nemalo byť príliš ťažké, aby to kompilovať s SDCC miesto.

[Quote = eltonjohn] Potrebujem nástroj GNU reťazca pre 51 .. ale zatiaľ som sa ešte nachádza prekladač C! K dispozícii je aa GNU AVR, GNU MSP430 .. Ak má právnická osoba so GNU C kompilátor a assembler sú k dispozícii pre 51 aj? [/Quote] skúste sdcc, ale nie príliš optimalizovať tak ťažké používať na komerčné skúste IAR

Počul som, že sdcc bol odvodený z CC GNU kompilátor a ďalšie súčasti, bol pridaný (assembler, debugger, ...), tak som sa očakávať, že zdroje by mali byť zostavené s SDCC (ktorý pracuje v prostredí systému UNIX a Cygwin).

SDCC-51 je iba 51 kompilátor GNU práve teraz. Nie je to tak silné, ale možno v budúcnosti ... Každopádne 8051 architektúra má veľmi zlé oblasti pamäte (SFR, DATA, IDATE, XDATA, pData, HDATA, Ecodata, CODE), čo je nepriaznivé pre existujúce GCC.

eltonjohn môžete pomenovať niekoľko 100 MIPS UCS 51 strojov? Ste si istí, že sú 100 MIPS [alebo treba 100MHz ...]? Bolo by zaujímavé vedieť: 1. Hodinových cyklov na inštrukciu? 2. Možné 1. a 2. zdroj predajcov týchto 51 100 MIPS USS? Nedávno som narazil na 80MHz xx51 UC so 4 clock-cycles/intstruction, čo z neho robí 20 MIPS xx51 stroj ....

Pokladňa najnovšie produkty cygnal ( www.cygnal.com ) ... nájdete to tam. Neviem, či je niekto iný. Dallas používaná robiť niektoré vysokorýchlostné 8051 deriváty, ale žiadny z nich sa dostal blízko bariéry 100MIPS. To by malo byť veľmi zaujímavá hračka na hranie, tak dlho, ako môžete nájsť nejaké dobré aplikácie. Nemám žiadne v tejto chvíli.

Pozerám sa na video aplikácie na 85Mhz ADC / DAC rýchlosť Pixel RGB. Takže potrebujem 3 týchto šeliem. Viete, či kompilátor Keil C51 podporuje 100 MIPS Cygnal UC vyššie?.

[Quote = Rolu] Pozerám sa na video aplikácie na 85Mhz ADC / DAC rýchlosť Pixel RGB. Takže potrebujem 3 týchto šeliem. ?. Viete, či ku * il C51 kompilátor podporuje 100 MIPS Cygnal UC vyšší [/quote] http://www.keil.com/dd/8051chips.asp Krátka odpoveď: áno , to robí:) Len si: Už ste premýšľali o použití vlastné riešenie na báze FPGA? To by mohlo byť vhodnejšie pre tento typ aplikácie.

Áno - som sa pozrel na riešenie FPGA. Hlavné [cena] otázkou je cena externé ADC / DAC - a cena a integračný čas FPGA 8051 IP jadra. A - BTW - I Vyzerá to, že budete potrebovať len 2 Cygnal C8051F12x zariadenia 3 x DAC / ADC [Cygnal každý prístroj má 2]. Ako to vyzerá teraz, Cygnal riešenie cena [2 x $ 10], je neprekonateľná!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back