Import 3D modely do HFSS a úpravy Rozmery

K

kunai

Guest
Snažím sa import 3D CAD modelov z SolidWorks do HFSS. Snažil som sa pomocou STEP a IGES formátov, ale neboli schopní zmeniť rozmery, keď sa dostanem do HFSS (optimalizácia)? Existuje nejaký formát súboru, ktorý umožňuje meniť rozmery importovaný model v HFSS?

Je možné importovať model do HFSS z iného softvéru pre zmenu rozmerov. Musíte vytvoriť model v HFSS o parametrizácie pre optimalizáciu.

Niekoľko rád pri práci s programom SolidWorks a HFSS: Export SW modely ACIS, a podľa možnosti verzii ACIS vyberte 14. Jedná sa o natívny 3D formát, ktorý používa HFSS pri vytváraní geometrie v HFSS. (V14 je najnovšia verzia, ktorá sa bude dovážať správne w / HFSS 10,1, skúste použiť najnovšiu verziu, že dovoz správne pre vašu verziu HFSS). Aj keď som zistil, že IGES fungovať dobre, modely uložené ako ACIS dont potreba ísť aj keď proces konverzie, ako je IGS a mnoho ďalších aj pre veľké súbory, to ušetrí trochu času pri importe. Aj východiskové auto-liečenie funguje celkom dobre, ale ak si stále oka chyby s modelom po dovezený a auto-uzdravil, tak by som sa snaží zjednodušiť v SW a znovu ju importovať oproti ručným liečenie. Ak si chcete urobiť optimetrics z dovezených súčastí, mali by ste pravdepodobne, aby v niektorých kreatívnych odpočítať alebo inej činnosti?

Ahoj Burton, je možné importovať do CAD modelu SEMCAD X a potom upraviť (a parametrize) s využitím miestnych modelovanie a parametrizácia nástrojov. Skontrolujte prosím príklad ( http://www.semcad.com/simulation/applications/optimization/opt_mobphone.php ) na svoje webové stránky. S pozdravom, [quote = Burtona] Je možné importovať model do HFSS z iného softvéru pre zmenu rozmerov. Musíte vytvoriť model v HFSS o parametrizácie pre optimalizáciu. [/Quote]

Tiež som zistil, že je možné zmeniť rozmery (okrem mierky celého objektu), pri dovoze pre-e súbory. Problém mám s importom je, že keď spustím mojej simuláciu Zdá sa, že nepríjemné generovanie siete chyby, ktoré vyžadujú drobné povrchové opravy, a potom dostanem: počiatočné oka, proces mesh3d: Neočakávaná nekonzistencie nájdené v vnútorných štruktúr oka dáta. chybovú správu pred tým, než sa zastaví. Ešte som TTO prísť na zdroj tejto chyby, ale pre poriadok som urobil niekoľko odpočítaním z dovážaných predmetov, aby arragne správne.

Nedávno som sa presťahoval do HFWorks a vyriešil všetky moje problémy s importom do HFSS.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back