IGBT dV / dt measuerement

S

sztibi82

Guest
Ahoj chcem aj merať dv / dt na IGBT IGBT.The pracuje na 20kHz? 600V/150A údaje na spracovanie mikrokontrolérom, takže osciloskopov a ďalších measureing methodes nemôžem použiť.

Prvý bod by sa definovať, čo presne chápať ako dV / dt v meraní. Myslím, že máte v úmysle niečo ako najvyššiu hodnotu za cyklus PWM. Ak máte niečo ako uvedené vypnutie signálu. Čo by ste dV / dt hodnotu?

Chcem stavať striedač s IGBT. Chcem nastaviť otváranie a zatváranie modulov. Za to som vedieť, dv / dt. V schéme, ktoré ste zaslali, znamenalo by to napríklad, ako veľmi sa zdvihne u predchádzajúceho merania v 1us. Po dosiahnutí vrcholu, tak by som si negatívny dv / dt, pričom napätie sa znižuje.

Vlastne som vedieť, čo je to rozdiel je. OK, ak wan't vyhodnotiť merania jednotlivých nás, potom použite 1 MS / s ADC, a veľmi rýchly signálový procesor alebo FPGA ... Predpokladal som, že by to nemal byť vhodným spôsobom pre vašu aplikáciu. Môžete ale skúsiť vyhodnotiť jednu (resp. dve samostatné pre zapnutie / vypnutie), merania pre každý cyklus. Ale potom je treba spustiť kritérií, prahy, čo a analógový alebo digitálny predspracovania vstupného napätia. Musíte definovať algoritmus sa zistiť, dV / dt majetku z priebehu cyklu napätie. Potom môžete zvážiť možné hardware hodnotenie tohto merania.

Môžete mi odporučiť rýchlo, ale nie príliš nákladné ADC?

Ako som už spomenul, problém je v spracovaní potom dosiahnutie rýchle vzorkovanie sám. Aj izolácia napätie "sondy" alebo snímač môže byť problém. Bol som s použitím napr TI viackanálový ADC ADS8364 v FPGA na výkon riadiacej elektroniku. Ale v skutočnosti som sa využiť jeho rýchlosť, pretože som mal štandardné meniče prúdu a napätia v tejto aplikácii. V podstate by som sa snaží vyhnúť tomuto druhu rýchle meranie vo výkonovej elektronike (pokiaľ možno). Náchylnosť na rušenie by nežiaduce vysoké.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back