I2C komunikáciu medzi dvoma Micorcontrollers

S

sadashiv_sm

Guest
Dobrý deň, freinds ... Je možné urobiť I2C medzi dvoma mikrokontroléry?? Ak áno, ako na to ....?? To bol jeden z rozhovoru otázku nie som schopný odpovedať. :-( Vďaka Sadashiv

Komunikáciu medzi dvoma regulátor Master a slave pravdu. či bude pracovať na Full duplex režim?

To je možné concepet. Ja som niekoľkokrát. 1] použití sériovej master a slave konfigurácie pomocou 9. bit 2] Použite volebnej koncept stávku 2 / 3 riadky 3], tj s použitím časovača nastaviť ako ext. časovača, štart / stop logiku to je dobre vedieť, metódy a dobre vedené, z ktorých každý má svoj vlastný imp.

Vzhľadom k tomu, I2C podporuje režim multimaster, môžete implementovať master a slave modulov SW na rovnakej mikrokontroléru. Tento spôsob komunikácie môže ísť oboma smermi, veliteľ mikrokontrolér adries otrokom druhého a naopak. Dávajte pozor, aby ste realizovať aj rozhodca, v prípade oboch pánov chce vysielať v rovnakom čase! S pozdravom

Nezabudnite, že v jednej zbernici I2C komunikácie bude half-duplex (arbitráž). To môže byť tak či tak (jeden hlavný ďalších slave, zvládnuť čítať alebo písať k slave)

Niektoré procesory majú I2C slave hardware a niektoré nie. Ak sa UC nemá I2C slave hardvér, môže byť nahradený firmware. Avšak, vo väčšine prípadov je firmware realizáciu I2C slave je veľmi nepraktické.

Ak budete potrebovať detailné informácie o I2C, prosím, pozrite sa do aplikačnej poznámky k Silabs (Cygnal) miesto. Pár mesiacov staré som písal niektoré 8051F01x I2C kód na základe týchto dokumentov. Ako som si pamätal, L aj googled nejaký pekný dokument zo strany Michrochip ktorý obsahuje krivky, podrobný popis na túto tému a diskutovať o niektoré podrobnosti o postupe, ako počkať na odpoveď od slave. Možno by som mohol nájsť niekde Ak naozaj potrebujete. IMHO, I2C je môj obľúbený contemprorary pre krátke - do 30 cm - vzdialenosť, pretože som hrozne unavená riešiť arbitráž softvér sám o sebe - napríklad tým, že 9-ty bit RS232, ako je uvedené vyššie. I2C robí to na HW a SW spoločne, a ak ste stratili rozhodca, môžete ľahko dočkať zadarmo I2C odkaz - samozrejme, že je podporovaná HW na Cygnals tiež - a snažia sa "vyhrať" nabudúce. Celý kód je potom preruší riadený štátom, diagram, ktorý je "half-duplex", ale umožňuje spoznať Tx a Rx štáty. Vysielanie - aka obyčajné volanie adresa - je tiež možné. V neposlednom rade je tu tiež Philips žiadosť na vedomie, AN255 o I2C opisuje diaľkové I2C link (hunderds metrov). Veľmi zaujímavé čítanie vôbec. (Ale teraz, snažím sa vytvoriť nízkonákladové duplex optického spojenia -

Dobrý deň, musíte si svoju odpoveď teraz ako moja kolegami už odpoveď na vašu otázku. Chcel by som len povedať, že komunikácia medzi pre UCS je rovnako jednoduché ako pri použití MC komunikovať sériovo s I2C čipom. Môžete použiť ako buď ful alebo poloduplexný režim. z nich bude majster a jeden bude otrokom. ide o

Ospravedlňte moju neznalosť, ale čo je I2C? Snažil som sa sledovať toto vlákno, ale nechápem, čo sa hovorí

Inter-Bus Integrácia IIC zbernica I2C alebo Bus je komunikačný zbernice vyvinutý Phillips, a môže komunikovať betwen 2 alebo viac zariadení, sa používa len 2 riadky, sériové dátové linky alebo SDA a sériovej linky alebo hodiny SCL (niektoré meria jeho tzv SCK) pre pripojenie k zariadeniu ... každé zariadenie má jedinečnú adresu, ID po zbernici ... nájdete na I2C spec ... http://www.nxp.com/acrobat_download/literature/9398/39340011.pdf

[Quote = fast_learner] ospravedlňte moju ignoráciu, ale čo je I2C? Snažil som sa sledovať toto vlákno, ale nechápem, čo sa hovorí o [/quote] Ospravedlňujem sa za odkaz na Wikipédii, ale tu je zhrnutie I2C a jej schopnosti: http://en. wikipedia.org/wiki/I2C

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back