Hum v pasívnom ovládanie hlasitosti

C

craigmj

Guest
Ahoj všetkým, ja sa snažím postaviť pasívny regulátor hlasitosti medzi moje CD prehrávačom a štúdiové monitory, ale akonáhle som sa vytočiť hlasitosť, mám hum. Ja som podrobne presne to, čo robím na http://www.genuinebootleg.com/volume.html . Akákoľvek pomoc ocenil, všetko najlepšie, Craig

Môže byť potenciometer je v poriadku, ale je tu niekoľko ďalších vecí, ktoré by mohli byť zodpovedné za výrobu hum.You majú 250km Ohm potenciometer, polovičnú hodnotu je 125k Ohm a vy dostanete hučanie v 250km, ako ste spomenul, keď hukot zmizne dosiahnutie 0 Ohm.If stačí vymeniť potenciometer s jednoduchým odpor 250km, vy ešte dostať hučanie? Povedzte nám o tom.

Väčšinu času hučanie je spôsobené zdroj napätia. pri nízkej hlasitosti môžete jasne počuť hučanie, u vyšších objemov je hučanie v audio ktorú nemožno rozlíšiť. Pozrite sa na vaše zdroj ako prvý. S pozdravom Nandhu

Pri pohľade na obrázok na svoje webové stránky, zdá sa, nie ste pripojení RCA krajine bodov (ste použili šasi ako konektor medzi 3 RCA bodmi GND). Navrhoval by som najprv izolovať všetky 3 RCA od podvozku pripojiť svoje individuálne krajine ukazuje na sv. riadenie pozemného pin.Then pripojiť napájací kábel do zeme podvozku v určitom bode a odtiaľ spustiť kábel k spoločnému bodu na ovládacom sv. Pre zložitejšie Osadenie nájdete v priloženom obrázku. A hodnota banku je príliš vysoká ..... Navrhoval by som max 100k, s 15K pre log Kužel.

Ahoj všetkým ďakujem za pomoc. Snažil som sa nahradiť potenciometer s rezistory v sérii, a hučanie príde, akonáhle odpory v obvode - takže možno, že to nie je pot. Objednal som si 75k rezistory, ale ich farebné kódovanie je hnedá, červená, čierna, zelená, hnedá a tenké. Myslím, že z nich robí 2MOhm, ak čítam správne, 1% tolerancie, ale v každom prípade, si nie som istý, že v skutočnosti sú 75k Ohm, ale môj multimeter Zdá sa, že si myslia, že sú (za predpokladu, že ja som čítanie tohto práva, rovnako ;-) Takže môj ďalší krok, myslím, budú sa sťahovať do 110k hrniec s 25k (alebo 15K) odpor k log Kužel. Ak to stále predstavuje šum, skúsim za celý obvod, takže láskavo navrhol sashijoseph. Ak to stále nefunguje, tak som sa po znovu. Ale vzhľadom k tomu budem musieť kúpiť časti, bude to stáť iba v novom roku. Ďakujem všetkým, a veselé Vianoce, všetko najlepšie, Craig

Ahoj znovu, Ok, ja som prestaval s 100k potenciometrom a 30k 5W odpor z výstupu potenciometra na zem. Hum je tam stále. Akonáhle som odstrániť potenciometra z okruhu hučanie ide, takže si nemyslím, že je to problém s mojou kabeláž. Na druhú stranu, keď som dal odpor v mieste banku, brum je tam stále. Takže som premýšľal, či sú k dispozícii špeciálne odpory by sa mali použiť pre audio aplikácie, tie, ktoré nevytvárajú hum? Mine je 1% tolerancia, ale inak off-the-police. Všetko najlepšie, Craig

Zdá sa, že ovládač hlasitosti späť, mal by váš vstup pre ovládanie hlasitosti Choď na mieste, ktoré označili ako "von", a svoj výstup do zosilňovača by malo pochádzať z hrnca stierač, na ktorom máte prepínač vstupov. V okamihu, kedy máte hlasitosť na nulu, CD sa ide do skratu. Zvyknutý, že to k ničomu! Musíte vedieť, vstupná impedancia výkonových zosilňovačov. To je zvyčajne 47K alebo 22K, alebo by to mohlo byť tak nízke, ako 10K, môžete si to zo spec listov reproduktorov. Ak máte dlhé vedenie z attenuater do reproduktorov, bude to hukot vyzdvihnúť. Ak to nie je riadené s nízkou impedanciou zdroja. Potrebujete zistiť, výstupná impedancia na CD vidieť, aké minimálnu záťaž môže riadiť. Pravidlo je nutné desaťkrát. Takže v prípade, že reproduktory majú vstupná impedancia 22K by sa maximálna hodnota banku bude 2K2. Potom výstupná impedancia z CD by mal byť menší ako 220 ohmov. Skontrolujte, či CD spec listov, takže je možné riadiť banku OK. To by malo byť v poriadku, väčšina z nich má veľmi nízku výstupnú impedanciou. Ideálnym riešením je bufferu výstup z hrnca s op-amp.

Ok, konečne to mám urobiť, zmeniť obvod úplne. My monitory sú 30k Ohm vstupná impedancia, a ja som dostal hukot pre všetko okrem 1k Ohm hrnca. Teraz to funguje dobre, takmer bez šumu. Funguje to fantasticky pre moju CD, ale musím hlasitosť do výšky pri použití môjho počítača pre výstup ... hmm, viac premýšľať. Veľká vďaka za všetku pomoc. Všetko najlepšie, Craig

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back