Hodinový signál, pochovávať medzi PWR a GND Planes

R

Rame

Guest
Dobrý deň, v jednom z článku emc od Henryho Otts, hovorí, že je potrebné, aby pochovali hodinové signály medzi Power a GND lietadla kedykoľvek je to možné ... Študoval som v niekoľkých článku hovorí na miesto signálu CLK (vrchná vrstva), čo najbližšie k zemi lietadlo pre EMI / EMC problémy, ale potom sa vyššie uvedené vyhlásenie, čo som videl v článku bolo pre mňa nové, môže niekto z fóra kôlne trochu svetla. Pripomienky, názory a postrehy budú veľmi ocenil. S pozdravom Ramesh

To je príbuzné k podkladu coupling.Toggling na hodiny vždy uviesť nejaký hluk v podklade a umiestnite ak hodiny v blízkosti GND potom podkladom hluk spôsobí, že viac ako výkon (vziať to jednoduchý spôsob, ak si namiesto hodiny b / W a GND hluku dostane zrušená). Povedzme hluku predstaviť 0.001V zvýšenie zem, potom tiež predstaviť rovnaký posun môcť also.So prahu zariadenie mos je menej ovplyvnená.

Dobrý deň, môžete poslať cez článok, ktorý podrobne vysvetľuje o téme v predmete, predpokladám, že vrstva stackup by malo byť viac ako 4 vrstvy, môžete mi povedať, ktorý je ideálny vrstva stackup!. S pozdravom Ramesh

Veľa bude záležať na množstve vrstiev vašej dosky obsahuje. Na 4 vrstvy dosky, je to najlepšie, aby signál CLK na pôvodné vrstvy (napríklad horné vrstvy), ďaleko od všetkých ostatných signálov, a porazil bez priechody. PWR a GND by v ideálnom prípade vnútornej vrstvy. GND štít okolo CLK signál bude chrániť prípadným hlukom z ďalších signálov stopy. GND štít môže mať priechody na rovine vrstvy v danom mieste. Na 8 alebo viac vrstiev layout, pomocou do vnútornej stopy vrstva na začiatku a koncového bodu sa stopy pobytu na vnútornú vrstvu, bez priechody do iných vrstiev je prednostné. PWR a GND by vrstiev sendviče vnútorná vrstva trace. Opäť platí, že všetky ostatné stopy byť signál od signálu CLK.

Ako touringmike povedal, že je ideálny pre vedenie hodín sa na pôvodnú vrstvy a pravidlo je, že medzery medzi riadkami hodín by mala byť najmenej 3 násobok hodinového signálu stopy .... a tiež ideálne, ak sa tieto signály sorounded zo zeme stopy ....( PWR alebo GND does'nt nejaký rozdiel) ...

i putted hodinové signály do vnútorných vrstiev, medzi 2 lietadla GND. a ostatné signály sú ďaleko: d> 5h, pretože som chcel, aby sa zabránilo:-napájacím z hodiny na iných okruhoch, ako je WLAN kartu, niekoľko milimetrov nad doskou. citlivý RF obvodov. Šum spojky hodín: týmto spôsobom môžem ochrániť proti vytváraniu jitter. Pre niektoré hodiny, jitter je veľmi dôležité, rovnako ako v mojej design, 33 MHz referenčné hodiny, ktoré sa vynásobí PLL vyrobiť 200MHz DDR pamäťou. som zle? je článok na internete?

Po hodinovej signály pozdĺž roviny vrstvy je ďalšia ideálna vec, pokiaľ tieto signály sú stále súbežne so signálmi na priľahlé vrstve. Pravidlo hovorí, "Tieto signály musia byť vždy smerovaná 90 stupňov proti smeru signály na priľahlej vrstve". Teraz, ak to nie je možné, môžu bežať paralelne s signály priľahlej vrstvy, ak by mali byť po krátkej dĺžky v čase ... Hopefullly viete čo mám na mysli, a to iba v prípade nemôžete urobiť prvý. Tiež upustiť od trasy vedenia hodín v obvode napájania ... Na zdravie

Tiež sa uistite, že meď v prízemnej vrstve nemá žiadne otvory smerované na základe týchto hodín stopy

[color = # 999999] Pridané po 28 minútach: [/color] [/size]
Skúste sa pozrieť do tejto knihy: PH-Signal_Integrity_Simplified-Eric_Bogatin PH-Signal_Integrity_Issues_and_Printed_Circuit_Board_Design-Douglas_Brooks Artech House - High Speed spojmi integritu signálu - Stephen Thierauf?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back