Hluk spracovanie algoritmu v 8 drôtu dotknúť

H

hanhao

Guest
Hluk spracovanie algoritmu v 8 drôtu dotknúť tu je návod, ako dotykový displej práci http://focus.ti.com/lit/an/slaa298/slaa298.pdf Problém: Keď je dotykové pero stojí na bod a čítanie ADC hodnôt z dotykovej obrazovky pomocou mikroprocesora, ADC hodnoty nie sú nikdy rovnaké, napr, 1. čítanie by mohlo byť 500, 2. čítanie je 510, 3. je 505. To spôsobí, že kurzor na posun o dotykový bod, a nie niečo pekného pre užívateľov Navrhované riešenie: Teraz, čo som urobil, bolo vytvorenie hraníc kruh okolo miesta, účinne zamykanie všetkých ostatných zlé hodnoty do kruhu.
circlejy5.jpg
circlehf0.jpg
, ale Problém je, že - pre pomaly idúce dotykové pero rýchlosti pohybu, vzhľadom k tejto hranici kruhu, kurzor skočí od 1 do druhého okruhu. veľmi škaredá a zakáže pomalý pohyb. - Veľkosť hranice kruhu musí byť rozšírený, pokiaľ na dotykovej obrazovke sa opotrebováva, pretože väčší hluk Má niekto lepšie riešenie? Vďaka vopred - hanhao

Ahoj Veľmi zaujímavý problém. Obávam sa, že som nečítal prepojený súbor pre nedostatok času, ale ja dávam vám svoj názor. Zvyčajne sa tieto hluku problémy sú riešené v priemere vybraných hodnôt v časovom intervale T. Táto doba sa musí vypočítať podľa vašich potrieb, a môžete to adaptívne, myslím, je možné implementovať algoritmus pre detekciu pohybu a aby sa časové T menší, (to môže byť aplikovaná aj na vaše kruhy), a keď je statická udržať dlhší T, teraz sa zdá, že za zlé máte príliš veľa presnosť, mám na mysli, ak máte 8 bit ADC, môžete skúsiť ignorovať posledný kúsok a používať iba 7. pretože je aplikácia v reálnom čase, nemôžete appy rozvinutých techineques ako je filtrovanie. Sal

Ďakujeme, že u všetkých za vaše podnety! Podarilo sa mi vyriešiť problém s alternatívne priemerovania bez hardvérové zmeny

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back