HFSS kondenzátor simulácia

S

slickbomb8

Guest
Ahoj všetkým, má niekto úspešne simulovať paralelné dosky (námestie) kondenzátory v HFSS? Vytvoril som dva listy s hranicou cond PEC. reprezentovať taniere, a medzi nimi vytvoril obdĺžnikového listu spájajúci dva taniere. Dal som to sústredenými portu budenia. Snažil som sa robiť koncentrovaný prístav spájajúcej stredy dosiek, a tiež sa sťahoval koncentrovaný prístav ďaleko od stredu dosky smerom k okrajom. Skúšal som aj na model dosky ako obdĺžniky PEC dať nejakú malú hrúbku na taniere, miesto listov. V porovnaní s jednoduchý vzorec pre paralelný kondenzátor, som nebol schopný získať správne kapacity, z C = 1 / (2 * pi * im (Z11)). Viem, že tam mohol byť rozptyl poľa v práci tu, ale som naozaj veľký tanier oblastiach v porovnaní s vzdialenosti. My vyťažené kapacita je úplne mimo, čo sa očakáva od základného modelu. Môže niekto ponúknuť nejakú radu?

Môžete zobraziť ďalšie podrobnosti o štruktúre? Veľkosť?

Príkladom by mohol byť na dva 30mm x 30mm PEC dosky s rozostupom 0,5 mm medzera, simulujúce na 1 GHz. S doskami kondenzátora modelovaný 3D krabice, tak by som to 30mm x 30mm x 0,5 mm s materiálom PEC. Žiarenie airbox je väčšia ako vlnová dĺžka / 4 (0,3 m) preč všetkými smermi od svojej štruktúry. Koncentrovaný port je obdĺžnik s rozmermi 0,5 mm x 0,5 mm, spájajúce dva taniere. Terminál linka, od konca koncentrovaný portu až do konca. Možno, že táto frekvencia nie je dobré pre svoje rozmery kondenzátora, ale ak áno, neviem prečo. Všeobecne platí, že existuje pravidlo o HFSS, keď nedáva presné výsledky pre konkrétnu frekvenciu vzhľadom k veľkosti svojej štruktúry?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back