HELP na generovanie nezvratna čísel (VHDL \ schémy)

F

frs89

Guest
Potrebujem pomoc na malom projekte, a cieľom je navrhnúť sequencial stroj simuluje stroj alebo lotérie sportka (ja naozaj neviem presné slovo anglicky).je, že musím vytvoriť 4 čísla (4-bity každého (hex)) a zaregistrovať sa na štyri 7_segment_dysplay.Problém nie je opakovať čísla, ako to mám urobiť, že?, Stroj má len tri vstupy (spustenie, zastavenie a reset), keď začal stroj je generovanie náhodných čísel, keď sa zastavil súčasný počet je "poped" a alocated v pamäti (a väčšinou to tak byť) a zobrazí na príslušné dysplay.Problém: Nemám žiadnu metódu, aby sa zabránilo, že toto nové číslo už vyšlo .. (možno s komparátorom Nechcem know)

Viem, že som musel použiť LFSR pre generovanie "náhodných" čísel, ale rád by som pomoc vo forme VHDL kódu alebo schémy konštrukcie.

Ospravedlňujem sa za svoje zlé anglicky a nakoniec sa pre niektoré nedostatočné témy, ale som naozaj rád pomoct, prosím.

Našťastie
Flávio Silvestre
flaviosilvestre89 (at) hotmail.com

Ako vašu náhodných čísel je potrebné?Si predstaviť, že výherných automatov s potenciálne predvídateľné čísla bude lákavý cieľ pre podvodníkov.
-random numbers.

LFSR generuje pseudo-náhodných
čísel.Ide o opakujúce sa a predvídateľný, aj keď sekvencia môže byť veľmi dlhá.Čisto digitálny technikou budú mať rovnaký problém.Možno budete chcieť narušiť sekvenciu s nepredvídateľným faktorom, ako napríklad tepelné hluku alebo dobu, po ktorú prevádzkovateľ má dole tlačidlo.

LFSR je veľmi jednoduché zostaviť.Napríklad, LFSR s obrovským sekvencie dĺžke 2 ^ 63-1 je iba 63-bitový posuvný register sa posledné dva kúsky XNOR'ed dohromady a kŕmenie späť na vstup.Tu je pekný Xilinx app na vedomie:
http://www.xilinx.com/support/documentation/application_notes/xapp210.pdf

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back