Helical Resonator dizajn

A

A.Gupta

Guest
Som navrhovaní špirálovitú rezonátora (štvrťvlnný), pre plazmové výboje. Navrhol som to pre 150 MHz, s vonkajším štítom o 77 mm (3 palce) priemer podľa vzorcov uvedených v dokumentoch. Rezonátor má vnútornú cievku s 4,8 otáčok s rozstupom 2,16 otáčok / inch. Som stále rezonančnej frekvencii na 133 MHz a tiež na 369 MHz (tretia harmonické). To je v poriadku, ako má počet otáčok sú trochu vyššie. Teoreticky by som mal dostať 50 ohmov zápas na 1/3 kola. Ale pri pripojení na teoreticky vypočítanej pozícii je zobrazené VSWR z 15. Dostávam VSWR = 2, v bezprostrednej blízkosti k zemi a nie je možné ísť nižšie. Zdá sa, že Q rezonátora je oveľa vyššia, než teoretické hodnoty. To je nemožné, je niečo zle. Snažil zmena cievka parametre, ale nešlo to impedančné prispôsobenie. Prosím, naznačujú, čo robiť ďalej.

Q faktor rovnice skrutkovice rezonátora väčšine prípadov je s odkazom na nezaťaženej-Q, ktorá môže dosiahnuť veľmi vysoké hodnoty. Pre najlepšie impedančné prispôsobenie, namiesto toho používať len vodičové pripojenie ku kohútiku rezonátora, budete musieť použiť radu čalúnenie kondenzátor, a upravte jeho kapacitu v zhode rôznych otáčania pomery (možno tretina pomer by mal byť v poriadku), až sa dostanete najlepšie VSWR. Ak skrutková rezonátor je súčasťou multi-pólového špirálového filtrom, bude táto kapacita bude mierne líšiť dostať najlepšie VSWR, alebo ako sa v požadovanom charakteristiku filtra.

Q faktor rovnice skrutková rezonátora vo väčšine prípadov je s odkazom na nezaťaženej-Q, ktorá môže dosiahnuť veľmi vysoké hodnoty. Pre najlepšie impedančné prispôsobenie, namiesto toho používať len vodičové pripojenie ku kohútiku rezonátora, budete musieť použiť radu čalúnenie kondenzátor, a upravte jeho kapacitu v zhode rôznych otáčania pomery (možno tretina pomer by mal byť v poriadku), až sa dostanete najlepšie VSWR. Ak skrutková rezonátor je súčasťou multi-pólového špirálového filtrom, bude táto kapacita bude mierne líšiť dostať najlepšie VSWR, alebo ako sa v požadovanom charakteristiku filtra.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back