H most vodiča a aktuálne veľkosť a smer zmysel

B

bunalmis

Guest
Používam H mosta a induktívne záťaže. Časový priebeh prúdové zaťaženie je sínusový a frekvencia je DC do 1 kHz. (Ja používam modulovaný sinus PWM signál.) Pridám malý odpor na GND linky pre snímanie prúdu. Voltaje odpor na tomto odporu je priamo úmerná prúdom záťaže, ale tento pokles napätia nedáva žiadnu predstavu o smere prúdu. Beriem vzoriek z rezistora napätia na každých 20 mikrosekúnd. Aktuálna veľkosť a smer, sú veľmi importand dáta, pretože som použiť dve hodnoty pre spätnú väzbu hodnotu prúdu regulátora. Indukčnosť je priebeh prúdu sínusový prúd a napätie, a nie rovnakej fáze. (Frekvenčnom rozsahu DC až 1 kHz) Ako sa môžem dozvedieť aktuálny smer?. (Indepented od typu záťaže.) Nechcem používať drahé senzory (LEM, HP alebo IRF prúd IC) Dou máte jednoduchý nápad pre tento problém? Nechcem použiť transformátor prúdu, pretože prúd záťaže môže byť DC Ak aj nižšiu frekvenciu. (H mostík napätie je 100V)

Ahoj Bunalmis Myslím, že napätie na rezistore zmysle je vždy pozitívne. takže nie je možné zistiť aktuálny smer, budete pravdepodobne potrebovať nejakú logiku konania v kombinácii s DIR signálu a aktuálny zosilňovač / komparátor, ako to dosiahnuť. Tornádo

Hii Tornado, môžete kresliť schémy základných zapojenia alebo môžete vysvetliť. Indukčnosť strore aktuálne, a ak zmeníte smer polarity signálu, dont zmeniť smer prúdu v rovnakom čase. To je vyrobiť problém pre výučbu smeru prúdu. Hľadám nulou bodov. V tejto oblasti dávať viac usuful dáta pre smer prechod. Ale: Aktuálne zmysel okruh má operačný zosilňovač a ADC. Offset hodnoty a krajiny produkovať hluk na indefinitieness okolo nuly. (Napísal som software pre snímanie prúdu smerom, ale systém zle pracujú blízko nuly) Áno, ja viem, problém bude ukončený, ak môžem použiť drahé senzory. Ale ja hľadám viac nápad.

Dva Optočleny jeden pre cestu SW1 a SW2 pre ostatných. výstupy spojky bude ukazovať aktuálny smer ... LED diódy môžu vyžadovať Prúdový bočník paralelne.

Tento typ metóda stratené precison smeru dát na takmer nulovej kríž. (Ľad nefunguje a ja neviem smeru prúdu.) Ak pridám aktívne obvody (operačný zosilňovač, tranzistory ..) treba plávajúce napätie pre operačný zosilňovač výkon. (Prepínanie kondenzátorov môže byť problém vyriešiť napájanie), ale nápad.

Môžeme zmysel CURENT smer Ak pridáme dve odpor. Ale my potrebujeme zodpovedajúce sily odporu. Inak proti podpísal, ale rovnakej veľkosti prúdov dávajú rôzne výsledky. To Method tiež dobré pre učenie obehu smeru prúdu. Ale ja hľadám viac nápad.

Použite R vyskúšať aktuálne, použitie a SW3 je DIR diódy napätie na teste v reálnom prúdu.

Je to ako na celú smenu mosta fázy mäkké switchmode napájania. Pls Odkaz na tento typ SMPS topológie.

V pozícii SW3 SW4 môžete použiť aktuálny zmysel MOSFETy, riadiť H-Bridge, čo potrebujete niečo ako UC3638 z TI / Unitrode. Tiež skontrolujte Maxim pre High-Side, aktuálne-Sense zosilňovače s napäťovým výstupom http://pdfserv.maxim-ic.com/en/ds/MAX4080-MAX4081.pdf je výstup, ktorý ide navyše alebo mínus v závislosti na smere prúdu cez 2 odpory bežnom zmysle. Tornádo

Ahoj Bunalmis, som navrhol obvod demo Proteus SW pre detekciu prúdu a outputing 5V logickú úroveň za réžiu. Prosím skontrolovať. Čiapka sa musí vypočítať pre porúch. Tornádo

Vďaka Tornado, Tvoj zmysel pre dobrý okruh. Systém potrebuje dva zmysel odpor to je len malá nevýhoda. Máte nejaký nápad na jeden zmysel odpor? Existujú ďalšie Method pre súčasné smery. (Iné ako súčasti Hallov jav)

OK tu je ďalší okruh podobný predchádzajúcemu s jediným zmyslom odpor v sérii so záťažou, skontrolovať. Hodnoty súčiastok sa musí vypočítať pre vašu aplikáciu. Tornádo

To nie je príliš jasné, prečo si myslíte, že chcete merať polarity prúdu, ak hľadáte nulou, by to vyzerať ako minimum na meraný prúd cez odpor zmysel, a odhaliť to sa vám to "t potreba polarity prúdu záťaže pred a po minimum. Tiež, ak je tu toľko hluku na meraný prúd, je nepravdepodobné, aby mohli zlepšiť detekciu priechodu nulou jednoducho tým, že pozná polarity prúdu záťaže. A ak je záťaž * * je čisto odporová + induktívny, prúd nebude vykonávať na zvýšenie, keď PWM spínače smerom, pretože fázový posun nemôže prekročiť 90 stupňov, pričom prúd prechádzajúci pocit odporu je nikdy viac ako prúd je do náklad MOSFETs. Preto, ak chcete obmedziť prúd záťaže, pretože nechcete poškodiť MOSFET, tiež nemusíte poznať polarity prúdu, pretože ak 10A preteká pocit odporu potom 10A preteká dva MOSFETs. Takže, čo sa snažíte dosiahnuť? A je záťaž jednoduchý Resitor + cievky? HTH Barny

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back