Hľadáte nízka hlučnosť kryštálu čj SCS je

E

E-design

Guest
Hľadám nejakú obvodov pre 10MHz kryštál s odkazom šumu v rámci -165dBc/Hz @ 10k a 20 kHz offset. Ak chcete získať pod-165dB je naozaj ťažké.

Veľmi málo (1 alebo 2 podniky) je dosiahnutie tohto druhu výsledku a bude stáť $ 10k + za OSC

Postavil som pred chvíľou veľmi nízky fázový šum 10 MHz kryštálový oscilátor s týmito výkonmi. Hlavné schéma bolo založené na tomto odkaze oscilátora odporúčania Analog Devices: Použil som 100MHz podtext kryštálu nasleduje s 10 deliče. Delič nielen rozdeliť frekvencie, ale tiež rozdeliť základné frekvenčné pásmo FM a PM schopnosti. Fázového šumu znižuje 6 dB pri každom frekvencii sa delí. Q komponentov LC, NF LO tranzistora, a kvalita kryštálu je veľmi dôležité dostať veľmi dobrý fázový šum.

A čo šumu? Výzva sa zdá byť nízky fázový šum 1Hz preč a celkovo šumu 1k-100K preč

rfmw, prosím, po pozemku, ak vám to nevadí. S týmito vecami je vždy niečo za niečo. Ak máte zvýšiť zblízka fázového šumu zvýšite hladinu šumu a rovnako sa stane, keď pokles šumu. Ďalším problémom na riešenie je krištáľovo aktuálne. Riadenie kryštál tvrdšie a zlepšuje tak PN NFloor ale bude so starnutím kryštálu mieru a dlhodobé drift. Typický 10MHz kryštál má RS medzi 35-75 Ohm. Pre nízke starnutia taký kryštál by nemal stratiť viac ako inokedy 1 mW a pokiaľ možno okolo 100-500uW. To samo o sebe je výzva. Pre kryštály 10MHz nad úroveň budenia dostane ešte menší, pretože R klesá so zvýšenou frekvenciou, ak nepoužijete podtext. Ak toto bolo ľahké potom bude oveľa viac spoločností, ich predajom, a cena bude oveľa nižšia. Ak si objednáte jeden z týchto ultra nízkym šumom odkazy, budete platiť až $ 20k a dodanie je asi 2 mesiace minimum. Tak to mi hovorí, že to nie je ľahké dosiahnuť, a% výnos je veľmi malá. Moji priatelia firmy objednal 3 jednotky a čakal viac ako 2 mesiace dodania. Tiež OSC spoločnosť uviedla, že je potrebné spustiť OSC po dobu najmenej 30 dní pred tým, než sa usadí a špecifikácie bude dosiahnuť.

Ak chcete získať k výkonu $ štandardné kryštál ak nie je v blízkosti dosť dobré. Jedná sa o veľmi vysoký výkon jednotky používajú BVA rezonátor. Nepýtajte sa ma, čo znamená, BVA, neviem. Sú blok kremeňa s odpojenú metalisation. To je uložená na dvoch ďalších kusy kremeňa, ktoré sa nachádzajú v blízkosti, ale nie dotýkať sa rezonátora. Do Google hľadanie BVA rezonátora a povedie vás na niekoľko (veľmi málo), papier a niektoré patenty. Hovoril som s niekým v minulosti, ktorí potrebujú oscilátor BVA pre Standard Time (časť rádioteleskop myslím) a bolo mi povedané, že rezonátor sa veku, aby a nie vždy fungovať podľa očakávania, keď sú ich . Aj to sa vám pomôcť s obvodom pre Super oscilátor, ale môžete zistiť, že obvod nie je príliš odlišný od toho v akejkoľvek učebnice, rovnako vysoký výkon rezonátora. Tam sú niektoré dobré knihy na návrh oscilátora tu na EDAboard, ktoré vám začiatok okruhu. Ako BVA, to je iná vec, pochybujem, že niekoľko spoločností (Poznám len jeden), ktoré ich budú predávať vás jeden. Petr

Áno, som si vedomý, že Q kryštálu sám je jedným z hlavných faktorov a jedným z mnohých, ktorým čelí Designer. Je pochopiteľné, že väčšie "kúsok" z krištáľu tiež umožní vyšší jazdný prúdy. Zavrieť v fázový šum bude určený Q rezonátora, a ďaleko od šumu obvodu. Vďaka za info [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 9 minútach: [/color] [/size] Zaujímalo by ma, ak môžu dosiahnuť nízku hladinu šumu. Pozrite sa na tejto stránke ukazuje, že majú veľmi nízku starnutia a nízke Allan rozptyl, ale šumu na -145 nie je nijako skvelá. http://www.oscilloquartz.com/file/pdf/8607.pdf a Wenzel jednotky hit šumu ako 1 kHz offset.

Neviem. Nie som si istý, ako moc sa môžete riadiť BVA, alebo čo to má stratu. Možno, že spojenie s nízkou hlučnosťou kryštálový oscilátor "štandardné" zamknuté na BVA by mohlo fungovať, aby sa na podlahe dole, ale bude musieť byť starostlivo navrhnuté tak, aby v blízkosti hluku. Ak váš nehľadal mnohých oscilátorov s týmto výkonom, potom k $ môžu byť dobre využité, a svoj čas dať k lepšiemu využitiu, ale len môžete odpovedať, že jeden. Vďaka Peter

Môj priateľ je spoločnosť predáva veľa času systémov, štandardné frekvencie, ktoré vyrábajú. Ten vlastní spoločnosť. Jeho zákazníci sú podobné Jet vrtule Lab, USA námorníctvo, Boeing, observatóriá atď Súčasťou boxu je referenčná OSC. Požiadal ma, aby som preskúmať technológie s cieľom ich výroby vo svojej továrni. Cena podľa neho nie je hlavnou prekážkou, je to dlhé dodacie lehoty, ktoré zákazníci nemajú radi.

IAM tiež pracuje na nízky fázový šum kryštálu oscillator.Anybody majú CKT pre tento pls pomozte mi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back